Prima femeie care va comenta F1

Cine crede că Formula 1 este un sport dedicat exclusiv bărbaţilor se înşeală amarnic. O demonstrează atât prezenţele feminine din cadrul echipelor, cât şi numeroasele fane ale competiţiei. Iar dacă ne referim la F1 Champ, aproximativ 4% dintre concurenţi sunt, de fapt, concurente, iar câteva dintre ele sunt foarte active în comunitatea Formulei 1 care s-a închegat în ultimii patru ani pe Automarket.

Între timp, băieţii de la BBC, televiziunea care transmite Formula 1 în Marea Britanie, au decis să marcheze o nouă premieră absolută: Lee McKenzie va deveni prima femeie care comentează o cursă de Formula 1. Marele eveniment va avea loc în luna octombrie cu ocazia Marelui Premiu al Japoniei, atunci când Jake Humphrey, prezentatorul obişnuit al Formulei 1, nu va fi disponibil.

Cei care prefera transmisiunile BBC de pe internet ştiu probabil că McKenzie este reporterul din pitlane al postului de televiziune, astfel că vorbim despre o persoană cu experienţă, care în trecut a scris şi comentat meciuri de fotbal, tenis şi rugby.

LeeMcKenzie

Iată ce crede McKenzie despre această oportunitate: “Muncesc din greu. Sunt şi alte femei în F1 care fac acest job, iar unele se îmbracă de parcă ar merge într-un club de noapte. Dar eu nu fac aşa şi cu siguranţă BBC nu ar vrea asta. Piloţii sunt foarte respectuoşi. Nu mă ascund că sunt femeie şi sunt sigur că uneori am beneficii. Alteori, totul este împotriva mea”.

De profesionalismul ei vă puteţi convinge singuri pe secţiunea de Formula 1 de pe BBC Sport, în editorialele pe care le semnează pentru GPUpdate, dar şi în informaţiile de ultima oră oferite pe Twitter si pe blogul ei.

În România credeţi că există vreo jurnalistă care ar fi capabilă să comenteze profesionist Formula 1?

25 comentarii la “Prima femeie care va comenta F1”

  1. Stefan spune

    Dar bineinteles.

    Gabriela Vrinceanu-Firea.

  2. alecstm spune

    Sincer nu prea cred. La noi majoritatea sunt promteriste. Citesc si habar n-au ce. Poate ca in presa scrisa exista, dar e greu sa te adaptezi la un comentariu Live, tu doar sti cum e ;)

  3. unckle spune

    fata asta are experienta, o mare experienta in F1 . . . arata-mi una la noi care sa aiba asa ceva … sau, mai grav, arata-mi UNU’ care sa aiba asa ceva ( in afara de Miky .. )
    Daca ar lua de la noi o “prompterista” ar iesi probabil o bascalie totala … poate va fi mai “fun” decat Miky si ai lui..

  4. schumy1969 spune

    ieri dupa ce dementu ala din caransebes a facut ce a facut, astea comentau de “RALIUL DE MOTOCICLISM VITEZA PE CIRCUIT” voi mai vreti si comentarii bune in romania.

  5. Daniel Popescu spune

    Astea cu “raliuri” au fost folosite inclusiv la cursa de FIA GT de la Palatul Parlamentului…

  6. jerryS spune

    cred ca tipa de la Promotor,Roxana Ciuhulescu,mi se pare ca ar putea face fata de la noi,in rest pauza,,,

  7. roxana spune

    nu se poate! Lee McKenzie mi-a luat-o inainte! =D Atata timp cat o CURSA va fi confundata cu un RALIU in Romania, adios profesionalism! imi cadeau urechile ieri cand auzeam pe toate posturile RALIUL de motociclism viteza! chiar discutam cu taica-miu, intrebandu-ne daca intradevar nu exista nimeni care sa le fi spus ca aia era o CURSA! si nu numai promteristele il numeu “raliu”, ci si barbatii, ca de exemplu Prelipceanu de pe Realitatea! McKenzie, pazea ca vin!

