Miki dispare, pasiunea reapare

Formula 1 fără Miki Alexandrescu părea ceva de neconceput până acum câteva luni. Prezent la datorie pentru a ne determina să ne uităm pe internet la streamul BBC sau cu televizorul pe Mute, Miki Alexandrescu a fost responsabil cu comentariul curselor de Formula 1 atât la ProTV, cât şi la TVR. Nu însă şi la DigiSport, acolo unde oamenii au realizat incompatibilitatea dintre Miki şi F1.

Am vrut să scriu câteva cuvinte despre motivele pentru care ar trebui să ne bucurăm pentru această decizie, însă Dpp, unul dintre cititorii fideli de Automarket, a explicat atât de bine situaţia, încât îi dau cuvântul:

“Cine o să ne mai povestească despre praful neşters din casa lui Kubica sau despre prietenii săi Montoya, Schumacher şi Fernando? Cine o să-şi mai dea cu părerea despre viraje şi ce înseamnă a fi pilot, în special în prezenţa unui pilot? Cine o să mai saliveze în direct la prietena lui Button sau Hamilton? Cine o să mai comenteze peste team radio? Cine o să mai comenteze reluările de parcă ar fi live? Cine o să mai încurce piloţii între ei? Cine o să le mai pocească numele? Personal, sper că nimeni. Mi-au ajuns atâţia ani cu Miki şi Viki.”

Orice alt comentariu este de prisos.

32 comentarii la “Miki dispare, pasiunea reapare”

  1. Cipri spune

    parca se facuse o petitie online acu ceva vreme pentru inlaturarea lui miki(pe care am semnat-o si eu). Se pare ca intrun fel sa rezolvat aceasta problema numita miki, sincer ma bucur si abia astept sa inceapa F1.

  2. Cristy spune

    Da sunt de acord cu cuvintele de mai sus

  3. Lexas @ Iasi spune

    Parerea mea ca Dl. Alexandrescu…cu tot re(sp)ectul pe care il port…nu e nici un mare BOU nici un mare IDIOT nici un mare TAMPIT in Formula 1…e doar putin orb…din cauza lentilelor…probabil a sarit cu 2-3 zile ultimul control…ca mai incurca cei drept unele mici amanunte…si cand unul altul se chinuia 10 ture sa depaseasca..in final…nici nu ne dadeam seama…innebuniti de ce vb el cu unii de prin 2004…
    Idilic..acest mister Alexandrescu!
    Te pup tov. Alexandrescu!…de tot..!

  4. ilie spune

    credca orice persoana care este la curent,cat de cat,cu formula 1 ar putea sa comenteze mult mai bine un grand prix decat miki al nostru.nici macar reluarile nu ii erau de folos…

  5. unckle spune

    lasand deoparte “ieee nu mai avem pe miki” trebuie sa avem un oarecare respect pentru un om care candva, in anii 80, ajunsese in lumea F1, in curtea McLaren, si a fost la un pas destul de mic de a pilota la cel mai inalt nivel.

    Dl M.Alexandrescu este foarte bun prieten cu un domn care detine un service auto langa casa unde am crescut. Pot sa spun ca l-am cunoscut personal, acum mai bine de 10ani, si nu parea a fi chiar un “bou mitologic care trebuie sa dispara”.
    Omu’ stie ce face cu volanul. S-a zbatut sa ajunga in F1 … dar stelele nu s-au aliniat corespunzator, la fel cum poate nu se aliniaza decat pentru 1 dintr-o mie de talente. Ar trebui sa avem asta in vedere cand spunem prostioare la adresa lui.

    De cealalta parte a problemei … omu’ ie dezastru la capitolul comentat curse … asta este, nu suntem toti nascuti pentru a fi comentatori. Dar, chiar si cu dezastrul asta de comentariu, cred ca ar trebui sa i se acorde un oarecare respect pentru faptul ca este printre putinii romani care au ajuns in F1 ( sau foarte aproape)

  6. schumy 1969 spune

    @unckle
    nu a comentat nimeni talentul lui Miki cu volanul,
    se comenteaza talentul lui Miki cu microfonul

  7. Mihai Alexandrescu spune

    Le multumesc celor ce m-au sustinut.

