Ce am invatat de la Miki Alexandrescu

Cuplul Miki Alexandrescu – Victor Bonifaciu a reusit sa ingroape pasiunea pentru Formula 1 in Romania. Iar daca noi, care nu putem sta aproape nicio zi departe de acest eveniment, simtim acest lucru, nu este de mirare ca fanii ocazionali se indreapta spre altceva. Implicit, acesta ar putea fi una dintre explicatiile pentru care audienta F1 in Romania este in scadere.

Si totusi, pentru o buna parte dintre romani, comentariul medocru al acestui cuplu ne-a invatat ceva. In loc sa ne lamentam si sa ne multumim cu ce avem, am inceput sa cautam alternative. Iar in cazul in care conexiunea la internet nu reprezinta o problema, solutia a fost una simpla: stream-ul live oferit de BBC Sport.

Solutia a fost descoperita recent si de Bogdan Epure aka Nihasa, unul dintre cei mai cunoscuti bloggeri din Romania. Va invit sa cititi postul sau in care face o paralela intre comentariul “anonimilor” de la BBC si cel al “profesionistilor” de la TVR. Daca nu ati urmarit nicio cursa la BBC pana acum, este foarte posibil ca dupa citirea acestui post sa renuntati la TVR incepand de la Marele Premiu al Chinei.

O singura precizare pe marginea postului lui Nihasa: fostul pilot de Formula 1 care comenteaza cursele este Martin Brundle. David Coulthard este reporter in pitlane si, de regula, ne ofera interviuri cu Schumacher & Co. inainte si la finalul curselor.

29 comentarii la “Ce am invatat de la Miki Alexandrescu”

  1. vulpe andrei spune

    da cu petitia de anu’ trecut ce s-a intamplat
    ca ne-am chinuit vreo 10000 sa o semnam parca….si asa a ramas

  2. pantera spune

    Te-am intrebat cu ceva vreme ce se aude cu petitia de anul trecut Daniel, raspunsul prompt al tau a fost ceva de genul ,, oricum nu se va schimba nimic” . Este a doua oara cand iti scriu , nu o lua ca un repros ci ca o simpla constatare, cu tot respectul dar nu vad rostul articolului tau, stim cu totii, ma refer la fanii acestui sport, de stilul insuportabil al comentatorilor celor doi, in speta michiduta, dar repet ce rost are sa ne lamentam cata vreme o voce (ca a ta de ex. ) autoritara, face mai mult decat toate off-urile telespectatorilor. Cu vorbe nu facem decat sa vorbim insa vorbele urmate de atitudine si ceva vointa , parerea mea este ca se pot misca si muntii. Eu de ani de zile urmaresc pe RTL Klub si este o incantare, inainte ma uitam pe cel nemtesc cu toate ca nu inteleg o iota dar era muuult mai bine decat pe TVR.

    Toate cele bune si succes in tot ceea ce faci

  3. Radcargt08 spune

    Eu vad inca din 2010 live pe strem BBC e super si de 7(*) in plus dp cursa descarc dp torent calificarile si cursa ..cine`i alexandrescu &bonifaciu:-?? eu nu le-am mai auzit tembelismele de un an :) ) .Ma uit foart relaxat ,la previu cursa si calificari cu cei 3 ..Coulthard,M Brundle&E Jordan cel putin previu cursadin Bahrain fost de 7(*) prezentari etc….Baieti isant profesionisti ..Brundle pe griila de start vb cu oricine..de la Eric Clapton..la Chandok .Cie vrea strem o sa postez inainte de GP China stream-ul.Petitia..cred ca a cazut:( a cazut si Sasu’ din tVr cinei mai sustine pe ametiti aia 2??.panba nui bombardam cu mesajje si demonstratii in Pangratii ,astia 2 sant cretinii!!!! o sa caut dc au cont facebook:))

  4. Radcargt08 spune

    http://www.facebook.com/search/?q=victor+bonifaciu&init=quick#!/profile.php?id=1108213463&ref=search&sid=100000236755306.930271625..1

    Miki are cont FACEBOOK ~!!!! va recomand sa i trimiteti ,,felicitari””

  5. ally_great spune

    Foarte tare Nihasa :) ) Si eu am intrat il alerta la atatea informatii pe secunda :) Daaaaaa, Miki are cont pe Facebook. Cine vrea sa il adauge la prieteni?

  6. Radcargt08 spune

    E gresit dau cel corect..maibine dat isearch pe facebook;))il gasiti :) )
    Acolo trimitem petitiile!!!!

  7. Radcargt08 spune

    Ps solutia e veche din 2008 da nu ne`am laudat cu ea ;) ma refer la stream ITV& BBC

  8. Daniel Popescu spune

    @vulpe andrei: Petitia a ramas la stadiul de petitie. Oricum, interesele sunt prea mari pentru ca cei din conducerea TVR sa ia masuri.

