Greva in F1?

O stire extrem de interesanta a aparut joi in presa internationala: Pilotii ameninta sa faca greva la MP de la Silverstone daca costul superlicentei de pilot nu va fi micsorat.

FIA a sperat ca prin marirea costului superlicentei in F1 vor ajunge numai pilotii cu adevarat talentati. Talentati si… cu multi bani, as adauga eu. Oricat de talentat ai fi, fara sprijinul unei echipe sau al unor sponsori nu poti ajunge in Marele Circ.

Si totusi, pilotii nu sunt de acord cu aceste taxe exorbitante. Este adevarat ca unii dintre ei castiga milioane de euro si nu au niciun fel de probleme, insa lucrurile se complica atunci cand avem de-a face cu tineri care reusesc performante mari.
Luati-l drept exemplu pe Kubica, care pentru victoria de la Montreal trebuie sa plateasca 20.000 de euro in contul superlicentei.

Desi protestele lor par indreptatite, imi este greu sa cred ca pilotii vor recurge la greva. FIA nu ar tolera o astfel de atitudine care ar arunca o noua pata pe F1 si ar aduce pierderi insemnate acestei industrii. Formula 1 este o afacere, fie ca ne place fie ca nu, astfel ca o greva a pilotilor este foarte improbabila. In cel mai bun caz, pilotii vor protesta pasnic, poate printr-o banderola sau prin alt element vizibil.

2 comentarii la “Greva in F1?”

  1. x spune

    din text “Este adevarat ca unii dintre castiga castiga milioane de euro” . Ce fac?

  2. SpeedGeorge spune

    sa fim seriosi… :) )

    nu suntem in romania…ca sa faca profesorii si batranii greve… =))

    :)