Analize

Testele au reprezentat intotdeauna partea cea mai imprevizibila din Formula 1, prin specificul lor precis: acela de a evalua anumite componente si de a schimba setarile monoposturilor.

Si totusi, aveam nevoie de un mod in care sa observ mai clar diferentele dintre echipe, cu atat mai mult cu cat 2009 se anunta un sezon extrem de imprevizibil prin prisma noului regulament tehnic si sportiv.

Solutia pe care am ales-o a fost relativ simpla: o analiza succinta, la obiect, a performantelor realizate de piloti pe pista, luand in calcul timpii de pe circuit, numarul de tururi parcurse si problemele tehnice intampinate pe parcursul zilelor.

Sigur, sunt multe de discutat pe aceasta tema in ceea ce priveste relevanta acestei analize. Nu mai departe de anul trecut, Williams era privita drept una dintre cele mai promitatoare echipe pentru 2008. Rezultatul il stim cu totii, nu are rost sa ne repetam.

Insa ceea ce as vrea sa stiu acum de la voi, cei care vizitati in fiecare zi Automarket.ro pentru cele mai proaspte informatii din industria auto si din Formula 1, este parerea voastra despre utilitatea acestui tip de analize.

Credeti ca ar trebui ca aceste analize sa fie realizate mai des? Ce alti factori obiectivi trebuie sa iau in calcul atunci cand compar echipele?

In functie de raspunsurile voastre, analizele de acest tip ar putea reprezenta o sectiune permanenta, prin intermediul careia sa ne facem o parere mai clara despre situatia din teren. Si, cel mai important, ar putea deveni un punct de reper si pe parcursul sezonului 2009, cand relevanta performantelor de pe pista va fi mult mai mare.

3 comentarii la “Analize”

  1. scuderia spune

    mda…ar fii super dak s-ar face o analiza deasta cel putin odata pe luna. s-ar putea lua in calcul si timpul pilotilor care stau pe circuit..adica sa acopere cat mai multe tururi fara nici o oprire la boxe…mi-a placut analiza de astazi…toate cele bune:)

  2. scuderia spune

    mi-au mai venit idei…media de combustibil consumatat intr-o zii…viteza maxima obtinuta:), cea mai mica viteza cu care a rulat monopostul pe circuit…media vitezei intr-un anumit viraj faimos:)…si mai sunt:)):))

  3. ctlnmihai spune

    De la 1 .03 .Mclaren si Ferrari fac teste la Jerez :)
    abia astept sa vina 1.03