Primele impresii

Antrenamentele de vineri din Australia ne permit sa tragem cateva concluzii preliminare despre sezonul 2008, chiar daca timpii obtinuti de piloti nu pot luati ca atare din diverse motive.

Este insa destul de evident ca Ferrari si McLaren vor continua sa domine si in 2008, urmand ca plutonul de mijloc sa fie alcatuit dintr-un numar relativ mare de echipe.

Raikkonen era mai degraba critic la adresa echipei sale dupa antrenamente, insa este greu de crezut ca Ferrari nu se vor putea lupta pentru victorie de la egal la egal cu rivalii de la McLaren.

In schimb, Williams au fost surpriza neplacuta a zilei, avand numeroase probleme tehnice care nu vor fi tocmai usor de rezolvat in mai putin de 24 de ore. Renault nu au stralucit nici ei, iar evolutiile lui Piquet Jr nu sunt deloc incurajatoare, desi se anticipa ca i-ar putea pune probleme serioase lui Alonso. Red Bull au facut o treaba excelenta, insa calificarile vor demonstra daca aceasta situatie a fost creata doar de cantitatea de combustibil din monoposturi.

Ca de obicei, BMW Sauber nu au stralucit in antrenamente, astfel ca este dificil de anticipat forma din calificari si cursa. Toyota, Honda, si, de ce nu, Force India, par sa fi facut cativa pasi in fata si va fi interesant de urmarit evolutia lor. Toro Rosso nu au rupt gura targului, in ciuda locului 9 reusit dimineata de Vettel.

Probabil ca in prezent cea mai slaba echipa din F1 este Super Aguri. Nici de data asta nu au reusit sa testeze prea mult, Sato si Davidson fiind multumiti ca fac act de prezenta in Australia. Ramane de vazut cum va evolua echipa sub conducerea celor de la Magma Group. Oricum, mai rau de atat nu cred ca se poate.

Sa nu uitam insa ca antrenamentele nu sunt tocmai relevante pentru evenimentele cu adevarat importante: calificarile si cursa. Cred ca ne asteapta un Mare Premiu foarte interesant si sper sa avem cat mai mult spectacol pe pista. Primele concluzii relevante le vor trage sambata dis-de-dimineata, dupa calificari. Stay with us!

2 comentarii la “Primele impresii”

  1. enachemarinalin spune

    de asteptat

  2. McMario spune

    de ce clasamantul general este la fel INTOTDEAUNA cu cel pt etapa ?
    NU INTELEG