Faceti cunostinta cu Mihai Marinescu

De cel putin doua ori am criticat Gazeta Sporturilor pe acest blog pentru modul superficial in care abordeaza Formula 1, insa baietii au demonstrat astazi ca, atunci cand vor, pot realiza si materiale de o calitate foarte buna despre sporturile cu motor.

Asadar, va invit sa cititi un amplu material despre Mihai Marinescu, pilotul roman in varsta de numai 20 de ani care aspira la un loc pe grila de start a Formulei 1. Veti afla cum a capatat “microbul” sporturilor cu motor, in ce competitie spera sa participe in acest an, ce intentioneaza sa faca dupa ce va renunta la activitatea de pilot si, nu in ultimul rand, ce pasiuni are.

Materialul este disponibil aici. Nu cred ca a aparut si in editia tiparita.

Etichete:

19 comentarii la “Faceti cunostinta cu Mihai Marinescu”

  1. ctlnmihai spune

    Articolul a aparut si in gsp

  2. unckle spune

    trist, MM se chinuie cu banii de foarte multa vreme . . . ce sa-i faci … se pricepe la volan nu la tras la poarta…
    Ar fi frumos daca ar avea un sponsor care sa-i asigure spatele in F1 .. sau macar in F2.
    Bafta Mihai !

  3. Rusu Claudiu aka mowgli spune

    Problema asta e in toate sporturile cu motor si nu numai din Romania.Avem multi piloti talentati care nu au bani nici de cauciucuri sau de inscriere in raliuri sau viteza in coasta de anul acesta.Nici federatile nu ajuta cu nimic, nici macar regulamentele nu le au publicate, foarte prost organizate cu o totala lipsa de interes as spune eu.Interes pentru motorsport, ca pentru ei au destul ;) .Asta e situatie, vad interviuri peste interviuri, piloti peste piloti, toti au aceeasi problema si nimanui nu-i pasa.Am facut cunostinta cu sportul de la noi prin 2005 la un nivel mai ridicat.Dar sincer de atunci nu pare sa se fi schimbat mare lucru.Chiar din contra.Si eu m-as baga cu cea mai mare placere in sport, nu am intentia sa ma bag in WRC dar macar pe plan local sa ma bat si eu, dar pun in balanta si am mai mult de pierdut decat de castigat.Iar cine are impresia ca un campion, fie el national primeste premii in bani (multe lume crede asta) va asigur ca nu primeste nimic, o medalie, o cupa in cel mai fericit caz si un sarut pe podium de la o gagicuta.Un campion nu primeste nici macar un tricou, sau un cauciuc desi dunlop este sponsorul evenimentelor organizate de catre una din federatii.Multe sunt de spus si nu prea aude nimeni, sau ma rog, cine trebuie.Dupa parerea mea e nevoie de o promovare si de o mediatizare intensa si mult mai eficienta a sportului cu motor din Romania, a celor care il practica si mai ales a istoriei.Dar… si aici cine sa le faca toate astea cand la majoritatea din romani nici nevasta nu e mai presus de football.Noi stim sa scuipam seminte pe stadion iar cand vine vorba de motorsport stim sa ambalam un diesel obosit la semafor cu niste difuzoare si mai obosite de manele.

  4. scuderia spune

    sper ca beu sa gaseasca fondurile suficiente ca sa participe in formula 2, iar mai tarziu. este pacat ca acest talent sa se piarda doar din cauza banilor. sa le fie rusine miliardarilor din romania, care nu ar da din averea lor nici macar un gram de aur. sunt si “politicieni” interesati de formula 1, care, cred ca s-ar bucura daca ar vedea un roman in aceasta competitie si vad ca tot degeaba. la miliardele lor de euro ce mai este un milion, doua. chiar nimic. dar asa este romanul. Doamne ajuta sa gaseasca un sponsor! BAFTA BEU

  5. Robert spune

    pai ce conteaza formula 1, cand avem atatia circari in fotbalul de doi bani de la noi, ziarele de sport de la noi au ajuns colectii de barfe…..prea putine informatii, articole de calitate indoielnica, interviuri cu maimutoi….s.a.m.d
    Mihai nu este singurul care se chinuie….

  6. Cristi spune

    Presa este de vina…daca te uiti la stirile din sport vezi de toate in afara de sport. Si cand mai vezi si sport atunci vezi numai fotbal..

  7. as21ro spune

    offf Doamne…cum se bucura circarii astia din guvern de N’spe miile si milioanele pe care le castiga… Parca ii si vad cand va ajunge baiatul asta mare cat de mandrii si experti in motorsport se vor da ei…si ne miram de ce nu avem adevarate talente….Avem! dar ori aleg sa paraseasca tara, ori sunt precum Mihai, adica nebagati in seama.
    @ Automarket: Credeti ca ati putea face o campanie de promovare pentru baiat? Macar pentru o luna, in locul unei baner publicitar, sa punetu unul pt gasirea unui sponsor…
    Toate cele bune…

  8. as21ro spune

    * sa puneti

  9. federalu spune

    da poate webmasterul de la automarket ar incerca ceva impeuna cu noi care iubim motorsportul sa facem ceva pentru a putea sa l ajutam pe mihai marinescu
    eu de exemplu as face o donatie nu foarte mare de ex 50 de E sa zic si daca ar mai fi macar 1000 ca mine ………

  10. OJi spune

    Ca simplu pasionat al F1 as da de la mine cat as putea, acolo cativa euro. Poate mana de la mana se face ceva.

    offtopic – ma bucur sa gasesc un site normal in tara asta.

    OJi.

