Drumul spre victorie nu trece prin scurtatura!

Daca nu ar avea 79 de ani, Bernie Ecclestone ar putea juca in acest final de saptamana rolul principal in productia “Copiii spun lucruri traznite”.

Ultima idee a lui Ecclestone este aparitia unor scurtaturi pe anumite portiuni ale circuitului care sa fie utilizate de piloti de cel mult cinci ori in timpul unei curse pentru a putea efectua depasiri.

Propunerea mi se pare din start cel putin penibila, din simplul motiv ca o victorie trebuie obtinuta pe acelasi “teren de joaca” pentru toata lumea fara ca un anumit pilot sa aiba anumite avantaje cel putin discutabile. Ca sa nu mai vorbesc de crearea unor confuzii atat pentru piloti, cat si pentru fani, in numararea oportunitatilor pe care le mai are un pilot pentru a scurtcircuita o sicana.

Pe de alta parte, ce merite ar avea un pilot care ar castiga o cursa in ultimul viraj pentru ca a luat-o pe scurtatura? Este ca si cum un om ajuns intr-o anumita functie pe pile, relatii si cunostinte ar inspira mai multa incredere decat un om ajuns in aceeasi functie prin munca.

Voi ce parere aveti despre aceasta propunere facuta de Ecclestone?

20 comentarii la “Drumul spre victorie nu trece prin scurtatura!”

  1. wolful spune

    Eu stiam de mult ca e senil !
    Problema e, chiar asa de tare e ca nimeni nu-l poate da deoparte ? Vezi Briatore!
    Acuma pricepeti de ce Ferrari ar putea pleca din F 1 dupa expirarea acordului Concorede!

  2. mad79 spune

    merita asa ceva comentat?!

  3. Daniel Popescu spune

    Eu sper ca a spus chestia asta in gluma. De fapt, a spus-o la Ferrari Wrooom, de fata cu toata presa internationala. Poate s-a gandit ca nu mai aparuse demult prin ziare si trebuia sa se faca cumva remarcat.

  4. ally_great spune

    Eu i-as recomanda, prieteneste un PSP cu plasma. Si acolo sa se joace el cate variante doreste pentru fiecare circuit. Un pilot (vezi Hamilton – Spa 2008) nu castiga nici o cursa “furand” sicane. Sau mai bine spus, nu as concepe un campion scurtcircuitat :D

  5. alecstm spune

    @ally_great – ai intrat in zona fierbinte :) ).

  6. Jolerto spune

    Iar incepem ….

  7. ctlnmihai spune

    Nici eu n-as concepe un campion mondial care nu reuseste sa-si tina monopostul pe pista umeda cum s-a intamplat tot la Spa cu campionul mondial in exercitiu de atunci :)

  8. diesel spune

    Pai hai sa vedem, daca tot inovam..pilotii pot lua startul pe biciclete, 10 tururi, dupa care la boxe, iau monoposturile, inca vreo 25(scapa de alimentare si cauciucuri), apoi pe jos pana la final..E si “eco”:)..Sper sa nu citeasca Bernie..:)

  9. hasu spune

    seamana cu trecerea cuiva pe linia boxelor cistigind astfel cursa,va mai amintiti ?????

  10. ally_great spune

    @ mitza – nu imi aduc aminte sa fi castigat campionatul pe scurtatura :D @hasu – sper sa nu mai avem victorii de genul acela acum, cu ocazia marelui comeback

  11. ctlnmihai spune

    @ally Nu ,l-a castigat ca s-a dat Felipe la o parte si n-a mai folosit shortcut-ul :)

  12. dr_fritz spune

    Bernie Ecclestone nu se dezminte..s-a mai facut remarcat in presa prin tot felul de propuneri fantasmagorice, iar aceasta nu iese din tipar. Este o propunere aberanta, ar crea confuzie printre piloti si telespectatori. O propunere mai realista este cea pe care am citit-o pe planetf1 desi nu vad vreo finalitate nici in cazul ei.

  13. ally_great spune

    @mitza _ inca o mica rautate cu tine … Felipe nu avea incotro :P Si on toppic, cred ca Bernie s-a gandit in primul rand la Luii cand a debitat prostia asta.

  14. ctlnmihai spune

    @ally ..Bernie nu mai rationeaza de ani buni incoace! n-ai mai nimerit-o aici :)

  15. Flavius spune

    De Mosley am scapat…a mai ramas piticul Bernie…
    Cat de dus cu pluta trebuie sa fi sa te gandesti la asa ceva?
    F1 ar trebui condus 90% de FOTA si 10% de altii specialisti…nu de oameni precum Bernie.

  16. NeoGalaxy :P spune

    Probabil Bernie s-a intalnit cu fanii McLaren si acestia l-au rugat sa “imbunatateasca’ spectacolul cine stie. Si cand te gandesti cata injuraturi mi-am luat… pentru ca am spus ca acea scurtcircuitare este ilegala… Eu zic ca fanii Formulei 1 numai astfel de idei merita pentru ca pana la urma…. orice ai face tot nu le convine nimic daca nu catiga preferatul lor :)

    P.S. Faza cu catigatul cursei la boxe este legala si a fost si atunci. Tine de cele 10 ture in care poti sa executi acea penalizare, evident conteaza si cand o primesti. Daca lumea ar citi regulamentul si nu s-ar mai lua dupa “specialisti”… ah ce sa le faci…

  17. soia spune

    mie m-i se pare interesant. Distanta parcursa ar fi aceeasi ptr ca fiecare pilot ar folosi scurtatura de maximum ori posibil. Practic traseul parcurs ar fi acelasi pentru toti. Eu ma gandeam mai demult ca ar fi interesant sa existe pe circuit o portiune cu doua trasee paralele de aceeasi lungime pe care pilotii sa le poata folosi cum vor si astfel nu s-ar mai putea plange nimeni ca nu se poate depasi din cauza tulburatiilor aerodinamice. Poate pare putin prostesc dar nu cred ca ar fi cineva defavorizat si ar imbunatatii spectacolul, ceea ce conteaza pana la urma.

  18. Flavius spune

    @NeoGalaxy
    Ma doare undeva cine castiga cat timp este spectacol.
    Dar solutia asta este handicapata, ar fi mai bine sa lucreze la un regulament clar si de durata si egal pt toate echipele. Astfel echipele stiu cum sa se pregateasca pt fiecare sezon si nu avem surprize neplacute prin tribunale etc.
    Normal ca se plang fanii…cand unu ca Bernie decide ce si cum o sa fie…ar trebui sa fie un consiliu F1 cu FOTA majoritari.

  19. razvan spune

    E nebun de tot omu asta

  20. schumy1969 spune

    am alta propunere: un mare premiu sa se desfasoare pe parcursul a trei zile. fiecare pilot alearga singur numarul de ture al marelui premiu si cine are cel mai bun timp castiga. daca conditiile meteo se schimba radical castiga Hamilton din motive de rasism.