Digitalizarea Formulei 1

Formula 1 pare sa imbratiseze din ce in ce mai mult oportunitatile nelimitate oferite de internet. Si vorbim atat despre echipe, cat si despre presa de specialitate:

  • Ferrari va transmite pe internet festivitatea de lansare a noului monopost pentru 2010
  • McLaren va face acelasi lucru la numai o zi distanta
  • Renault, McLaren si Williams au anuntat ca vor lansa noi versiuni ale site-urilor oficiale pana la debutul noului sezon
  • Autosport a dezvaluit astazi ca va lansa o versiune digitala a publicatiei incepand din luna februarie
  • Site-ul oficial al Formulei 1 gazduieste rezumate video ale curselor din ultimii doi ani

Adaugati la asta faptul ca in anumite tari din lume (singurele care imi vin acum in minte sunt Anglia si Australia) cursele de Formula 1 pot fi urmarite de asemenea pe internet si veti avea tabloul complet al digitalizarii Formulei 1.

Cu siguranta acesta este numai inceputul. Probabil peste cativa ani ne vom bucura si in Romania de transmisiuni in direct pe internet ale curselor. Cat despre presa, F1 Racing Romania a disparut de cativa ani din peisaj, iar spatiul alocat Formulei 1 de asa-zisa presa de sport se reduce de cele mai multe ori la mentionarea invingatorului din fiecare cursa.

Etichete:

17 comentarii la “Digitalizarea Formulei 1”

  1. mad79 spune

    intr-adevar in presa noastra sportiva,nu se vorbeste altcvea decat 95%fotbal,iar restul de 5%,e ocupat de restul sporturilor!pacat,pentru ca fotbalul nu mai aduce rezultate in ultimii ani si se prefera acoperirea acestui gol,cu stiri din cancanul fotbalistic!noroc ca noi fanii,care suntem avizi dupa stiri si informatii,din motosport,de exemplu,avem si alte surse la indemana,caci de asta exista internet:)

  2. scuderia spune

    mad79 da sunt de acord cu tine. sper sa reapara o revista destinata 100% f1. poate cei de la automarket pot sa faca ceva. sunt sigur de asta. si subiecte sunt destule.

  3. dr_fritz spune

    Din pacate asa este, presa sportiva romaneasca este prea putin preocupata de formula 1. Am constatat diferenta fata de presa straina cand, fiind in vacanta, am pierdut o cursa. Am cumparat a doua zi cotidianul As sa vad cine a castigat si cum a decurs cursa, si am avut surpriza sa vad ca sectiunea rezervata formulei 1 nu se rezuma la un articol scurt pe penultima pagina cum ma obisnuise pro sportul ci se intinde pe 6 pagini, cuprinde interviuri, comentarii,etc.
    Vorba lui mad79, e bine ca avem internetul ca sursa de informatii altfel..
    Am vazut rezumatele video de pe siteul oficial si mi s-au parut foarte interesante

  4. ally_great spune

    Sincer, nu am mai gasit o revista de motorsport de calitate in Romania. Cumparam Auto Show pe vremuri, dar nu am mai cheltuit pt a avea teancuri de reviste. Desigur “pe net” gasesti acum TOT ce cauti. Cat despre Formula 1, de cand am descoperit BBC, tot pe internet, nici nu mai am pasiunea de a deschide tv-ul. Oricum stirile din sport sunt fotbal si atat. Restul e can-can (ca si reclama). OTV-ul e in floare! Nu mai vorbim de emisiuni dedicate, pt ca e prea mult.

  5. Flavius spune

    In Ungaria este o revista special dedicata in primul rand Formulei unu dar si la alte sporturi cu motor.
    Un fel de Automarket pe hartie :P … nu ar strica o revista de genu si in Romania.
    Cat despre digitalizarea Formulei 1 … Foarte bine !
    Insa call me “old fashined” dar eu tot la televizor pe marele ecran voi viziona F1. Dar daceasta digitalizare este un lucru excelent.

  6. NeoGalaxy :P spune

    Formula 1 este un sport frumos dar elitist. Romania este o tara… “non elitista”. Lumea de la noi cumpara Cancan si Libertatea nu reviste serioase ca Discovery sau National Geographic. Iar fanii… sa fim seriosi. Fani care injura alti fani pentru ca nu au o parere ca a lor, fani care tin numai cu un pilot si restul sunt niste prosti… sa fim seriosi. Realitatea este cruda dar internetul exista. Vrem sa ne informam, evident ne ajuta http://www.google.com. Restul este doar cancan.

