Victorie!

Ceea ce era logic si firesc sa se intample s-a intamplat. Confruntat cu spectrul dezintegrarii Formulei 1, Max Mosley a fost obligat sa cedeze in fata dorintelor echipelor si a semnat o intelegere cu FOTA.

A fost un razboi al nervilor in care cei care si-au asigurat viitorul au castigat. Pe de o parte, echipele au fost mai determinate ca niciodata sa organizeze o competitie paralela, semn ca nu aveau aproape nimic de pierdut daca paraseau Formula 1.

De cealalalta parte, Mosley s-a confruntat cu disparitia celei mai importante competitii din sporturile cu motor. Spun disparitie pentru ca imi este greu sa cred ca FIA ar fi reusit sa stranga macar 8 echipe care sa concureze anul viitor (Lola si N.Technology s-au retras, Force India, Prodrive si Campos se gandeau sa paraseasca F1 pentru competitia FOTA).

Astfel, asa cum am precizat cu 5 zile in urma, era foarte normal ca Mosley sa cedeze. Insa fara amenintarea echipelor despre o competitie separata, probabil ca britanicul ar fi fost mai greu de convins. Fara indoiala, Bernie Ecclestone a avut si el un cuvant greu de spus la intrunirea Consiliului Mondial al FIA de astazi.

Cel mai important este ca acum ne vom putea concentra exclusiv pe evenimentele de pe circuit, care reprezinta de fapt esenta unui sport cu peste 600 de milioane de telespectatori.

Etichete: / / /

4 comentarii la “Victorie!”

  1. Cyrus spune

    In sfarsit s-a rezolvat :)

  2. matrixu spune

    sa vedem conditiile in care a fost facuta aceasta impacare.

  3. westmclaren spune

    Eu cred ca Max a facut pipi contra vantului si s-a udat. S-a udat de tot si a intrat la apa. VICTORIE !!!

  4. jean spune

    Cei din FOTA au aratat tot timpul ca stiu ce vor si daca au acceptat sunt convins ca au obtinut ce au dorit.Cu toate ca parea interesanta o cursa paralela(paralela cu cine nu stiu)cei din FOTA au demonstrat ca nu numai banii din transmisie ii intereseaza.Suntem castigati si noi fanii pina la urma ca vom vedea F1 in continuare si nu vom pati la fel ca si cu MOTOGP sa cautam de nebuni unde sa vedem transmisiile.