  8. johnny_f1 spune

    sall dane….eu am cablu de la upc:(…si de anul asta eu nu mai pot vedea cursele la tv ca nu am digi si nici gpsX(….si nu pot sa`mi bag rds…stii cumva unde pot vedea cursele pe net?un site unde e transmis digitv live sau f1 live?multumesc anticipat!

  9. Bogdan spune

    Pai … a fost vreunul ?

  10. Marius spune

    Gata am sters automarket de la favorie si nu mai intru pe aici. Dl. Alexandrescu nu mai e comentator in Romania si e just. Dar sa-l scuipati in felul acesta va arata cat de mici sunteti ca oameni.

  11. ally_great spune

    Pasiunea nu a disparut niciodata :) Miki ne-a dat tuturor sentimentul asta, introducand in schimb cancan-ul. Adio!

  12. Dpp spune

    Wow…..sunt putin surprins :)
    E o veste incredibil de buna si ma bucura foarte mult faptul ca cineva incearca sa aduca experienta F1 la acelasi nivel ca in alte statei. Si vorbesc de antrenamente , reportaje de la fata locului si comentarii pertinente si la obiect.
    @unkle : nu cred ca i-a contestat cineva , vreodata , abilitatile de pilot . E vorba despre abilitatile de comentator. Problema este ca nici nu vrea sa si le imbunatateasca . Sunt sigur ca si Coulthard si si Eddie Jordan au avut dificultati , dar s-au straduit mai mult .

  13. Dpp spune

    Mda…eram sigur ca uit ceva :)
    @Daniel : Keep up the good work.

  14. Diesel08 spune

    N-as vrea sa-l “demonizam” pe Miki, cred ca o atitudine mai echilibrata este ceva mai potrivita.Miki s-a cam saturat de comentat curse, era mai preocupat de povestioarele de alcoov pe care le stia foarte bine:), poate ca, daca langa el ar fi fost Antal Cudinica(pe care l-am vazut cum stie cu F1) sau Florin Ion, era altfel.

  15. Daniel Popescu spune

    @Marius: Miki Alexandrescu a fost criticat pe Automarket exclusiv pentru prestatiile sale ca si comentator. Nu pentru altceva.

  16. Daniel Popescu spune

    @Diesel08: Daca era intr-adevar plictisit de comentarea curselor, de ce nu a lasat locul altuia? Nu cred ca a fost obligat de cineva sa comenteze Formula 1 la TVR. Mai mult, sustine ca nici macar nu a fost platit. Ceea ce inseamna ca a facut-o din placere…

  17. blueman spune

    o sa va fie dor de Miki o sa vedeti, omul acesta s a invartit 30 de ani pe acolo ,sunt de acord cred ca nu si a facut controlul de ceva vreme la ochelari insa pt mine nu era nici o problema ,un cunoscator nu avea nevoie de comentariul lui insa o sa vedeti ca adio cancanuri, el era acolo la fata locului ,sa vedem daca astia de la DIGI se vor duce in China sau mai stiu eu unde sa transmita o sa stea la caldurica in studiou si cam atat, dupa vreo 2-3 curse o sa il regretati .

  18. andrei spune

    Nici mie nu imi placea, dar de la asta pana la a scrie articol peste articol de bucurie e cale lunga. Mai ales ca, pe partea cealalta, nu stiti ce laudati. Bun, nu mai comenteaza Mihai Alexandrescu. Si? Ia sa vedem cati or sa mai vada curse de formula 1. Nu de alta, dar pare greu de crezut ca toata lumea o sa treaca la RDS doar pentru Digi. Si, ca idee, cu ce crezi ca un astfel de comentariu pe un blog, ce-i drept, dar unul pretins de specialitate are mai mult legatura cu profesionalismul si competenta decat comentariile lui Mihai Alexandrescu?

