Centralina lui Miki

Noul sezon de F1 a consemnat si revenirea cuplului Miki Alexandrescu – Victor Bonifaciu pe micile ecrane, unde altundeva daca nu la TVR. Un cuplu “sudat si experimentat”, asa cum singur se lauda Victor inaintea calificarilor, referindu-se probabil la numeroasele gafe pe care cei doi le fac pe parcursul unei curse.

Dar sa nu ne lungim cu vorba si sa vedem ce perle au scos cei doi in acest weekend:

- Miki insista sa ne explice de ce McLaren este avantajata de utilizarea unei “centraline” standard. Pentru cei care nu s-au prins, Miki se referea de fapt la ECU (Electronic Unit Control), care in limba romana s-ar traduce mai corect Unitate Electronica de Control. Dar nu, Miki ii dadea zor cu centralina. De ce? Simplu, pentru ca “asa ii spun italienii”.

- Si acum ceva legat de cursa: Hamilton tocmai iesea de la boxe, iar Barrichello a trecut prin fata lui, pentru ca efectuase numai o oprire la standuri, spre deosebire de cele doua ale englezului. Moment in care Miki exclama victorios: “Si iata-l pe Kubica cum trece pe primul loc in fata lui Hamilton!!!”. Si, la fel de repede cum s-a aprins, Miki s-a stins: “A…. ba nu… era vorba despre Barrichello”. Ok, si Honda si BMW au masinile albe, dar chiar sa le confuzi tu, in calitate de comentator…

- Acelasi Miki insista ca Heikki Kovalainen a efectuat a doua oprire la boxe la ordinele exprese ale celor de la McLaren, ca nu cumva finlandezul sa pericliteze locul 1 ocupat de Hamilton. Ei da, o adevarat conspiratie planetara impotriva propriului pilot. Nu, Miki, Heikki a intrat la boxe pentru ca nu mai avea benzina in rezervor si trebuia sa schimbe si pneurile.

- Stiam ca Miki e prieten cu toti pilotii din F1, dar acum am aflat ca “se intelege bine si cu Bernie Ecclestone”. Si ii mai da si sfaturi: i-a propus lui Bernie sa vorbeasca cu Flavio Briatore despre un anume pilot, insa seful F1 i-a replicat ca nu-si permite sa faca acest lucru pentru ca sunt foarte buni prieteni. Nea Miki, daca tot va intelegeti bine, nu-i propui sa aduca F1 si in Romania?

Daca mi-a scapat ceva, completarile voastre sunt bine-venite.

22 comentarii la “Centralina lui Miki”

  1. painkiller spune

    ce aveti oameni buni cu miki ????
    pana una alta nu stiu cati romanasi contrariati au avut ocazia sa asiste la un grand prix dar sa mai si piloteze un bolid de f1.
    deci pana una alta hai sa ne concentram pe lucruri care merita discutate

  2. ally_great spune

    Daniel esti tare! Si eu am remarcat inceputul de sezon al celor de la TVR, replica “un cuplu sudat” mi-a molestat timpanul, la fel tot ce a urmat a spune cei 2 … daca nu ne-a facut capul afis cu termenul asta; sincer nu am gasit in DEX o explicatie, deci nu exista! Faptul ca incurca pilotii, mereu gaseste scuze, dar cand e sigur ca a vazut bine “era Hamilton, a-ti observat casca galbena!”
    Aaaaa si mai e faza din ultimul tur, cu Kovalainen si Alonso….ce “priza” i-a luat Alonso lui Heikki?!

  3. catalinul spune

    miki , cu toate ca merge la curse, ca un CAMPION, ce e…. nu stiu pe ai cui bani, probabil pe ai nostri, ai platitorilor de TVR 1….. e mai varza decat un pusti de 7 ani, care a invatat sa citeasca….

    Pacat de el, ca e “om batran” si are atata experientza…asa cum numai el poate zice. Nu zic ca n-a fost pe circuite, ca n-ar fi frumos…… dar probabil ca nu-si strege ochelarii inaintea curselor, daca nu e in stare sa deosebeasca monoposturile……. ce sa mai zicem de piloti…..
    Am urmarit curse si pe RTL si pe RAI UNO….. parca nu comenteaza atat…. astia 2 dupa ce vorbesc mult, vorbesc si numai prostii.
    Inca n-au inceput sa vorbeasca de nevestele pilotilor, ale managerilor si de vedetele de sex feminin ce apar prin paddock…. ca atunci, veti observa cu totii ca sunt de-a dreptul atotcunoscatori, si ca par mai ahtiatzi decat fotbalistii plecati in cantonamente de 2 luni.

    asadar, DRAGI SI IUBITI COMENTATORI, ori ciocu’ mic, ori incercati sa transmiteti ceva inteligent.
    Sper sa nu fiti platiti la cuvant ci la transmisiune……
    deci………. mai vorbim !!!

