Din culisele F1 Champ 2010

Dupa trei editii in care v-am “terorizat” cu punctarea fiecarei stiri de Formula 1 conform unei grile de punctare mai mult sau mai putin subiectiva, am demarat astazi un “sezon” complet schimbat pentru F1 Champ.

Nu voi repeta aici noutatile, pentru ca le-ati aflat pe tot parcursul saptamanii trecute si sunt de asemenea disponibile in regulament. In schimb, m-am gandit sa va ofer un amanunt inedit din spatele F1 Champ, un lucru pe care cu siguranta nu-l puteti afla in mod obisnuit.

Cum am decis sa renuntam la punctele pentru stiri

2 noiembrie 2009. Trecusera numai cateva ore de la finalul sezonului 2009 al Formulei 1 si, implicit, a celei de-a treia editii de F1 Champ. Eram la birou si scriam stirea despre anuntul soc facut de Bridgestone, conform caruia japonezii nu vor mai furniza pneuri in Formula 1 din 2011. In acele momente, Mircea a ajuns la birou si, inainte de a da buna dimineata, mi-a spus ceva de genul: “Ce-ar fi daca anul viitor nu am mai da puncte la stiri?”

Ce s-a intamplat mai departe este o poveste frumoasa despre noua fata a managerului F1 Champ. Iar eu insist sa-i spun manager si nu concurs de Formula 1 tocmai pentru faptul ca F1 Champ nu mai este o loterie (in ciuda afirmatiilor unora dintre concurenti).

Iar aceasta mica poveste demonstreaza inca un lucru: munca la F1 Champ 2010 a inceput la numai o zi dupa incheierea editiei 2009. Firesc, avand in vedere numeroasele schimbari pe care le-am planuit pe parcursul ultimelor 4 luni. Restul este istorie.

Acum incepe adevarata aventura in sezonul 2010 al Formulei 1. Va asteptam si va dorim inspiratie maxima in alegerea pilotilor si echipelor pentru sezonul 2010.

Etichete:

30 comentarii la “Din culisele F1 Champ 2010”

  1. Flavius spune

    Sunt un ultra pasionat de jocurile gen Football Manager, World Boxing Manager, F1 Manager etc. si cred ca este o idee excelenta renuntarea la punctarea stirilor. Astfel si F1 Champ se apropie de conceptul de stil “manager”.
    Premiile de etapa sunt cam mici dar ce sa faci, e criza financiara…in rest urez succes tuturor si sa ne bucuram de un sezon spectaculos in F1.
    BAFTA ! si multa INSPIRATIE

  2. diesel spune

    @Daniel.Noua configuratie a concursului arata bine. Situl la fel. Succes.

  3. ally_great spune

    MI se pare mult mai obiectiv decat era pana acum. Nu e loterie deloc, trebuie doar mai multa logica . Totusi am o nemultumire , in afara premiilor (pe care nu le comentez) : de ce l-ati pus pe Schumi in fata tuturor??? Ma agaseaza :D

  4. RaYn3 spune

    Referitor la F1 Champ, am incercat sa imi stabilesc echipele pentru fiecare eveniment in parte(antr 1, antr2, etc) si de fiecare data mi se reseteaza grila. Le fac odata, trec la urmatorul event, dupa care daca ma intorc inapoi, constat cu stupoare ca toate optiunile mele s-au resetat. Si le-am readaugat si de fiecare data la fel. Intr-adevar, cateodata de la un event dispare doar o optiune(pilot, echipa), dar de cele mai multe ori se reseteaza complet eventul :| Alta chestie nasoala este ca se misca tare greu, ma refer la faza cu selectia….Sper sa va fie de ajutor informatiile furnizate de mine, astfel incat sa optimizati cat mai bine F1 Champ pana vineri cand incep antrenamentele. O seara faina

  5. Schubler spune

    E mai batran Schumi, d-aia sta in fata tuturor. Trebuie sa ne respectam batranii!

  6. mad79 spune

    cred ca prima grupa e rezervata in principal fostilor campioni,de aceea apare si Schumacher pe acolo!
    ps.si mie mi se intoarce stomacul cand ii vad poza acolo!
    ps2.care se incumetata sa faca pariu ca sus numitul nu va rezista tot sezonul,in F1,nu mai spun 3 sezoane!!!