  19. Dpp spune

    @blueman : din cate imi aduc aminte , Miki nu facea deplasari decat la cursele din Europa…deci…argumentul tau care era?

  20. KaNe spune

    Se mai deplasa cateodata si in afara Europei….adevarat ca nu la toate cursele din exterior, dar mergea…probabil ca in functie de bugetul care i se aproba la momentul respectiv.

  21. alecstm spune

    @blueman Daca vrei can-can-uri nu te uita la F1, nu a fost comentator de barfe ci de formula 1 , aici e vorba de un sport cu motor. Daca nu asculti comentariu si dai pe mute, nu auzi motoarele, nu mai are niciun farmec.

  22. Lucian TARTA spune

    Trebuia sa se intample ceva ca sa renunt la Formula 1 …daca nu va mai fi transmis pe un post de audienta nationala care sa fie prins si de UPC …adio…oricum spectacolul din Formula 1 nu mai are nici un farmec…BANUL…si NUMAI BANUL dicteaza TOT…cand castiga Schumi cursa dupa cursa si tot mi se parea mai interesant decat acum…de cand a castigat ARANJAT ( cunoscatorii stiu despre ce vorbesc ) Raikkonen Campionatul in 2007 pentru mine Formula 1 a devenit un fel de Surprize Surprize si va spune asta un Fan Ferrari adevarat dar care nu poate exclude fair-play-ul din sport chiar daca asta inseamna Victoria echipei favorite…decat o victorie rusinoasa mai bine o infrangere GLORIOASA…oricum Formula 1 nu este ce a fost iar fara Miki Alexandrescu va fi ca si emisiunea lui Octavian Sava fara Octavian Sava…cand o sa mai apara unul care a facut atatea sacrificii pentru formula 1 cate a facut miki Alexandrescu mai vorbim…un om pasional mistuit de pasiunea asta…chiar daca nu imi place Formula 1 din Romania fara el nu e la fel…iar bucuria voastra nu ma face decat sa-mi dau seama si mai mult si pentru a nu stiu cata oara ca romanilor le este caracteristica rautatea gratuita izvorata din prostie…

  23. Cine vine? spune

    ok, am inteles, Elvis has left the building, dar cine-l inlocuieste? sau mai bine zis cine e bun la asta? Tzopescu?

  24. Daniel Popescu spune

    @Cine vine? Doi baieti care se pricep mult mai bine la asta: Florin Ion (comentator MotoGP la acelasi post) si Antal Putinica (comentator Eurosport, fost comentator F1 la ProTV) http://formula1.automarket.ro/stiri/digisport-excludem-orice-colaborare-cu-miki-alexandrescu-35643.html

  25. F1-zone spune

    Dan Mihai Alexandrescu?Despre morti numai de bine.

  26. mad79 spune

    am citit toate comentariile si pro si contra Miki Alecsandrescu!Concluzia mea este,ca bagam in seama mult prea mult ,o simpla schimbare de decor!Digisport,m-a cucerit de mult si am increderea ca vor face o treaba la fel de buna,precum au facut anul trecut,cand au transmis MOTOGP.Nu sunt eu fan al acestui sport,dar”clasa regina*moto gp o urmaream si imi placea ce auzeam acolo.Vor fi mai buni,vor fi mai rai,decat Miki si Vicki,nu stiu,dar macar va fi altceva,dar oricum va fi in HD!!!

  27. unckle spune

    cred ca in 2007 un om a fost foarte suparat pentru ca facut aranjamentul astfel incat pilotii sai sa termine la 1-2 puncte in spatele campionului mondial :)

  28. Goa Uld spune

    Comentariile voastre, despre un om care pune pasiune in ceea ce face, imi lasa un gust amar.
    Asa cum spuneau si altii mai sus, RAUTATEA este o caracteristica aproape genetica a nostra, a romanilor.