  4. catalinul spune

    ally, ai dreptate….. poate ca alonso, i-a scos shtecherul din priza lui heikki, si numai asa l-a putut depasi, deoarece heikki pierdea curent ! :) )

  5. dorru spune

    Concluzia: Schimbati postul pe RTL sau oriunde altundeva… :) )

  6. radupunctro spune

    sunteti niste oameni cu nervii tare daca inca va uitati la tvr :)

  7. deea_zanuka spune

    Bravo Danie!!! super tare=)) ai uitat totusi de la inceputul cursei knd —-pilotii se pregateau de turul de incalzire—=))))) tzeapa!!!!! era startul:)):)):))

  8. lex spune

    mda si pe mine ma scoate din sarite domnu’ MIKI , chiar asa de greu este pt cei de la TVR sa gasesca un alt comentator.

  9. Snk spune

    Off…bine ca am adormit duminica!!
    Dragi tvristi exista Live Timing , exista internet si Miki schimba dioptriile te rugam!
    Personal am urmarit in reluare cum ar veni transmisia postului englez ITV ,adica am dat-o jos de pe net ,si sunt fenomenali ,adevarati experti nu te lasa in ceata niciodata toate comentariile sunt pertinente iar nu cred ca se lauda nimeni in direct cu cine e prieten de pe acolo.
    Punct .eu cred ca ma las de TVR

  10. anick_ka spune

    este greu de comentat o cursa (in care rar se intampla cate ceva), dar cred ca ar fi nevoie ca cei doi sa aiba pe langa ei o echipa de fani care sa urmareasca cu atentie cursa si sa le furnizeze clar niste repere rapide legate de ceea ce se observa la fata locului. oricum in cazurile cand este un reporter pe teren, lucrurile merg putin mai bine.
    despre cometariul trecut: cei doi citeau banda de jos cu clasamentul (si pentru mine a fost destul de greu sa ma obisnuiesc cu noua prezentare grafica), fara sa fi observat ca la inceputul ei fusese scris: Top Speed…, asa ca ei dadeau inainte cu pozitia de pe pista…! :)

  11. zz spune

    e greu sa gaseasca unul care sa se duca la cursele din europa pe banii lui

  12. dan spune

    Si eu sunt exasperat de cei doi “comentatori”; cred ca daca cei de la TVR1 ar da doar cursa, fara sa ii mai aud pe cei doi comentatori, ar fi cel mai bun lucru de facut; ca cine se uita la cursele de F1, intelege el despre ce e vorba, si asa pot da si eu boxele tare, ca sunetul produs de masinile F1 este superb; ocicum, mult mai “expresiv” decat vocile celor 2; propun infiintarea unei petitii online, adresata celor de la TVR1 pt. demiterea, schimbarea celor 2; sper sa nu-i mai aud mult timp.

  13. stroakle spune

    Hmmm… cu siguranta ti-au scapat multe, eu unul, cel ptin, m-am saturat sa “contabilizez” aberatiile celor doi. Sa admitem, cu greu, ca ar fi de iertat lipsa de informatie intr-un anumit moment. Dar cei doi nici macar nu sunt atenti la cursa in sine, la ordinea pe pista, la cine a schimbat deja sau nu, etc… Eu propun sa mai incerce si altii pe la TVR.

  14. me spune

    Tare articolul!i inca ceva…cred ca in timpul cursei a afirmat domnu’ Miki…ca el l-a introdus anul trecut pe Sebastien Bourdais lui Gerhard Berger insinuand probabil ca datorita lui si-a primit postul…

  15. Gilles27 spune

    Si eu am vazut cursa inregistrata de pe ITV pentru ca nu m-am putut trezi asa devreme. Chiar nu le-am simtit lipsa lui Michi si Vichi. Cand comenteaza un fost pilot de F1 ca Martin Brundle, e clar ca omul stie despre ce vorbeste.

  16. Mariusr22 spune

    Mah da’ ce rautaciosi sunteti mah!! :) ) Da intradevar astia 2 fac cele mai multe greseli dintre toti comentatorii pe care i-am auzit. Nu stiu dar parca cei de la BBC se concentreaza mai mult pe cursa decat astia. Ei se concentreaza mai mult pe aspecte picante din viata pilotilor si pe cu totul alte aspecte decat cursa. Cu toate astea nu mai stiu cand au comentat alti 2 tipi si mi s-au parut total pe dinafara … erau varza. In cursa urmatoare cand au comentat din nou Miki cu Victor mi-a revenit sufletul la loc. Prosti cum sunt, sunt ai nostri. Intradevar, uneori mai dau si subiecte carcotasilor, subiecte precum asta dintre Miki si Bernie … hai sa fim seriosi ar trebui sa se abtina …. dar n-ai ce-i face: laudaros a fost, laudaros va ramane.

  17. starchser spune

    Mda… toti sunt rautiaciosi.. dar parca prea si-a luat-o in cap Mikky… macar sa taca atunci cand se aud transmisiile radio dintre masini si pit crew.. atat le cer…. ca ei vorbesc intre ei.. si nu se aude nimik, plus ca dupaia trantesc o traducere de te doare capul… mai bine lasa comentariul in engleza..