  11. ala rau spune

    Pacat ca nu are cine sa-l sponsorizeze pt ca marile corporatii straine venite in RO au venit ca sa faca bani aici nu sa sponsorizeze iar companii romanesti capabile de sponsorizari nu prea exista… o solutie ar putea veni din partea dnei Udrea, asta asa, ca tot insista sa ne promovam imaginea de tara si cred ca ar arata interesant un visit romania pe masina/combinezonul lui, ceva gen visit malaysia de acum 7-8 ani din F1.

  12. hasu spune

    sa va auda cine trebuie pe toti,mai ales astia cu bani.Eu cred ca merita sponsorizat chiar de guvern,un,,VISIT ROMANIA” pe combinezonul lui,ar face mai mult decit sleahta de europarlamentari in frunte cu eba si jiji ce ne maninca banii in Consiliul Europei.Excelenta idee ,,ala rau” !!!!!Cit despre Mihai Marinescu m-i se pare un tinar de o modestie exemplara, cu mult bun simt,si care comenteaza la obiect in comparatie cu cei doi pupazoi de pe tvr 1.

  13. Nick_Ro spune

    Salut pe toti fanii Formulei1.Tin sa deschid un subiect referitor la comentariul lui hasu, as prefera sa comenteze el singur campionatul de f1 2010 decat cei doi batrani de la tvr 1.Sper , si ii doresc in urmatorul an 2011 sa fie mult mai bun pentru el ca merita sa fie pilot de f1 reprezentant Romania.Ar fi interesant ca cei de la Automarket sa creeze o campanie pentru Mihai.O zi buna de f1 :D .

  14. mad79 spune

    ar trebui sa se infiinteze un fel de te;edpn,in colaborare cu cei de la orange,vodafone,etc…gen doneaza 2 EURO prin sms la…,pentru Mohao Marinescu sau ptr sporturile cu motor din Romania…

  15. Rusu Claudiu aka mowgli spune

    Toti avem idei si intentii bune.Dar cine sa le faca? Sa merg eu? sau vecinul sa cerem fonduri? mergem, dar in calitate de ce? De telespectator? sau de fan? Pentru asta exista federatii si cluburi.Dar acestea dorm, dorm cu nepasare in timp ce aceste valori si sporturi sunt pe moarte.ACR-ul ar putea face mult in domeniu cum a facut si in trecut.Chiar si Dacia ar putea face o gramada.
    De ce multi evita Dacia? pentru ca nu are caliati sportive.Ei bine aceasta imagine se poate schimba sponsorizand 2-3 cluburi/echipe cu cate un Logan de uzina.Poate multi nu cred, dar am vazut “Logarnite” batand la timp pe asfalt Subaru si Mitsube, dar probabil , ca si mine, majoritatea au crezut ca pilotii din Dacii le-au primit ca sponsorizare din partea uzinei.Ei bine nu, sunt masini proprii.Stiu ca acest subiect nu intereseaza pe multi, nu are legatura cu topic-ul, dar face parte din aceeasi situatie grava.Si anume ca nici macar Dacia noastra nu ne ajuta sa facem ceva, asa cum o facea pe vremea lui Ceausescu, vremea cand aveam echipe de uzina care au avut un mare succes.Pacat, pacat ca se intampla asta.

  16. Catalin spune

    eu nu cred in nici un talent… care sunt rezultatele lui pe pista ? numai abandonuri, locul 12-13, abandoane si mai stiu eu ce… a castigat in Macau o cursa si cam atat. daca este asa bun, de ce nu-l vede Briatore ?

  17. yosdany spune

    problema in romania nu e numai in sportul cu motor ci in orice alt sport in afara de fotbal ….. ca fost sportiv ( doar la juniori am activat) pot sa va spun cat de nasoala e treaba … cat despre Mihai Marinescu bravo lui e un exemplu de ce poti sa faci daca ai ambitie ar fi pacat sa se termine asa … cum sa mai spus inaintea mea Automarket si nu numai ( orice site care se ocupa de masini ) ar trebui sa puna un banner o reclama ceva, pentru ca atunci sa-r gasi cineva sa-l ajute pe Mihai ….
    @ Catalin din cate am citit acum despre baiatu asta se pare ca nu a luat numai locu 12-13 a fost campion 3 ani la rand la karting asta inseamna ceva …. sau pentru tine nu inseamna nimic …. oricum la noi in tara vad ca un singur lucru infloreste si anume invidia .

  18. Paul spune

    Pt. Catalin: Unu la mana: pentru a castiga mai trebuie si masina competitiva!
    Doi la mana: Si daca nu ar fi talentat tot nu este rau sa promovam un pilot roman!

  19. nelu spune

    toata lumea care a ajuns in F1 are in palmares un campionat mai slab castigat….sau macar vicecampion(in cazul lui senna) asa ca nu stiu cat de talentati sunt pilotii nostrii talentati…..sincer….daca tot habar nu au astia de la tvr sa comenteze o cursa…..macar sa nu aibe motive sa ne spuna si mai multe despre pilotii nostrii talentati….degeaba vine MICKY sa ne spuna ca marinescu l-a cam batut pe hamilton cand concurau impreuna….ca este irelevant….hamilton in primii 2 ani de F1 a iesit vicecampion si campion….cnad il avea coleg pe alonso a terminat in fata lui in clasament…..

    si sa nu-mi spuna cineva ca cei de la echipele din F1 nu au “scouteri”….in concluzie….talentati sunt multi…dar putini ajung in F1

    MARE PACAT ca multi dintre voi nu ati vazut o cursa comentata de star sports…pentru ca atunci va dati seama cat de pref pot fi comentatorii nostrii

    in concluzie….cine este bun si are si cela la palmares….este in vizorul celor din F1 in cel mai rau caz