Parada campionilor

In 2010 Formula 1 aniverseaza 60 de ani de existenta. Un motiv suficient de bun pentru ca Bahrain sa gazduiasca in acest weekend o parada la care sa participe toti campionii mondiali care mai sunt inca in viata. Sau… aproape toti, pentru ca numai 18 dintre cei 20 de campioni au fost prezenti la eveniment.

Si ce poate fi mai frumos decat o fotografie care sa-i cuprinda pe pilotii cu cele mai mari performante in Formula 1?

campioni

Click pe foto pentru zoom.

Randul de sus (de la stanga la dreapta): Fernando Alonso (2005, 2006); Jack Brabham (1959, 1960, 1966); Michael Schumacher (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004); Emerson Fittipaldi (1972, 1974); Lewis Hamilton (2008); Mika Hakkinen (1998, 1999); Damon Hill (1996).

Randul de mijloc (de la stanga la dreapta): Niki Lauda (1975, 1977, 1984); Keke Rosberg (1982); Mario Andretti (1978); Jackie Stewart (1969, 1971, 1973); Alain Prost (1985, 1986, 1989, 1993); Jacques Villeneuve (1997); John Surtees (1964).

Randul de jos (de la stanga la dreapta): Alan Jones (1980); Nigel Mansell (1992); Alteta Sa Regula Printul  Salman bin Hamad Al Khalifa, Bernie Ecclestone, Jody Scheckter (1979); Jenson Button (2009).

Via | Joe Saward

27 comentarii la “Parada campionilor”

  1. Flavius spune

    Ce Poza frumoasa, daca te uiti atent pote ii simti si prezenta lui Senna (R.I.P.)
    Sincer am recunoscut 12 fete de campioni fara sa le citesc numele…ah bine..si pe Bernie :) )

  2. mihai spune

    sunt tare curios cine sunt cei doi absenti eu nu am putut sa ii deduc :)

  3. ally_great spune

    Wow!! Jacques Villeneuve – primul pilot pe care l-am sustinut in F1…ce amintiri frumoase mi-a rascolit…Lipseste Ayrton, care nu are cum sa fie prezent (Rest in peace, asule!) si Kimi :(

  4. Johann spune

    cuvintele despre Senna nu-si au rostul, a fost si va ramane cel mai bun, indiferent cate titluri au uni si ce au facut ei, intr=o cariera nu prea lunga a facut mai multi ca toti, puteau sa-i puie o poza cu el in spate

  5. Flavius spune

    Nu esti realist… E clar ca nu poti compara pilotii care au concurat in perioade diferite.
    Ce il face pe Senna mai bun decat pe Schumacher?
    Si acum vb despre calitatile de pilot nu altceva.

  6. Johann spune

    Nu pot fi realist, anul in care a murit Senna, a fost anul in care Shumi a castigat primul titlu, prin deductie, mai era oare Shumi campion? in 94, nu cred, Shumi nu se ridica la Senna ca perioada in F1, poluri, o fi Shumi record-man, dar dupa cati ani in F1 a batut recordurile? multi

  7. Flavius spune

    Inainte de cursa fatala a lui Senna cine conducea campionatul? Si cate puncte avans avea Schumi fata de Senna pana in momentul tragic?
    Verifica astea te rog….
    Sa nu uitam ce a facut Schumi…dupa titlurile din 94 si 95 s-a dus la un ferrari extrem de slab si dupa ani de munca a devenit cea ce a devenit.
    Nu ai de unde sa sti ca daca Senna ramanea in viata mai castiga sau nu vreun titlu…posibil ca da…posibil ca nu.

  8. Johann spune

    corect, Senna avea 3 poluri din 3 starturi, la prima cursa a tras prea tare si a gresit si a iesit in decor, apoi in a doua a intrat parca Hakkine in el sin a treia a murit, tot in 94 Shumi nu a castigat nici un punct in 4 curse deci? bine sunt multe de spus dar mortii cu mortii si noi pe aici incercand sa ne spune oful, solidara cursa lui Shumi de azi, mai mult nu are cum, sper sa se pensioneze anul acesta , sa lase locul unui tanar care sigur poate mai mult

  9. Flavius spune

    Tocmai asta ziceam, nu poti compara, daca traia vedeam cine este mai bun…asa ramane un mister.
    Schumi o sa fie din ce in ce mai bun pe parcursul sezonului, inca nu e momentul de critica.
    Nici masina nu poate mai mult. O sa fie greu de batut Ferrari, McLare si Redbull.
    Mercedes Benz e pe 4 ca echipa in acest moment.
    Mai e mult de lucru si la echipa..dar si Schumi trebuie sa-si intre in mana…azi a fost la un 70%

  10. drstupid spune

    Cum de nu a observat nimeni ca lispeste Piquet? Probabil s-a certat cu Bernie :)

  11. tomy spune

    @Johannn, esti cam praf man. Schumi a castigat la imola deci in a 3-a cursa avea deja 10pct. dar ceva imi sopteste ca deja mai avea pct si din primele curse. Mai verifica.

  12. Johann spune

    avea chiar 20 de puncte la Imola a făcut 30, praf oi fi peste vreo 30 de ani, poate chiar mai repede dar nu-ti fa probleme, nu te chem la înmormântarea mea

  13. tomy spune

    pai ia fii atent aici:
    “tot in 94 Shumi nu a castigat nici un punct in 4 curse deci?”

    deci? esti praf sau nu?