  7. Ghiri spune

    La noi cel mai important e ce a declarat Becali, ce cumparaturi de Craciun a facut Borcea, noua nevasta a lui X, masina lui Y. Acestea sunt subiectele de baza. De multe ori am vazut in diferite ziare luni dimineata rezultate eronate legate de cursa de duminica. Ar fi ceva fantastic daca ar exista o revista dedicata acestui sport. Ar trebui sa facem cumva sa il clonam pe Daniel sa avem 10 ca el si atunci vom avea si noi o revista:). Numai bine

  8. Flavius spune

    @ Neogalaxy
    Trebuie sa fiu de acord cu tine, insa imi pare rau pentru fanii F1 adevarati care traiesc in Romania…chiar merita mai mult decat acest “manelism” cum zicea Mircea Badea…aproape totul e de prost gust si de slaba calitate.
    Potential exista, insa nu este lasat sa iasa la iveala de cei cu mai putin potential (sa nu le zic alt cumva).
    Asa ca tarisoara noastra ramane cu OTV, Manele, Elodia si sa nu uit de comentatorii de F1 de pe tvr1…si lista poate continua…

  9. tomy spune

    Nu incercati sa asezati Romania pe acelasi picior cu tarile cu traditie in sporturile cu motor. Si stiti de ce? Pt. ca acolo in acele tari exista pasiune pt. acest sport, si o traditie. La noi , in afara de cativa oameni care se chinuie din pasiune prin campionatele interne de raliu( ca asta e singurul mai dezvoltat la noi), si zic se chinuie pt. ca fac in majoritate pe banii lor sportul asta, restul e egal cu 0.
    N-avem nici macar un circuit, si nici n-o sa aveam, pt. ca nu exista interes pt . a face unul. Pt. ca cel care ar avea banii sa faca un circuit n-ar avea profit. Ca n-ar veni nimeni. Sunt o gramada de pamanteni care si-au vandut pamanturile si care si-au luat masina ca sa arate lumii ca s-au inavutit, a.i. astia niciodata nu o sa dea o taxa sa intre pe un circuit sa se dea cu masina, atata timp cat ei si-au luat masina ca “sa se arate”

    A fost revista F1 cred ca vreo 6 numere. a avut vanzari fix 0. De ce? Ca o cumparau vreo 30 de pasionati de F1. Nu era rentabila. Deci nivelul de pasiune la adresa sporturilor cu motor e cam 0 in Romania.
    De pomana F1 a ajuns sa fie transmisa pe TVR?. Unde nu conteaza ce transmiti?Cand aia se bazeaza pe principiul: daca am 2 telespectatori la emisiunea cutare, e bine. Concurenta “in management” a tvr-ului a sezizat ca pe intervalul orar al curselor de F1 nu fac nici-o audienta, asa ca au preferat sa se retraga si sa dea osul la ros altora mai slabi, ei alegand alta programa mult mai banoasa, caci asta intereseaza, partea comerciala. In vest, sportul cu motor reprezinta un comert si o industrie nascuta dintr-o pasiune si un suport la vremea respectiva. In vremea actuala e greu sa ai suportul, chiar daca ai pasiunea necesara.

  10. Daniel Popescu spune

    @scuderia: Din fericire noi am ales industria online si, din punctul meu de vedere, aceasta este industria care conteaza.
    In Romania este foarte greu sa faci o revista de Formula 1. Pe langa partea editoriala, exista cheltuieli imense cu tiparirea revistei, distributia acesteia si comisioanele chioscurilor de ziare. Iar din cei 8-10 lei cat ar costa un exemplar nu se pot acoperi aceste cheltuieli. Cat despre publicitatea in revista, F1 Racing Romania a avut parte de un interes scazut din partea publicitarilor…

  11. Daniel Popescu spune

    @dr_fritz: Spania este foarte bine reprezentata in Formula 1, pana la urma este undeva firesc sa existe 6 pagini dedicate in AS pentru fiecare cursa. Nu mai vorbesc despre Marea Britanie, practic natiunea cea mai bine reprezentata in F1.

  12. Daniel Popescu spune

    @ally_great: Cred ca te referi la FilmOn sau ceva de genul asta. L-am instalat si eu si imi da eroare, asa ca s-ar putea sa indur inca un sezon alaturi de TVR.

  13. Daniel Popescu spune

    @all: F1 este tratata prost nu numai in presa scrisa, ci si in presa online. Intrati pe GSP.ro sau ProSport.ro si vedeti cat de “promovata” este competitia. Daca vreun Felipe Massa are un accident grav apare imediat stirea, in rest pauza. Iar anul trecut GSP a scris despre lansarea noului F60 prezentand o fotografie cu F2007…

  14. ctlnmihai spune

    Noroc cu blog-urile de pe automarket:)

  15. gombotul spune

    Nu stiu ce si cum gandesc altii dar eu unul consider ca nu mai este necesara tiparirea unei reviste de specialitate…asta in afara de aspectele financiare si lipsa de interes ….si dupa cum spunea si Dani, on-line-ul e viitorul .
    Oricum nu avem de ce ne plange pt k echipa Automarket se straduie ft mult si in mare masura si reuseste sa acopere lacunele lasate de alte canale media si sa ofere o larga acoperire a acestei arii numita F1 ; iar pt aceasta ar trebui sa-i felicitam si sa le multumim. :D

  16. mad79 spune

    cred ca totul tine de cultura si traditie,de cat de mult ti-a intrat i sange un sport sau altul,de ce legatura ai cu el.Daca la noi in tara nu exista un circuit,nu neaparat de formula1,ci dedicat sportului cu motor,fie el turisme,motociclism,etc,cum putem sa asteptam ca romanul,altii decat cei de aici,sa fie atrasi de acest sport?O revista ar fi o cheltuiala inutila si mult prea mare,fata de ce ati primi ca si profit,profit care nu ar fi realizat niciodata!

  17. ally_great spune

    @Dani, da , e vorba de FilmOn, la mine functioneaza aproape perfect. Incearca un alt player, TVU Player. Si aici exista BBC. Bafta ;)