  8. NELU98 spune

    RADE-TI VOI DE TVR, DAR SA VEDEM DACA VA PICA BIME SA AVEM INTR-O CURSA 20 DE RECLAME.
    EU NICI NU VREAU SA MA GANDESC MACAR

  9. NELU98 spune

    BINE*

  10. unckle spune

    da, aia cu raliul de motociclism am prins-o si eu, pe sfarsit ( inca nustiu ce a facut ala ). Ceea ce m-a facut sa nu schimb postul a fost fraza asta ” raliul de motociclism ” … mi-a picat un pic fata ( stiind ca asa ceva se face la modul rally-raid, Dakar . . . nu pe asfalt la caransebes .. )

  11. schumy1969 spune

    @NELU98
    la digisport in timpul curselor de moto gp nu se transmit reclame (nici in timpul antrenamentelor, calificarilor), probabil nici in timpul M.P. de formula 1 nu se vor transmite.

  12. ally_great spune

    Am citit de Lee McKenzie saptamana trecuta. Bravo ei! promoveaza pentru o cursa, unde va comenta alaturi de DC si Eddie Jordan, desi nici cu interviurile din pit-lane nu mi-e jena. Se descurca ca o adevarata profesionista. Mai e o jurnalista de la televiziunea germana Sky, care face la fel treaba foarte buna. In Romania nu avem o jurnalista pregatita pentru aceasta provocare, iar dintre toti, Dani, tu faci cea mai buna treaba [au spus-o altii, nu doar eu].
    @F1 Champ atatea suntem?

  13. ctlnmihai spune

    @ally_great..De ce nu incerci tu ?? Si poate te vei intalni si cu kimiko daca el hotaraste sa se intoarca la F1 :)

  14. ally_great spune

    Cand ai un preferat e greu sa fii impartial, insusire pe care aceasta meserie o necesita. Mi-am dorit asta foarte mult sa urmez o cariera in jurnalismul sportiv, insa aripile mi-au fost taiate din perioada incipienta.
    Cat despre Kimi, oriunde va hotari sa concureze, ii voi fi alaturi, asta ca sa vezi ca nu mi-am schimbat preferintele dupa cum bate briza :P

  15. ctlnmihai spune

    @ally_great -..Imi vei trimite si mie niste invitatii la vreo cursa din Euopa ?? just for the old time sake..

  16. ctlnmihai spune

    *Europa

  17. NELU98 spune

    schumy1969
    multumesc nu stiam

  18. Daniel Popescu spune

    @ally_great: Procentul e citat din memorie, nu mai stiu exact, dar cu ceva timp in urma am facut astfel de statistici si cred ca asta a fost rezultatul.

    Multumesc pentru aprecieri, dar nu stiu daca le merit. Mai sunt cativa jurnalisti care se pricep foarte bine la F1, dar care din diverse motive prefera sa abordeze mai rar Marele Circ.

  19. Radcargt08 spune

    Tipa e buna stie sa vb ..

  20. ally_great spune

    @Dani exact! Eu am vorbit cu unul dintre acesti jurnalisti care si editeaza stiri online, despre F1, dar site-ul nu cred ca e atat de cunoscut. Sau cel putin eu nu am cautat (am aici tot ce imi trebuie). Cert e ca eu ii urmaream articolele pe la alte publicatii aproape 2 ani inainte sa ajung pe Automarket :)

  21. ally_great spune

    Si F1 Champ la feminin creeaza mai multe valuri, adevarate tsunami-uri decat toti ceilalti la un loc :D

  22. Daniel Popescu spune

    Alina, despre ce site e vorba?

  23. ally_great spune

    http://www.sport365.ro Alin Neacsu

  24. Daniel Popescu spune

    Nu am o parere foarte buna despre site-ul sport365.ro (din motive ce nu tin de partea editoriala), dar Alin face o treaba foarte buna. pacat ca a renuntat la blogul de F1.

  25. Liviu spune

    Subscriu, Alin Neacsu e un bun ziarist de F1. Poate va reveni intr-o zi.

    Pana la comentatoare de F1, Daniel, avem probleme cu comentatorii!