  14. Johann spune

    am scris asta, vezi ca te atingi de mine si te prafuiesti si tu

  15. Johann spune

    in marea britanie, germania, belgia si australia

  16. Johann spune

    http://www.f1-facts.com/results/season/1994/classification

  17. Flavius spune

    Ma repet…
    Nu este corect sa catalogam care dintre toti mari campioni a fost mai bun.
    Fiecare a avut calitatile lui speciale si fiecare a fost al naibi de rapid :D
    Ne place sau nu, in sportul cu motor trebuie sa luam in calcul si masina dar si norocul.

  18. NeoGalaxy :P spune

    Mda… deci o discutie foarte interesanta, numai cu specialisti asa ca eu, care sunt mai prost nu ma bag. Oricum unii sunt praf dar nu stiu altii sunt praf da stiu, cam asta este idea generala. Si probabill unii nu sunt praf dar nu stiu si se murdaresc degeaba. Oare?

  19. NeoGalaxy :P spune

    Oricum, discutia ar fi aratat altfel dar Senna traia. Este posibil ca intr-un univers paralel el sa fie in viata si Schumi mort sau fara nici un titlul, sau doar cu un titlu, sau inca vreo 200000 de variante diferite. Dar in universul nostru, Senna este mort, Schumi are 7 titluri si uite cat de interesant a devenit sezonul actual :P Sa ma anuntati cand discutam de telenovele ca sunt foarte “interesat” :P

  20. Flavius spune

    Se murdaresc degeaba?
    Nu sunt praf, si nici nu cred ca ma murdaresc degeaba.
    Nu refuz nici un fel de discutie fie ea cat de absurda. Nu trebuie sa-i jignesti nici pe ceilalti care afirma o parere sau alta, fie ea cat de subiectiva.

    Revenind la subiect, si Schumacher si Senna au avut ceva special si iesit din comun fie pe pista de F1 fie in viata de zi cu zi.
    Senna spre exemplu a fost un om cu o moralitate ridicata, foarte credincios si cu bun simt. Schumi in schimb avea acea scanteie care il facea sa faca orice pentru victorie.
    Nu judec, ma bucur de diversitate. Din fericire si anu’ acesta avem parte de multa diversitate printre piloti si monoposturile acestora. O sa fie un sezon reusit.

  21. NeoGalaxy :P spune

    “Se murdaresc degeaba” era o figura de stil. Adica mai simplu, jignesc fara sa fie nevoie. Nu m-am referit direct pentru ca nu era nevoie. Oricum tot nu inteleg de ce Senna era mai bun ca Schumi cand adevarul este ca fanii lui Senna vor spune ca este cel mai bun iar fanii lui Schumi vor spune ca el este cel mai bun. Oricat ne stresam sa discutam, dezbatem, amandoi sunt in cartile istoriei fiecare pe treapta lui. Numai asta conteaza, in 200 de ani cand se va discuta despre anii 2000 si Formula 1 numele lor va fi pomenit pe cand campioni de “carton” ca Button si Villneuve si multi altii, vor fi uitati. Asta este cam idea de baza. Asa este in orice statistica, cel care are mai multe realizari este cel mentionat. Doar ca amandoi au fost talentati mult peste nivelul pilotilor din generatiile lor. Nu cred ca un Senna sau Schumi sau Fangio, o sa apara in urmatorii 10-15, asa cum nici un Elvis sau Michael J nu apare in fiecare generatie. Deci… Senna bravo lui pentru ce a realizat, Schumi bravo lui pentru ce a realizat. Restul este Cancan.

  22. Flavius spune

    Foarte bine zis. Asta incercam si eu sa le explic. Si super mare dreptate cu acesti campioni de “carton”..sincer aici ar mai intra si Keke Rosberg sau Pique si cativa englezi.

    Oricum pare ca o sa fie un sezon echilibrat…adica anu trecut in primele curse Brawn GP erau imbatabile…anu asta insa Ferrari poate fi invinsta de Red Bull sau poate cu ceva noroc si de McLaren.
    Mercedes Benz sper sa se dezvolte in directia buna si sa se apropie si mai mult de restu.
    Sper sa fie totusi in curand mai multe depasiri si mai mult spectacol.

  23. f1 spune

    http://www.mediafax.ro/sport/ayrton-senna-cel-mai-mare-pilot-al-formulei-1-din-toate-timpurile-5171790

    Aici au votat oameni mult mai avizati decat noi sa isi de-a cu parerea… si l-au ales pe Ayrton Senna…

  24. diesel spune

    Se vehiculeaza ideea introducerea in regulament a celei de-a doua opriri obligatorii la boxe, pentru a incuraja pilotii sa atace mai mult. In formatul acesta, cursa este tacticizata, fiind interesant startul si finalul.

  25. Matrixu spune

    Cei doi care lipsesc sunt Piquet Sr si Kimi.
    Senna nu poate fi trecut la absente deoarece s-a specificat ca poza e cu cei in viata.

  26. Johann spune

    puteau sa-i puna macar o poza in spatele lor, ca semn de respect

  27. Gata! Începutul s-a încheiat. « Nimicuri sfâşiate prin cuvinte spune

    [...] Sursa de aici. [...]