Evenimentul sezonului 2009

Nu cred ca este cazul sa ma repet: am avut parte de un sezon 2009 plin de suspans, adrenalina si, mai ales, plin de evenimente total surprinzatoare.

Acum, cand au trecut mai bine de 24 de ore de la tragerea cortinei, va lansez o mica provocare: care credeti ca este cel mai important eveniment din acest sezon?

Titlul mondial cucerit de Jenson Button, dominatia autoritara a celor de la Brawn GP in prima jumatate a anului, revenirea in forta a lui Sebastian Vettel, accidentul lui Felipe Massa de la Hungaroring, dublul deflector, introducerea sistemului KERS, infrangerea granzilor McLaren si Ferrari, sansa echipei Force India de a lupta pentru victorie la Spa-Francorchamps sau, de ce nu, aparitia unui nou talent in Formula 1 – l-am numit aici pe Kamui Kobayashi?

Va astept comentariile si, la final, poate vom reusi sa ajungem impreuna la o concluzie.

10 comentarii la “Evenimentul sezonului 2009”

  1. cobra spune

    Din pacate evenimentul anului este accidentarea lui felipe … iar apoi zic eu ca urmeaza aceasta demonstratie de forta facuta de koba’ …care deja si-a atras nenumarati fani umilindu-i pe cei mai experimentati.

  2. adi1618 spune

    Este adevarat ca Bridgestone se va retrage?

  3. diesel spune

    Rasturnarea ierarhiilor.

    De departe, dupa parerea mea, se afla “rasturnarea” ierarhiilor, aceasta “inversiune” a echipelor mici in dauna marilor echipe de uzina.Asta inseamna ca filosofia “micului sopru-atelier” populat de ingineri extrem de talentati, entuziasti, dar si bine motivati financiar nu a disparut.Brawn este un soi de “revolutie”, acelasi lucru se poate afirma si despre Red Bull, insa Brawn s-a nascut din cenusa, din cea lasata de o Honda neputincioasa.In aceeasi acceptiune se poate gandi si extraordinara revenire a lui Button.Daca cineva m-ar fi pus sa pariez in ianuarie pe un pilot capabil sa castige campionatul in niciun caz nu l-as fi nominalizat pe Button.Altfel, in alta ordine de idei au fost evenimente, eu le consider subsidiare insa.

  4. Daniel Popescu spune

    @adi1618: Este cat se poate de avarat. Vor mai furniza pneuri doar in 2010. Detalii aici: http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/26141/oficial-bridgestone-se-retrage-din-formula-1-in-2011.html

  5. Gabriel spune

    eu zic ca retragerea Bridgestone e cel mai tare. E fara drept de replica si daca nu se gasesc inlocuitori buni din 2011. ce se intampla? concureaza pe aer?? sau jenti sa fie spectacol de artifici

  6. ally_great spune

    Aici http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/funny_old_game/8337038.stm cred ca sunt sintetizate cele mai bune 10 momente/ evenimente din 2009. E un test distractiv care cred ca reliefeaza cam tot ce s-a petrecut sezonul aceata infernal
    Enjoy!

  7. Vlase spune

    Cred ca momentul anului a fost scandalul “crash-gate”. Nu am crezut ca voi vedea o astfel de “manevra” la acest nivel al motor-sportului. Pana la urma Briatore si-a dat masca jos si a aratat de ce este in stare.

  8. wolful spune

    Avand in vedre conjunctura in care a debutat sezonul, Brown mai trebuie sa confirme. Button a dovedit ca nu poate lupta cu Vettel si nici cu altii. El daca are masina buna este bun, daca nu este cenusiu. asta face din el un pilot de pluton. Ferrari a riscat mult cand a decis sa aplice schema Honda 2008. McLaren a dezvoltat in continuare si la finele sezonului avea cea mai rapida masina. Oare vor putea duce acest progres in masina pentru 2010 care va avea rezervor mult mai mare, fapt ce schimba calculele de echilibru.
    Kers a fost mai mult o TZAPA decat o solutie. Nu poti lauda un dispozitiv care este util numai daca nu-l au toti. Vettel s-a confirmat ca un superpilot iar Kamui este debutantul anului. Ca eveniment important eu m-as referi la alegerea lui Todt. Aceasta schimbare ar putea duce la o schimbare mai ampla a politicii FIA.
    Astept de la el dezghetarea motoarelor ( are scuza anularii alimentari in cursa) si marirea grilei la 28 de masini. De asemenea limitarea bugetului va fi incet incet uitata, doar era o prostie. Probabil se va renunta si la schema cu furnizor unic la gume.
    Eu declar evenimentul anului PLECAREA LUI MOSLEY

  9. scuderia spune

    hmm…greu de spus…ca eveniment negativ accidentul lui massa si ca eveniment pozitiv…kobayashi

  10. mad79 spune

    mai wolf!!!un an intreg ai vazut ca Brown,nu asa se scrie ci Brawn.de ce cintinui in greseaka?prinzi greu,uit repede sau care e problema de nu faci diferenta intre a si o?!