Lovitura in plex

Curtea Franceza de Justitie a aplicat marti o lovitura in plex Federatiei Internationale de Automobilism, prin decizia de a anula suspendarea pe viata din sporturile cu motor a lui Flavio Briatore.

Dupa aceasta decizie, cu un ochi rad si cu altul plang, pentru ca:

  • excluderea din sporturile cu motor a unui personaj care a regizat un accident intr-o cursa de Formula 1 este benefica. Nu stiu daca este primul care a facut asta, dar sigur este primul care a fost prins;
  • este foarte posibil ca decizia initiala a FIA sa fi fost abuziva si sa fi incalcat atributiile forului mondial. Practic, aceasta a fost concluzia justitiei franceze;
  • nu este corect ca Briatore si Symonds sa fie suspendati, iar Renault si Piquet Jr sa scape practic curati ca lacrima.

Dincolo de aceste trei aspecte esentiale ale scandalului Crashgate, ramane concluzia ca FIA a fost astazi invinsa de justitie. Poate ca era si timpul dupa numeroasele decizii aberente din ultimii ani. Poate ca Jean Todt va receptiona aceasta decizie asa cum trebuie si va lua masurile care se cuvin pentru a evita repetarea greselilor din trecut.

PS: Oare a fost sau nu o coincidenta ca Renault a anuntat numele noului sef al echipei cu numai cateva zeci de minute inainte de decizia justitiei franceze?

Etichete: /

11 comentarii la “Lovitura in plex”

  1. NeoGalaxy :P spune

    Cum spunea cineva foarte destept… “nu exista coincidente” :) ))))) Totul in lumea asta este regizat, orice idee, orice miscare, totul este un mic pas al unui plan mai mare. Cine… este in spatele planului… eh asta nu stiu dar nimic nu este nici intamplator nici aleator si nici in voia sortii.

  2. wolful spune

    Era de asteptat ! Era prea mare contrastul intre ce pedeapsa a primit Flavio, care nu stiu in ce masura a fost creierul accidentului si imunitatea acordata turnatorului santajist, inconstient care a executat accidentul. Si in viata de zi cu zi faptuitorul este maiu aspru pedepsit ca instigatorul !

  3. Flavius spune

    1. Pedeapsa era prea aspra.
    2. Cunoscatori stiau ca era o “vendetta” a lui Mosley asupra lui Flavio inainte ca el sa coboare din presedentia FIA.
    3. Briatore e un jucator prea important ca sa fie exclus din Marele Circ for ever.

  4. scuderia spune

    si pana la urma cei de la renault cu ce au fost pedepsiti?…cu absolut nimic…o pedeapsa trebuia luata asupra echipei renault..

  5. Ion spune

    De ce? Pe ce baze? Daca era vorba de Ferrari mai venea comentariul asta “justitiar” din partea ta?

  6. Daniel Popescu spune

    @Ion: Cand a fost cazul, i-am “tras de urechi” pe baietii de la Ferrari. Iar daca ar fi fost vorba de Ferrari in loc de Renault, comentariul ar fi fost in acelasi stil.

  7. diesel spune

    Briatore este un personaj controversat. Asta in mod evident. Acea pedeapsa, este insa, de departe, foarte aspra. O suspendare pe cativa ani, plus o amenda substantiala ar fi fost suficienta. Nu trebuie sa uitam ce-a facut bun pentru F1. A fost cel care i-a “crescut” pe Schumi si Alonso. Nu cred ca Renault ar fi castigat doua titluri consecutive fara el si Alonso. Peste cativa ani, el ar merita o a doua sansa, in F1. Justitia, rece, impartiala, a desfiintat acea “executie sumara” a FIA, decisa in timpul mandatului si sub directa obladuire a “impartialului” Mosley. Pana la urma este inca o poveste cu final asteptat.

  8. mobius spune

    Dupa parerea mea toate acuzatiile formulate de FIA au fost o inscenare murdara (am mai spus-o anterior de mai multe ori), regizata (mi se pare un termen mai bun) de fostul presedinte FIA. Spun acest lucru deoarece din tot ce am citit, nu am gasit nimic ce ar putea dovedi spusele lui Piquet Jr. La incheierea mandatului, Mosley a tinut sa regleze unele conturi, cel vizat fiind dupa parerea mea numai Briatore. Justitia franceza a facut dreptate si nu am nici un dubiu in privinta aceasta. In final singurii care au pierdut in toata aceasta afacere sunt, Piquet Jr., care daca nu s-ar fi lasat antrenat in acest joc (ma refer la inscenarea lui Mosley), in sezonul urmator ar fi avut sigur un angajament si tatal sau la capitolul imagine.

  9. NeoGalaxy :P spune

    Cred ca fanii McLaren, cei care sunt cei mai “corecti” fani din lume au votat ca decizia este “gresita” –> si personal as putea paria pe acest lucru :) ))

    Evident, asa ca fapt divers :) ))

  10. Daniel Popescu spune

    NeoGalaxy, nu stiu cata dreptate ai, dar sunt foarte surprins de diferenta foarte mica intre cele doua optiuni. Ma asteptam sa fie cel putin 75-25, indiferent in ce sens.

  11. NeoGalaxy :P spune

    @Daniel: Pai asta am verificat si eu, uitandu-ma la cat s-a votat la fiecare optiune. Evident ca mi s-a parut ciudat ca sunt cam prea apropiate valorile celor 2 variante.
    Momentan, cand am verificat acuma suntem la 41 la 36 si cand m-am interesat si am postat mai sus, eram exact la 37 cu 35.