Inca un pas spre faliment

FIA a incercat vineri marea cu degetul pentru a dezbina din nou echipele de Formula 1, plasand Ferrari ca echipa inscrisa neconditionat in sezonul 2010.

Probabil ca Max Mosley a mizat pe faptul ca Ferrari va repeta isprava din 2005, cand a lasat balta echipele si a semnat faimoasa intelegere cu FIA, eveniment ce a pus capat tentativei constructorilor de a fonda o competitie paralela.

Max a aflat insa astazi ca ulciorul nu merge de multe ori la apa si, mai ales, ca echipele de Formula 1 sunt mai unite ca niciodata, chiar daca Williams si Force India au rupt randurile.

Se spune ca intr-un conflict cel mai destept cedeaza, insa Mosley da senzatia ca este suficient de rupt de realitate pentru a nu intelege gravitatea situatiei. La cum decurg lucrurile in prezent, ma tem ca ne indreptam vertiginos spre situatia in care niciuna dintre cele doua parti nu cedeaza, ceea ce ar echivala cu destramarea Formulei 1.

Puneti-va in ipostaza unui fan care nu are acces la internet si pentru care Formula 1 inseamna calificari si curse odata la doua saptamani. Apoi, prezentati in fata acestui fan stirile de astazi din Formula 1. Va garantez ca nu ar intelege nimic. Cel mai probabil, ar intreba nedumerit de ce Ferrari refuza sa accepte nominalizarea pe lista echipelor din 2010 si de ce alte cinci echipe au un asterix langa numele lor. De altfel, acest lucru chiar s-a intamplat in sectiunea de comentarii de la stirea principala a zilei de astazi.

Sincer, uneori nici macar noi, cei care stam ore intregi pe site-urile de F1, nu intelegem ce se intampla de fapt. Pentru ca in mod sigur exista elemente vitale in acest conflict care nu ajung la urechile noastre pentru ca raman intre FIA si FOTA.

Fiecare parte are interesele ei in acest sport. Ooops, cred ca mai degraba vorbim despre o afacere despre despre un sport. Si ca orice alta afacere gestionanta prost de un organism precum FIA, Formula 1 se indreapta spre un faliment rasunator.

Etichete: / / / /

4 comentarii la “Inca un pas spre faliment”

  1. hasu spune

    astia chiar sint sonati?chiar nu are nimeni ce face?pentru un ramolit ca mosley se distruge tot?trasneste-l DOAMNE.

  2. scuderia spune

    nu stiu ce sa zic…da Doamne o revolutie in F1:)..singura sansa….sau mai exista o sansa…acea de crearea unei competitii paralele

  3. dr-stupid spune

    Eu sper la o competitie paralela… nu de alta, dar s-ar relicita pentru drepturile de televizare ;)

  4. westmclaren spune

    Acum m-am lamurit. FIA si acest Mad Max au luat-o razna complet. Daca au facut asta si au incercat sa dezbine FOTA inseamna ca sunt josnici. Sincer nu-i credeam in stare, dar acum cred ca au facut o greseala mai mare decat Hamilton si McLaren. Trebuie sa dispara Max, cu orice pret.