Cât va costa noul joc oficial pentru Formula 1

A rămas ceva mai mult de o lună până la lansarea noului joc oficial al Formulei 1 dezvoltat de Codemasters şi, pe măsură ce ne apropiem de data lansării (24 septembrie), ne parvin tot mai multe informaţii.

Una dintre acestea se referă la preţ şi, pentru cei care mai aveau dubii, Bernie Ecclestone rămâne consecvent politicii sale de a scoate bani din orice. În timp ce preţul obişnuit al jocurilor pentru PC este de 30-50 de dolari, F1 2010 va costa 35 de lire sterline, adică aproximativ 55 de dolari. Asta în timp ce versiunea pentru PlayStation 3 ajunge la 50 de lire sterline, adică aproape 80 de dolari.

Un calcul rapid ne arată că 35 de lire sterline x 5 lei (valoarea lirei în România) + TVA 24% = 217 lei. Adăugăm şi profitul reţelei de distribuţie şi ajungem în jurul valorii de 250 de lei. Pentru un joc pe PC!

Nu contest, jocul se va vinde probabil foarte bine, pentru că au trecut mulţi ani de când fanii Formulei 1 nu au mai avut un joc dedicat competiţiei. Tot ce sper este ca băieţii de la Codemasters să nu se vaite peste câteva luni că rata pirateriei este prea mare…

În încheiere, vă invit să urmăriţi ultimul trailer al jocului pe site-ul oficial al Formulei 1 (da, da, acolo unde nici click dreapta nu funcţionează, ce să mai vorbim de clipuri video cu embed).

12 comentarii la “Cât va costa noul joc oficial pentru Formula 1”

  1. scuderia spune

    ce creier au…pai normal ca o sa fie pirateria mare…daca as fii in locul lor..as pune un pret mic…si atunci rulajul va fii mare…dar noh…acest infect de bernie este un nesatul…sper sa scapam si de el cum am scapad de max

  2. Dan spune

    o sa coste 10 lei cat un dvd dl pentru xbox :D

  3. Ursu spune

    Meh,
    Starcraft 2 ftw.
    Guildwars 2 next.
    Pe asta abia il astept pe torrenti.

  4. NeoGalaxy spune

    Imi pare rau sa va dezamagesc dar… scrieti prostii mai sus. Sunt fan de prin 85 al jocurilor de calculator, probabil unul dintre cei mai informati pasionati.. dar prostii ca cele scrie mai sus scrieti mai des asa ca nu este ceva nou.

    Jocul costa xx lire sau xx dolari sau xx euro, dar jocul inca nu s-a lansat deci nu stim exact cat va costa. Jocul momentan costa cu taxe si transport exact: Items: £26.37
    Postage & Packing: £9.90
    Order Total: £36.27 .

    Dupa cum arata si totatul de mai sus, pretul pe care il afisati este aberant. Pentru ca simplu cam toate jocurile de PC oricum aproximativ 200 lei, iar orice joc de PS 3 sau Xbox 360 costa mai mult decat orice joc de PC. Nu conteaza pirateria, in Ro nu se va cumpara oricum pentru ca romanii nu stiu ce inseamna sa cumpere ceva original sau sa nu fure. Asa ca toata discutia de mai sus nu-si are rostul. Pretul nu tine de Bernie cum abereaza Scuderia mai sus (saracul tot are ceva cu punctele alea de suspensie…) ci tine de preturile normale ale jocurilor de PC.

    Intr-o zi o sa vina timpul sa crestem ca tara… dar nu o vom face nici cu generatia actuala care se zbate in mediocritate si nici cu 2-3 care ne urmeaza pentru ei sunt deja niste generatii ratate ci speram ca generatiile de dupa ei sa invete ca munca cinstita si respectul de sine valoreaza mai mult decat greutatea lor in aur.

    Mai sunt multe de spus dar nu este nici timpul si nici locul pentru aceasta discutie. Cel putin pentru inca vreo 25 de ani.

