Americanii si Formula 1

Natiunea americana a fost aproape intotdeauna reticenta la tot ceea ce inseamna Formula 1. Foarte putini americani s-au incumetat sa patrunda in aceasta lume si sa traga in piept aerul tare al celei mai importante competitii din lumea sporturilor cu motor.

Pana si Mario Andretti, cel mai prolific pilot american din istoria sporturilor cu motor si singurul al doilea care a castigat un titlu mondial in Formula 1, s-a nascut in indepartata Italie, adoptand cetatenia americana abia la 24 de ani. [Primul a fost Phil Hill, in 1961, asa cum bine mi-au atras atentia hasu si Andrei].

De asemenea, putem numara pe degetele de la o singura mana echipele din Formula 1 de origine americana: Tec-Mec (1959), Scarab (1960), Eagle (1966-1969), Penske (1974-1977) si Shadow (1973-1980), cu mentiunea ca originea ultimelor trei este inca aprig disputata.

In acest context, nu este de mirare ca americanii considera Formula 1 drept un sport extrem de plictisitor, lung si fara rost.

TechCrunch, cel mai influent blog de tehnologie din lume, fondat cu cativa ani in urma in Statele Unite ale Americii, a scris recent despre posibila implicare a companiei YouTube in Formula 1, prin sponsorizarea USF1. Comentariile americanilor nu s-au lasat prea mult timp asteptate, acestia manifestandu-si oroarea la adresa Marelui Circ, considerand ca pana si cresterea unui fir de iarba este un fenomen mai spectaculos decat o cursa de Formula 1 “in cerc”.

Pentru ca tot vine weekendul, va invit sa cititi comentariile americanilor. Va asigur ca cel putin jumatate dintre ele va vor starni amuzamentul.

Etichete:

3 comentarii la “Americanii si Formula 1”

  1. hasu spune

    nea Dani,mai e un american care a cistigat formula 1 il chema Phill hHill ,frate parca…..

  2. Andrei spune

    Phil Hill adica :) a castigat titlul din 1961 se pare :)

  3. Daniel Popescu spune

    Aveti dreptate baieti. Am corectat. Multumesc pentru observatie.