    Pana la urma, Miki (in prostia lui fara seaman, dupa parerea voastra de specialisti! ) era singurul care ma mai enerva si ma mai trezea din atipeala indusa de “spectacolul” din F1!
    Pentru ca, nu-i asa, F1 a ultimilor ani este doar o defilare a unor monoposturi multicolore.

    Este cel putin surprinzator ca, in calitate de colegi ziaristi, voi cei de la Automarket, sa faceti asemenea articole lipsite de fair plai si bun simt.

    Puteati doar sa faceti afirmatii pozitive fata de noua echipa, fara a improsca cu noroi echipa care a fost inainte. Insa, voi, aratati inca o data in plus starea jalnica in care a ajuns NATIUNEA ROMANA.

    RUSINE pentru comentariile rautacioase si “Bun venit!” noii echipe de comentatori. Sunt absolut sigur ca vor face o treaba excelenta.

    Apropo, din cauza F1, desi sunt abonat Dolce, mi-am facut si abonament RDS. Si le voi pastra pe amandoua!

  29. Liviu spune

    Sa lasam natiunea romana deoparte, remarca lui DPP din articol este foarte la obiect. As vrea sa vad si eu dovada faptului ca Michi e un pilot bun, ca le are si ca intelege.. nu sunt colegul ziarist al lui Michi deci imi pot exprima parerea: mi s-a parut total in afara la aproape toate cursele la care a comentat. Un mare suflet, pasionat de motorsport nu poate fi chiar atat de dobitoc in ceea ce priveste detaliile. Cum sa ajunga Michi in Formula 1, draga Unkle? Pai nu ajung acolo piloti talentati de-a dreptul.. ce atata vrajeala cu talentul de pilot al domnului Alexandrescu? Daca era atat de talentat pilota ce prindea, turisme, formule inferioare… am auzit numai remarci similare comentariului sau in ceea ce priveste calitatile sale de pilot. De ani de zile incerc sa aflu ceva de biografia lui si 20 de pagini de Google imi aduc doar comentarii despre el comentator, nimic despre Michi la volan. Sa traiasca, sa dea din gura ca impresar, ca la asta este bun (probabil) si sa nu mai auzim de el legat de F1.
    Primele sezoane de F1, cand inca nu stiam cu ce se mananca, imi placea de el, nu intelegeam de ce sunt rai oamenii cu Michi, un tip bonom, care e la fata locului, care stie detalii de glamour, de interior… insa am inceput sa inteleg cum e F1 si de ce multa lume il face pe Michi cu ou si cu otet. A fost tragic pentru mine momentul in care am realizat ca eu (cu formula1.com live timing deschis in fata) pot comenta superior lui Michi, om cu peste 15 ani de experienta la activ.
    Good riddance!

  30. zanzabukku spune

    Salut. Eu ma uit de mai bine de un an la F1 pe net, life streaming BBC si nu pentru ca nu imi placeau comentariile de la tv, ci din doua motive, 1 nu ma mai uit la tv si 2, cei de la BBC incep transmisia cu o ora inainte de a incepe cursa si o termina la mult timp dupa, ceea ce pentru mine inseamna mai multe informatii si asta ma face sa imi placa si mai mult un sport pe care il inteleg mai bine. Iar acum ceva mai la subiect, nici un comentariu, articol sau remarca nu ar trebui sa depaseasca limita bunului simt mai ales daca este adresat direct si in mod public unei persoane.

  31. zanzabukku spune

    “live streaming”

  32. valikimi spune

    cand or sa ajunga putoii astia tineri asa zis comentatori sa le ia interviu si sa stea in preajma greilor formulei 1 mai vorbiti .miki vorbea cu greii asa cum vb putoii cu vecina de apartament liniste putoilor