  18. npacurar spune

    Eu m-am uitat la TVR obligat de cei de la DigiTV, care nu au in grila de baza postul RTL… :( (Desi HABAR N-AM de germana, cat eram pe UPC si prindeam RTL preferam sa urmaresc cursele la ei decat sa-i aud pe “experimentatii” Miki si Friki (cum i-a botezat colega mea CD ;) )) In fine, pe mine m-a amuzat cu cata convingere ii dadea inainte Miki despre “podiumul tineretii” la final de cursa!!! Pai Heidfeld, la cei aproape 31 de ani ai lui numai tanar nu mai este (cel putin dpdv sportiv) comparat cu cei 23 de ani ai lui Lewis si Nico! Si m-a mai surprins (tot Miki) cu cata pasiune comenta despre “corpul perfect si alura extraordinara” a lui Hamilton cand urca scarile spre podiumul de premiere…! :) )

  19. roxxa spune

    cum incepe sezonu, cum incepem si noi sa atacam…si de cine e cel mai funny sa ne luam? ati ghicit raspunsul: ”de cuplul asta magnific si sudat”. Propun ca data viitoare sa ne lamureasca si pe noi Bonifaciu cum sunt ei ‘’sudati”?! sudati cu radacini prinse in fundamentul perlelor si al aiurelilor…ca odata sudat, nu te mai poti desprinde =)) Ca respectivii incurca pilotii si masinile, asta nu mai e o noutate de mult timp, adica tot mereu, duminica asta, cand aparea Massa la TV, Miki zicea: ”Si din nou Raikkonen mai intrece o masina; si Kimi mai castiga o pozitie; si finlandezul…”etc si o tinea numa una si buna cu Raikkonen. Si la sfarsit Bonifaciu isi cere scuze, cum ca sa-i iertam daca au mai gresit, ca asa se intampla la inceput de sezon si e mai greu…si pe cat punem pariu ca aceleasi greseli se repeta si la mijloc si la sfarsit de sezon?! Si la un moment dat apare un anunt pe ecran, masinile intarziate pot fi acum intrecute. Miki incepe: ”masinile intrecute…” si Bonifaciu completeaza: ”pot fi intrecute cu un tur” =)) ma daca nu esti sigur de ceva, eu zic sa taci, adica mai bine nu mai spune. A zis cineva mai devreme ca cei doi, sa ia un grup de fani ca sa le traduca ce se intampla pe pista, sunt de acord, ma inscriu si eu.
    A si apropo eu propun sa nu-i inlocuiasca nimeni pe comentatorii astia, ca nu o sa mai avem de cine sa mai radem. Eu ma declar fana a ”cuplului sudat”.

  20. cotofana spune

    niste dobitoci
    traiasca RTL,chiar daca nu stiu germana

  21. livelyF1 spune

    dl. popescu, e foarte simplu sa faci misto; mai greu e sa faci ceva constructiv; la fiecare cursa site-urile care se ocupa de f1 fac referire la cei doi comentatori pentru ca stiu bine ca astfel de articole vor avea mereu succes la public.

    eu unul m-am saturat de astfel atacuri; stim cu totii ca avem un comentariu slab… dar pana una alta alexandrescu este singurul roman acreditat de fia pentru formula 1. e o realizare si ca sa ajungi aici trebuie sa muncesti mult. in live nu se descurca, dar ajunge la marile premii si are contact direct cu lumea asta.

    intrebai in articolul (sper ca nu e nevoie sa vorbesc cu dumneavoastra aici si nu se considera o lipsa de respect) din 16 martie, “Spectacol” pe numele lui, cine s-ar fi asteptat sa ca lipsa tc-ul si a altor ajutoare electronice va insemna atat de mult spectacol; am vrut sa raspuns la acel articol si sa pun ca eu m-as fi asteptat – drept dovada articolul facut dupa calificari pe un blog amarat – dar am zis ca nu e cazul sa intru in polemici…

    acum insa nu m-am mai putut abtine cand vad ca iti place sa ataci. ca site, continuati va rog sa produceti lucruri interesante si mai lasati-i in pace pe cei doi ca poate mai avem cu totii mult de munca inainte sa-i judecam pe altii atat de dur.

  22. Mircea spune

    Pentru livelyF1:
    Este simplu sa faci misto despre cei doi adormiti de la TVR tocmai pentru ca este atat de usor! Si asta numai din vina lor… Din comentariul lor nu razbate nici un entuziasm (pentru cursa) exceptand cazul cand ni se vorbeste despre piloti romani obscuri.
    Sunt de acord ca Alexandrescu poate aduce multe informatii interesante din lumea F1, dar locul lui este intr-o emisiune gen Studio F1 si nu in fotoliul de comentator in direct.
    Ca fan F1 ma astept la un comentariu care sa imi ofere o intelegere mai in amanunt a cursei. Actualmente, prestatia “cuplului sudat” nu poate fi catalogata nici macar ca lucida.
    Vreau sa aud interpretari interesante despre strategiile de cursa – optiunea de pneuri si incarcatura de combustibil, despre timpii intermediari, despre pozitia masinilor pe circuit (cine urmeaza sa intalneasca un pluton intarziat si cine are pista libera?). Parerea mea despre comentariul de la TVR este ca cea a unui gurmand despre mancarea servita de liniile aeriene…