  5. NeoGalaxy spune

    Ah si apropo… pretul de pe site-ul oficial Formula 1 este cu TVA inclus :) Daca adaugati si transportul costa tot maxim 200 lei :) Asa ca banc evident :P PPP

    Ca regula, daca cumparati din EU, VAT-ul este cel din Anglia care este mai mic decat cel din Ro dar in functie de anumite situatii, este posibil sa aveti un VAT rotund de 16%-18% pe care multe tari ca Anglia, Franta si Germania il folosesc cand cumparati de acolo.

    Oricum in Romania jocul va costa mai mult decat luat si de pe F1.com/Amazon.co.uk sau Amazon.fr pentru ca in Ro nu exista promotii sau ieftiniri si preturile la jocuri raman la fel chiar si dupa 2 ani :)

  6. Daniel Popescu spune

    @NeoGalaxy: In Romania, cel putin la Diverta, un joc obisnuit pentru PC costa 130 – 150 lei. E adevarat ca Starcraft II costa peste 200 lei, dar este o exceptie generata de multi factori.
    Daca un joc ar costa undeva la 70-80 lei, cred ca vanzarile ar fi mult mai bune decat in prezent, cand sunt aproape zero.

  7. NeoGalaxy spune

    @Daniel: Scuze dar Diverta creste preturile, nu pot sa-ti spun de unde stiu dar stiu cu ce preturi intra jocurile de la anumite companii. Pretul unui jocuri depilda este de 30 euro la suta de bucati, si ma refer la multe jocuri ale celor de la UbiSoft si EA iar SC II costa in afara mai putin. SC II costa exact 230 lei, pentru ca se stia ca se va vinde ca painea calda :)

    Nu pot sa-ti spun sincer decat sa nu cumperi niciodata de la Diverta sau Gameshop decat daca nu stii sa te descurci. Sper sa intelegi la ce ma refer. Dar este un subiect pe care putem sa-l discutam private oricand.

  8. THEO55 spune

    Are dreptate in multe privinte NEO GALAXY . Fiecare produs pe care-l vedem pe rafturile magazinelor are un pret de producator la care se adaoga adaosurile comerciale practicate de intreaga retea de distributie si comert . In general , un produs pleaca de la producator la jumatate de pret fata de cel din raft . Nu are nici o legatura cu pretul anumite persoane cum s-a presupus in unele interventii , doar piata regleaza pretul . Orice producator , nu lanseza un produs pe piata pina nu face un prospect al pietii . In spercial , prospectarea se face pe pret ; nimeni nu-si permite sa lanseze un produs pe piata care , in jocul pietei , al cererei si oferetei , sa se trezeasca la un moment dat ca nu-si poate acoperi nici cheltuielile de productie , dar-mi-te un profit

  9. Radcargt08 spune

    Abia astept!!! o sa il scot dupa Filelst la 3 ore dupa e se lanseaza:)).Aqm joc Ea formula1 2007 e ff bun pe pc..fara volan.. Spa e ce mai tare si provocator..circuit..

  10. Daniel Popescu spune

    NeoGalaxy: Stiu ca Diverta practica o politica de pret mai “speciala”. Nu numai la jocuri, ci si la carti. De exemplu, am cumparat recent o carte de la editura Polirom de la o librarie cu 50 lei, care la Diverta costa 60.5 lei, adica cu 20% mai mult.

    Din pacate, Diverta e cam singura retea de carte/jocuri etc unde poti merge chiar daca lucrezi in fiecare zi de la 9:00-18:00. La restul, cam trebuie sa-ti iei o zi libera…

  11. alonso 97 spune

    cine imi poate trimite un link de unde sa downloadez formula 1 2007 mihai.radu66@yahoo.com ms

  12. NickM spune

    Radcargt08 > Try this http://www.youtube.com/watch?v=bcObcFnUCKo