Credibilitatea surselor

Povestea eventualei retrageri a celor de la Mercedes din Formula 1 a nascut o noua polemica referitoare la increderea in sursele de informare din Marele Circ.

Subiectul, pe care l-am mai abordat si in luna octombrie a anului trecut, a revenit astfel in actualitate, blogurile de specialitate acuzand propagarea pe internet a unor informatii complet false care nu fac decat sa deruteze fanii F1.

Probabil ati observat ca Automarket.ro nu a publicat zvonul referitor la modul in care a decis Mercedes sa ramana in Formula 1, ci doar infirmarea acestuia.

Am zarit zvonul preluat din publicatia germana Focus duminica seara in timp ce navigam pe internet si timp de cateva minute am fost tentat sa il public pe Automarket. Gasisem si un titlu care sa prinda, de genul “Mercedes a fost la un pas sa se retraga din F1″. Probabil ar fi facut mai multe afisari decat stirile obisnuite din aceasta perioada, probabil ca ar fi generat comentarii aprinse intre useri.

Si totusi, am preferat sa fiu precaut si sa nu suflu o vorba. Motivul? In primul rand, Mercedes are planuri de lunga durata pentru Formula 1, chiar daca germanii nu sunt implicati prin propria lor echipa in competitie, precum Ferrari, Renault, BMW sau Toyota. In al doilea rand, ce sens ar fi avut un parteneriat cu Force India daca aveau de gand sa se retraga?

Doua zile mai tarziu, informatia a fost dezmintita oficial, dupa ce mai multe site-uri precum ITV sau ManipeF1 l-au contactat pe unul dintre purtatorii de cuvant al Mercedes.

Ce concluzie trebuie sa tragem de aici? Zicala “Nu tot ce zboare se mananca” se aplica si in Formula 1, iar informatiile sensibile trebuie luate in considerare numai daca sursa este una credibila.

Cam atat pentru azi, chiar daca sunt foarte multe aspecte de discutat pe aceasta tema. Cu siguranta voi aborda din nou acest subiect cat de curand, cu atat mai mult cu cat F1 Champ 2009 se apropie cu pasi mari. Iar in 2009 speram ca Automarket.ro sa va ofere un concurs in care stirile care vor fi punctate sa aiba o relevanta mult mai mare in ceea ce priveste cultura F1.

Etichete: /

2 comentarii la “Credibilitatea surselor”

  1. scuderia spune

    nush ce sa zic… putine sanse ca primele 3 echipe de anul trecut sa se retraga….parerea mea :-)

  2. wolf spune

    Audi a iesit de la Le Mans cu toate ca este detinatoarea trofeului.
    Nemtii in motorsport sunt foarte “contabili” ei masoara ce intra de la ei si ce iese pentru ei.
    Sezonul 2008 ca si cel 2007 au dat echipe lor…. o imagine nu prea frumoasa. Cu o astfel de imagine nu prea poti spune ca faci cele mai bune masini din lume….
    Dar, poate ca totul a fost o petarda aruncata aiurea sau un mesaj catre noul sef de la McLaren sa nu continue in stilul Dennis