Marele Premiu al Izolarii

In timp ce in Romania construirea unui circuit de Formula 1 reprezinta doar o utopie, tarile din jur nu se mai multumesc sa aiba unul singur.

Bulgaria face ultimele pregatiri pentru a gazdui etape de WRC si MotoGP pe langa cursa de Formula 1 care va avea premiera in 2011, (doar WRC, conform ultimelor informatii) iar Ungaria a finalizat construirea unui nou circuit. Astfel, tara care gazduieste curse de Formula 1 inca din 1986 a fost iclusa astazi in mod oficial in calendarul MotoGP, urmand sa gazduiasca Marele Premiu al Ungariei pe proaspatul circuit de la BalatonRing.

Daca adaugam faptul ca Rusia intentioneaza sa organizeze in viitorul apropiat curse de Formula 1, vom constata ca suntem inconjurati de tari implicate activ in sporturile cu motor. Iar scuza romanilor va continua probabil sa fie aceea ca nici vecinii ucrainieni nu gazduiesc evenimente din cadrul sporturilor cu motor.

Chiar si asa, putem spune ca Romania a castigat detasat Marele Premiu al Izolarii fata de sporturile cu motor.

8 comentarii la “Marele Premiu al Izolarii”

  1. Dpp spune

    Foarte adevarat. Ce te astepti de o tara “condusa de minti luminate cu lanterna”?? Circuitul din jurul Casei Poporului n-a mai fost organizat din cauza unor pensionari deranjati de zgomot si a taximetristilor enervati de blocarea strazilor. Ce sa te astepti de la romani? Lasa , ca merge la “prietenii” nostrii bulgarii si maghiarii sa vedem acolo MotoGP si F1 , ca noi nu suntem in stare. Am zis-o si o sa o tot zic , Romania NU este o tara cu apa calda , deci putem sa ne luam gandul de la F1 and the likes.

  2. scueria spune

    eventual daca facea ceva nicu…si oricum se laudau tot ei cu circuitul…uitati-va aici…romania nici in anul 2030 nu va avea un circuit de f1…eventual dak se va investii din exterior

  3. wolful spune

    Pai sa stiti ca nici in Hungaria si nici in Bulgaria banii nu-i baga ei au facut parteneriate cu firme serioase de afara si asa se fac. La noi, legea de baya este ce cu capra vecinului. La noi cei de sus se conduc dupa devize de genul : Daca nu pot eu sa castig, atunci sa pierdem toti.
    Si sa fiu putin si patriot, daca se reuseste o audienta ca la Istambul,……..

  4. Dpp spune

    “Daca nu pot eu sa castig, atunci sa pierdem toti.” Trist , dar adevarat. Cam asta este mentalitatea romanilor.
    Cred ca , cei care au putere de decizie in aceste cazuri , sunt speriati , ca daca vine vre-un strain , nu prea ar avea cum sa il fure masiv , ci doar la maruntisuri. Foarte trist.

  5. mobius spune

    Pe langa un circuit pentru sporturile cu motor ar trebui sa existe sosele corespunzatoare, pe care sa poti ajunge la timp si in siguranta la competitie, o data ajuns ar trebui sa te poti caza o zi sau doua in conditii civilizate si cea mai mare parte a populatiei ar trebui sa aiba un venit care sa-i permita sa participe fara probleme la un astfel de eveniment. Pentru toate acestea trebuie multi bani si “noi nu ne vindem tara”. Cand e varba sa facem ceva pentru tara nu avem nevoie sa ne invete strainii, stim noi si cum si cu ce, iar daca lucrurile ies prost (si ies asa de 65 de ani), atunci sunt de vina strainii, americanii, englezii, sionistii, masonii, FMI-ul, Banca Mondiala, nici macar o data noi (cand spun noi ma gandesc la cei ce ne conduc si ne-au adus in starea de acum si care sunt raspunzatori de educatia si starea noastra de cultura). Nu avem niciun interes sa vedem ca alte tari procedeaza altfel, cu totul altfel si progreseaza vizibil de la an la an.

  6. scuderia spune

    @mobius..ai drepatte…in legatura cu drumurile…din pacate acestea la noi nu vor exista prea curand…la faza cu venitul romanii fac pe dracu in patru si tot vin….formula 1 este un sport iubitin romania si deaia:)

  7. Andrei spune

    Alte tari progreseaza pentru ca aia pun mana si muschiul si muncesc pentru binele tarii si al lor. Romanii vor sa munceasca numai pentru binele lor, nu sunt interesati de tara si nici de altcineva. Din pacate mentalitatea de a fura si a distruge tot pe ce punem mana, este mentalitatea cu care se lauda foarte multi. Si pe site aici vedem gramezi de cunoascatori care nu accepta alte pareri, plini de ura si mai ales frustrati ca nu sunt intelesi.

    Din pacate cunoasterea este putere iar multora le este frica sa puna mana pe o carte. Avem muncitori analfabeti in posturi de comanda, muncitor necalificati in posturi care necesita cunostinte avansate. Numai uitati-va la cei care construiesc un drum si o sa vedeti 10 muncitori si vreo 30 de manageri. Din pacate… o echipa serioasa are maxim 2 manageri si 30 de muncitori. Va prindeti de restul.

    Formula 1 este un sport iubit in Romania? Vise. Fotbalul si mancatul semintelor este ceea ce iubesc romanii. Formula 1 este un sport elitist, pe care putini in inteleg. Multi se uita si ei cred ca se uita la fotbal.

    Traim in Romania si asta este moartea sinelui.

  8. diesel spune

    F1 este prea putin popularizata in Romania.De altfel, orice alt sport in afara fotbalului este prea putin prezent, toate buletinele si emisiunile de sport sunt efectiv “manelizate” de fotbal.Nu mai exista tenis, handbal, baschet..ca de sporturile cu motor, chiar nu vorbeste nimeni…Sa fim obiectivi, mobius a spus foarte bine, nu avem infrastructura de niciun fel, pe langa cea fizica(materiala, drumuri-sosele de calitate), n-o avem nici pe cea de mentalitate.