De ce s-a retras Schumi?

S-a retras Schumacher din F1 din cauza lui Massa?

Asa sustine un celebru tabloid elvetian, Blick, insa mie imi vine foarte greu sa cred un astfel de lucru. Judecand strict micro-interviul cu Schumi din publicatia citata, nu pot sa nu observ ca este o simpla fraza scoasa probabil dintr-un context mult mai larg.

Probabil vorbele septuplului campion mondial au fost rastalmacite pentru a scoate in fata o stire “bomba”. Asta n-ar fi tocmai o surpriza, Blick fiind, pentru cei care nu stiu, un fel de Libertatea, Click sau Cancan.

Si acum, strict pe subiect: Credeti ca Schumacher ar fi renuntat la inca un an de Formula 1 doar de dragul lui Massa? Ok, erau prieteni buni, asta o stie toata lumea, dar de aici si pana la a face un astfel de sacrificiu este cale lunga.

La fel, e greu de crezut ca Massa ar fi ramas somer. Chiar daca nu are stofa de campion, brazilianul ar fi fost in stare sa-si gaseasca un loc la o echipa de nivel mediu.

Mult mai plauzibil este ca Schumi sa fi spus adio Marelui Circ pentru ca si-a dat seama ca a vremea sa ii lase pe “lupii” tineri sa se lupte doar intre ei. Alonso era pe val, era deja dublu campion mondial, iar sansele lui Schumi de a castiga un nou titlu erau destul de reduse, mai ales ca Raikkonen urma sa ajunga chiar la Ferrari.

Voi ce credeti? A renuntat Schumi doar de dragul lui Massa?

Etichete: /

4 comentarii la “De ce s-a retras Schumi?”

  1. cobra spune

    clar ca nu….totul s-a petrecut intr-un context nefavorabil

  2. Aur spune

    Bine inteles ca nu… Mi-as fi dorit sa ramina si Massa sa plece. Schumii e cel mai bun.

  3. Andrei spune

    Nici eu nu cred ca s-a retras de dragul lui Felipe. Dar sincer… era timpul ca vechea garda sa plece. Ma refer la Jean, Ross si Michael. Jean a plecat, Ross la fel si Michael la fel. Deci este simplu de explicat. Dar recunosc si ca Felipe nu avea unde sa se duca, iar si asta poate sa fii fost un motiv destul de serios. Eu cred ca este primul motiv totusi :)

  4. io spune

    Schumi e un arogant… in afara de sine nu iubeste pe nime… de unde a-ti scos prostia asta cu massa? sau nu mai stiti despre ce sa scrieti