  9. Imy spune

    Cu siguranta ca cei doi ,,specialisti” in F1 de la TVR , au primit pe diverse cai , semnale clare ca le sunt complet antipatici fanilor F1 din Romania . Amandoi si-au dat examenele de incompetenta prin nenumaratele elucubratii avute de-alungul timpului , in comentariile lor din timpul curselor .
    Din pacate , se pare ca sunt de neinlocuit din scaunele lor de la TVR , unde sunt bine infipti amandoi , si de care tin si cu dintii , iar TVR este complet refractara la cererile telespectatorilor sai , de a aduce niste comentatori mai profesionisti , pentru a-i inlocui .
    Asa ca , din pacate , multi dintre noi vom fi ,,torturati” in continuare de ineptiile si cretinismele acestora , urmarind cursele de formula 1 , la TVR . Bine ca macar putem sa ne spunem oful pe forumuri , daca nu avem posibilitatea sa-i contram in direct .

  10. Daniel Popescu spune

    @pantera: Rostul articolului este postul lui Nihasa. Mi-a placut foarte mult areticolul sau si am vrut sa-i dau link pe blog :)

  11. Daniel Popescu spune

    @Radcargt08: Inca un motiv sa nu-mi fac cont pe facebook :)

  12. Radcargt08 spune

    Apreciez postul lui Nihasa;) eu am cont pe facebook ;) pt poker si ferma cu aly:))mi-a picat fisa cu facebook dupa stirea cu boc” facebook cont…e si el un mik miki!!!care vrea primtime la orice televiziune.
    O sa postez link-urile pt vizualizat life calificarile si cursele stream BBC ininte de fiecare cursa.
    Dany scz pt scris uneori ;)

  13. Liviu D spune

    Eu ma uitam cu placere intr-o vreme cand se comenta binisor la TVR (cred ca inainte sa fie la ProTV si inainte sa fie lasat balta de televiziunile de la noi). Cand a inceput cu dilimanii astia 2, mi-a scazut interesul pana cand nu m-am uitat 2-3 ani la rand la F1. De cand ma uit la BBC (cu un cont de VPN mititel :D ) e o placere sa afli o gramada de chestii. Cel mai mult imi place cum Brundle ii trage te toti de maneca la linia de start, se baga peste tot, l-a oprit pe Bernie cand a vrut el si asa mai departe. Uneori comentariile lui Jonathatn Ledgard (al doilea comentator al cursei) nu-s chiar asa de grozave, dar e de milioane de ori mai bine decat Miki. Nu mai vorbesc ca Eddie Jordan ii cunoaste cam pe toti din paddock, o gramada de piloti pilotand pentru el in vremurile bune si de asemenea o gramada de mecanici, de la mic la mare :D . Evident ca bugetele BBC si TVR sunt complet diferite pentru F1, dar macar cu comentariul din timpul cursei s-ar putea face ceva :D . Ar trebuie sa bage si ei optiunea de Red Button, sa ne putem alege ce comentariu dorim, sau fara comentariu :D . Noi sa fim sanatosi, si daca vreti va spun de unde sa va faceti cont de VPN sa vedeti live cursa. Costa vreo 7 lire pe luna dar eu cred ca merita :D .

  14. rel spune

    mda , tare articolul

  15. nihasa spune

    Multumesc mult de link si insemnare :)

    Despre problemele urmaritului live de sporturi am scris in urmatoarea insemnare unde povestea e cam asa

    http://bunny-power.blogspot.com/2010/04/unde-vezi-sport-live-pe-internet.html

    Pe scurt sunt nenumarate posibilitatile dar eu va recomand sa intrati pe myp2p.eu la categoria live sports si sigur gasiti stream-ul dorit.

    Pentru posturile din UK am gasit ” UKTV VLC playlist ” ce iti ofera accesul la 50-70 de posturi tv la o calitate destul de bunicica. Nici nu ai nevoie de vpn sau proxy sau altceva.

    Doar vlc-ul plus exe-ul ala micut si esti ca si rezolvat. Nu stiu politica site-ului in legatura cu warezul asa ca nu pun link. Cauta pe google ce e intre ” ” si sigur o sa gasesti despre ceea ce vorbesc.