  7. Sebastian spune

    Nu stiu cum puteti afirma despre acest concurs ca nu va fi o loterie … din moment ce noi trebuie “sa ghicim” daca un anume pilot in zilele de antrenamente libere va testa cauciucuri tari sau soft, masina plina varf cu combustibil sau doar pe jumatate, configuratia aerodinamica x sau y, etc.
    + faza cu alegerea unui pilot si a unei echipe o singura data pe parcursul unui weekend?
    Dati-mi un exemplu de joc tip manager in care sa zici “meciul asta sunt cu echipa x, meciul viitor cu echipa y, iar in 5 meciuri nu am voie sa conduc aceeasi echipa de 2 ori”.

  8. ally_great spune

    @Mad – eu ma refeream exclusiv la poza aia unde parca ceilalti il urmaresc si il pot depasi, dar le e frica. Si referitor la prima grupa, fostii campioni sunt acolo, mai putin “preferatul” meu, dl. Massa. Poate ca el urmeaza…

  9. florin spune

    Apropo de poza, bine ca l-ati asezat pe Alonso ultimul, nu inteleg care-i logica? Daca este in ordinea campionatelor ar trebui sa fie al doilea. Daca ar fi in ordinea ultimelor campionate castigate Schumi ar trebui sa fie ultimul…si asa mai departe.
    Enervanta aceasta poza..fara suparare.

  10. westmclaren spune

    Gata cu criticile! A inceput F1Champ. Mult succes tuturor. Totusi am o sugestie…..in locul celor 100 ron acordati locului intai, nu era mai bine sa acordati un premiu personalizat cu F1Champ ? Ramane mai bine in memorie.

  11. horatiu spune

    De ce a inceput zazania pe Michael…? Imi dau seama ca sunt multi useri ca nu l-au placut pe septuplul campion mondial F1…, dar sunt convins ca administratorii au ales aceasta pozitionare a pilotilor in imaginea mai sus “hulita”, datorita unor motive pur mediatice si nu s-au gandit ca ne vom certa pe ce pilot merita intaietatea… Despre F1 CHAMP 2010 spun doar ca imi pare rau de premiile saracacioase si limitate, pentru ca despre grafica de “lucru”, am comentat de la inceput ca este ingenioasa si “desteapta”… asa cum sta bine unui concurs de manageri…
    P.S. Pentru userii care vor descoperi in avatarul meu, un motiv de “galceava” (la care nu voi subscrie), le transmit ca de mult timp stimez pe cel a carui semnatura o am ca avatar si consider ca isi merita exact locul unde este prezentat in imaginea F1 CHAMP 2010 !

  12. Daniel Popescu spune

    @RaYn3: In primul rand asigura-te ca nu selectezi acelasi pilot pentru mai multe evenimente oficiale, pentru ca regulamentul interzice asta. Apoi, activeaza cookie-urile din browserul tau. Daca nici asa nu se rezolva, inseamna ca e ceva de la sistem si vom analiza situatia. Pana acum nu am avut probleme de acest gen si nici in privinta vitezei cu care apar selectiile.

  13. Daniel Popescu spune

    Revenirea lui Schumacher este una dintre noutatile majore din sezonul 2010, fie ca suntem sau nu fani ai germanului. De aceea este in prim-plan, asa ni s-a parut firesc.

  14. wolful spune

    Pana acuma nu am jucat, fiindca era prea complicat si aberant cu aceasta punctare a stirilor prin care chiar voi, redactia, puteati influenta jocul.
    Asa pare un joc la care se participa cu sanse egale pentru toata lumea

  15. diesel spune

    Schumi merita sa prinda prim-planul. Nu mai cunosc un pilot care sa aiba 7 titluri, fie ca place unora sau nu. Discutiile pe tema asta sunt copilarii. Noul sistem este ok, va fi mult mai obiectiv, nu vom mai avea batai de cap cu interpretari la acordarea punctelor. E clar. Acuma sigur ca da, sansa are locul si rostul ei in F1. Doar nu jucam sah.

