F1 merge cu o bere rece!

O stire aparent nesemnificativa pentru fanii Formulei 1 din Romania devine interesanta atunci cand patrundem mai adanc in tainele acesteia.

Pe scurt, compania Anheuser-BuschInBev, care produce in Romania berile Bergenbier, Stella Artois si Becks, a vandut operatiunile din Europa Centrala si de Est catre un fond de investitii pe nume… CVC Capital Partners.

Pentru cei mai putin familiarizati, CVC Capital Partners este fondul de investitii care detine drepturile de comercializare ale Formulei 1, Bernie Ecclestone fiind doar imputernicitul acestuia sa negocieze toate detaliile contractuale din Marele Circ.

Suma tranzactiei cu pricina este o nimica toata, “doar” 1.62 miliarde de dolari cash plus actiuni care duc valoarea totala la 2.23 miliarde de dolari. Cam acesta este nivelul la care se “joaca” acesti baieti de la CVC Capital Partners, in timp ce Formula 1 a fost la un pas de dizolvare din cauza unor bugete de 40 de milioane de euro pe an.

Si iata cum in Formula 1 va exista un nou razboi, de data aceasta intre Red Bull si Bergenbier. Cum ar fi sa-i vedem pe baietii din pitwall cum beau cate un Bergenbier in timpul curselor, in timp ce “exilatii” de la Red Bull Racing si Toro Rosso se delecteaza numai cu Red Bull?

Noua nu ne ramane decat sa construim un circuit de Formula 1. Asta pentru ca acum vom sti cu ce sa il servim pe Bernie cand vine sa faca inspectia circuitului. Prietenii stiu de ce!

Via | Orlando

3 comentarii la “F1 merge cu o bere rece!”

  1. RADCARGT08 spune

    Ar fi multe locatii.insa trebuie s fie aproape de un aeroport..,avem regii ai asfaltului..si latifundiari.Cu vro 500 mil euro se poate face un circuit..sau un complex automotorsport. Aqm trecem pe vin..no bere..!!!

  2. unckle spune

    incercati Amstel ( are la Metro importata din spania .. si nu-i asa scumpa ca prin centru :P ) . merge de baut cu o cursa de f1 …deocamdata… mai repede pana nu se duce draq marele circ .. ofofofooooofff, ce fac banii din oameni.. :P

  3. ally_great spune

    Sorry for Bernie, dar la mine merge F1 mai bine cu o cana cu vin. Pt momente precum Interlagos 2007 si 2008 recomand un xanax. Si iarasi prietenii STIE de ce:D