  16. Daniel Popescu spune

    @nihasa: Foarte util UKTV VLC, il voi incerca si eu, suna promitator sa vad British Eurosport, pe langa multe alte canale interesante :)

  17. Radcargt08 spune

    eu vad pe Justin .. http://www.justin.tv/jtv8659#r=gmJHkZc~ maui au un canal….http://www.justin.tv/f1live#r=gmJHkZc~

    chir acunm se da ursa din 09 au 08 China ..pe justin gasseti canale unde sa dau reluari curse superb!!!! aici urmaresc mereu

  18. NeoGalaxy :P spune

    Orice comparatie intre comentatorii de la TVR si orice alt post este o jignire (ofensa) adusa acelor comentatori (de la orice alt post). Nu este nevoie sa detaliez dar eu personal nu am mai intalnit (ascultat) niste comentatori atat de idioti si atat de paraleli cu idea de comentare a unui sport, oricare este acela. Daca Somalia ar da cursele de Formula la ei acasa, sigur ar avea niste comentatori mai buni si mai potriviti decat cei de la TVR, iar asta o pot garanta eu.

  19. mad79 spune

    eu aveam mai bine de 1 an jumatate filmon,curtpazie de la ally,dar s-au smecherit tipii si au trecut pe privat asa ca dupa 5 minute de vazut la liber intra pe privat!M-a batut gandul sa dau 15 lire pe 3 luni si sa-mi fac abonament,mai ales ca urmaream nu doar cursele pe bbc,ci aproape toate posturile,asa ca ma bucur ca le pot urmari din nou,asa cum ii place romanului moca:)
    Nu stii Daniel,pana cand au cei de la TVR,licenta pentru formula1?

  20. ally_great spune

    In loc de concluzie…am invatat ceva de la Miki, si anume, sa apas butonul MUTE de pe telecomanda in timpul transmisiunii in direct de pe TVR.

  21. smurf86 spune

    pe langa miki&vicki sa nu uitam si de “beu” marinescu=))

  22. Gabriel spune

    De cand e invitat Mihai Marinescu la comentariile de la TVR e mai bine, dar nentu Miki eu un mare “neted” si de multe ori se ia in gura cu Mihai care drept sa spun stie destul despre F1, chiar mai multe decat miki si cinele lui cu schumacher.

  23. goppo spune

    L-am vazut ieri pe Bonifaq la lansarea oficiala a lui Titi Aur la Romexpo. Venise sa mai infulece un piscot si sa se mai gudure pe langa sponsorii lui Titi – poate ii mai pica inca o spaga. Incep sa am alergie la Doru Seche pentru cat il lauda Micky si Bonifaq la fiecare cursa…

  24. camil_1 spune

    Eu ma uit la unguri, la RTL, comentatorii nu vorbesc asa de mult in timpul cursei si sunetul e beton!

  25. Radcargt08 spune

    Eu am propus sa- i trimitem ceva,,felicitari ”pe Facebook cateva fete au primit accept eu mai astept si gandesc ce sa izic ..:))
    Dar cum nu i-am auzit debitarile e ma i greu ,aqm se prefigureaza o noua conducere la tvr’, ma gandea msai scriu vreunui senator din comisia tvr da astias ocupati sal..p..pe poc:))

  26. Radcargt08 spune

    Va trimit ce iam scris pe Facebook lui Miki:

    ,,…..D~voastra nu constientizati….ca nu va mai VREM sa comentati Formula 1 la postul public..!!!! Multii fanii se muta pe stream live BBC si alte posturi ca nu e nimik interesant in ce debitati voi ,,cei 3 crai ..la tvr pe banii publici!!”.fiti rezonbil si lasati locul unor tineri ziaristi sa se ocupe de comentarii .Vom face cerere comisiei parlamentare care se ocupa de tvr,si vom trimite o plangere.Dc e cazul vom protesta si in fatza TVR!!!” Cred caam fost prea bland:))

  27. Iuliu spune

    Eu urmaresc F1 live de cand inca era pe ITV recte 2006 parca a fost primul sezon. Papagalii aia de pe un forum al Ferraristilor pun linkuri cu live streamuri ale calificarilor si curselor. Cand nu merge la britanici puteti incerca la spanioli (La Sexta) sau RTL la nemti sau orice alta transmisiune…… Ah era sa uit foarte buni si SpeedTV (USA). Pt downloadat curse si nu numai incercati “Racing-Underground” search pe google. Nu sunt sigur daca e nevoie de invitatie.

  28. sebastian spune

    eu am si alternativa rai1 pentru ca inteleg limba italiana si acolo sunt interviuri la cald cu pilotii care abandoneaza sau inainte de plecarea in cursa. pentru cei care au fost prin italia este o alternativa foarte buna la tembelismele lui miki&co.

  29. Artur Pascal spune

    Haideti fratilor sa ne unim ,sa transformam petitia intr-o plangere penala la adresa TVR,pentru tentativa(de multe ori reusita)de a ne asasina obligandu-ne sa-l ascultam pe acest tampul-tampilor-tampitilor,dan-fiki-alexandresc.
    Si mustele mor daca se gasesc in preajma acestui rahat.