  16. ctlnmihai spune

    @ diesel.. In primul comm cred ca ai vrut sa te referi la site nu la sit..situul inseamna altceva

  17. ctlnmihai spune

    *situl

  18. diesel spune

    @ctlnmihai
    Nu am gresit prea mult. In anumite conditii pot fi considerate sinonime. Sit sau cadru, amplasament, defineste un spatiu fizic insa poate fi foarte bine folosit si cand facem referinte la spatiul virtual(http://ro.wikipedia.org/wiki/Sit_web). Ai, vrut, te-am bagat in seama.

  19. Speed george spune

    este mult mai bine fata de sezonul trecut,dar avand in vedere singurul premiu pus in joc cel de 100 ron,ma refer insistent la el..

    doar pentru atat nu cred ca se mai merita sa jucam acest concurs…ma asteptam la cel putin 300 ron pentru locul 1…dar 100 ron,este lamentabil nici nu se mai merita sa ne pierdem timpul pe-aici doar pentru atat !

  20. ctlnmihai spune

    @diesel -ma simt flatatat ca am reusit sa atrag atentia d-voastra

  21. ctlnmihai spune

    *flatat d-emotia este de vina

  22. mirco spune

    @ally – nu uita ca cu ajutorul ” preferatului ” a reusit idolul tau, stimatul Kimi, ca castige campionatul in 2007. Cat despre poza cu galceava, ce sa zic ? Nu va ajunge Kimi al tau sa castige 7 titluri, nici daca concureaza in F1 pana moare.

  23. ally_great spune

    @mirco – Ai reusit sa ma provoci… Si Kimi l-a ajutat pe Massuka, care a fost incapabil sa castige titlul. Si inca ceva….Kimi nu e al meu, e doar pilotul pe care il sustin, indiferent de ce rezultate au avut/au altii. Schumi are cifrele (si atat) Scuze fanilor sai daca am fost transanta, dar asta e parerea mea despre Scumacher.

  24. mirco spune

    @ ally_great – daca avea si Raikkonen cifrele lui Schumacher, probabil erai mult mai inversunata, dar nu le are si probabil nici nu le va avea vreodata. Raikkonen e un pilot bun, dar cu conditia sa concureze in F1. Mie personal nu imi plac oamenii de genul lui Raikkonen. In opinia mea este un “greu”, la care nu prea ajung toti muritorii. De ex. : http://www.youtube.com/watch?v=vMBP1T_jw5w&feature=related

  25. ally_great spune

    @mirco – Eu nu inteleg unde vrei sa bati. Cred ca mi-am exprimat mai sus punctul de vedere destul de clar. Daca nu iti plac oamenii “de genul’ lui Raikkonen, foarte bine! Fiecare e liber sa aleaga pe cine sustine.

  26. mirco spune

    @ally – Nu il poti compara pe Schumacher cu Raikkonen. E ca si cum ai compara marfa cu ambalajul. Imi pare rau ca trebuie sa-ti spun asta.

  27. ally_great spune

    @mirco Las-o moarta! Unde am zis eu ca ii compar pe cei doi? Nici nu l-as compara pe Kimi cu nici un pilot, citeste si tu mai sus cine a inceput sa compare…poate, printre randuri, iti vei da seama ce am vrut sa subliniez de fapt. Numai bine si multa bafta idolului tau!

  28. Alexandra1710 spune

    @mirco.Pe Kimi nu-l vom compara vreodata cu Schumacher pentru simplu fapt ca are un caracter de milioane,nu a calcat pe nimeni in picioare pentru a iesi in fata asa cum a facut de “N” ori stimatul neamt.In plus,nu e un dement incapabil sa se indeparteze de acest “Mare Circ” si de milioanele implicate.Cu siguranta Kimi nu va reveni la 41 de ani in F1… ;)

  29. mirco spune

    Dragelor, ca vad ca va place la buchet, Kimi al vostru a pus banii, inaintea placerii de a conduce in F1. Asta este idolul vostru. Muriti de ciuda ca Felipe, un pilot mai slab la inceputul carierei in F1, dar care a muncit foarte mult si a crescut in performanta depasindu-l pe Raikkonen, a fost preferat in defavoarea arogantului de catre Ferrari. @Alex. am remarcat caracterul de milioane : http://www.youtube.com/watch?v=vMBP1T_jw5w&feature=related

  30. adrian spune

    super concursul,dar atentie ca mai gresiti la stabilirea punctajului! bafta