Noutăţi despre filmul dedicat vieţii lui Ayrton Senna

Pe măsură ce pătrundem din ce în ce mai serios în toamnă, apar şi primele informaţii oficiale sau mai puţin oficiale despre filmul documentar despre viaţa lui Ayrton Senna, unul dintre cei mai îndrăgiţi piloţi din istoria Formulei 1.

Până acum, am văzut două trailere, unul pentru piaţa din Japonia, altul pentru piaţa din Portugalia, însă informaţiile concrete lipsesc aproape cu desăvârşire.

Iată ce se cunoaşte până în prezent despre acest documentar:

  • UPDATE 16.09.2010: Documentarul despre Senna va fi lansat în iunie 2011 în cinematografele din Marea Britanie.
  • este regizat de Asif Kapadia, un britanic câştigător al unui premiu BAFTA cunoscut pentru modul în care explorează în filme viaţa unor personaje eterne (aş zice că este omul potrivit la locul potrivit)
  • numele filmul nu este încă bătut în cuie. Singurul lucru cert este că titlul promoţional pentru piaţa din Japonia, tradus în engleză, sună aşa: “Ayrton Senna: Beyond the Speed of Sound“. Adică “Ayrton Senna: Dincolo de viteza sunetului”.
  • în Japonia, filmul va apărea în cinematografe în 8 octombrie 2010, iar în Portugalia în 12 noiembrie 2010. Nu se cunosc datele de lansare pentru alte ţări.
  • filmul cuprinde exclusiv imagini de arhivă în care apar, printre alţii, Ayrton Senna, Alain Prost, Frank Williams, Ron Dennis, Viviane Senna (sora lui Ayrton Senna), Neide Senna (mama lui Ayrton Senna) şi Jackie Stewart.
  • acesta este singurul site oficial al filmului apărut până în prezent şi este dedicat japonezilor.

Pentru mine, documentarul despre viaţa lui Ayrton Senna este cel mai aşteptat film al anului. Foarte probabil, acesta va apărea şi pe marile ecrane din România, posibil mai târziu decât în alte ţări. Cu siguranţă însă voi evita să descarc filmul de pe internet, pentru că un astfel de documentar trebuie văzut obligatoriu în sala de cinema.

Etichete:

8 comentarii la “Noutăţi despre filmul dedicat vieţii lui Ayrton Senna”

  1. a fan spune

    nu e mare lucru sa te documentezi…no offense.
    Viviane Senna e sora lui , nicidecum mama.

  2. Daniel Popescu spune

    a fan: A fost o mica greseala de editare. In film apare si Neide Senna, mama sa. De aici greseala aparuta in text. Multumesc pentru observatie.

  3. Radu spune

    De-abia astept sa-l vad…sper sa apara si de cumparat DVD-ul, nu doar la cinema

  4. Sena movies spune

    am vazut un previu..aqm o saptamana.. senzational;:) Oricum eu vizionez cursele din anii olui pe un site brazilian;) si interviuri cu el frumos

  5. Flavius spune

    Exista deja un documentar foarte bun despre Senna. Se numeste The right to win, si mie personal mi-a placut enorm. Dar binenteles sunt curios cum o sa fie asta nou si il astept cu sufletul la gura, pentru ca este despre un om special, on and off the track.

  6. Ursu spune

    si pe torrents in ziua urmatoare.
    Urmatoarele lansari sunt chestii de catalog.

  7. radu spune

    frumos gasesc ca se vorbeste si in Romania de Marele Senna – pt. mine cel mai mare pilot de formula 1 cel putin pana acum – cand aparea Senna – spectacolul era garantat – acum F1 a devenit cam plictisitoare – prea cuminte cu prea multe jocuri de culise …deci spectacol cam putin sau chiar de loc … asta am vrut sa spun

  8. croco spune

    salut. senna este cu siguranta no 1.a fost,este si va ramine in sufletul meu.