Punem de-o greva?

Motto: Cand cineva iti spune ca esti beat, nu-l baga in seama. Cand doi iti spun ca esti beat, du-te si te culca.

Dupa ce FIA a anuntat ca pilotul cu cele mai multe victorii intr-un sezon competitional va deveni campion s-a asternut o liniste suspecta. A fost, asa cum ne puteam imagina, linistea dinaintea furtunii.

Indiferent daca argumentele in defavoarea deciziei sunt pertinente sau nu, cand jumatate dintre pilotii prezenti pe grila si cativa sefi de echipa iti spun ca ai gresit, poate ar fi cazul sa rectifici eroarea.

Tonul a fost dat de Jenson Button, iar britanicul a fost urmat la scurt timp de Nico Rosberg, Nick Heidfeld, Adrian Sutil, Fernando Alonso, Jarno Trulli, Stefano Domenicali, Rubens Barrichello si Lewis Hamilton.

Colac peste pupaza, Michael Schumacher, cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1, scrie pe propriul sau site ca este uluit de decizia FIA.

Tarziu, in negura noptii, a sosit si replica lui Mark Webber, care s-a gandit ca lui Max si Bernie le va fi greu daca nu vor primi un sprijin simbolic din partea unui pilot.

Reactiile, unele mai prudente, altele de-a dreptul socante, demonstreaza inca o data ca “baietii destepti” de la FIA nu dau doi bani pe opiniile pilotilor. 600 de milioane de oameni, adica 10% din populatia Pamantului, se uita in fiecare weekend de cursa la cei 20 de piloti de pe pista, iar opiniile acestora din urma sunt tratate cu un dispret incredibil.

Pilotii au evitat de doua ori in ultimii doi ani sa faca o greva din cauza costurilor ridicate ale superlicentelor. N-ar fi insa deloc rau sa puna de-o greva la Melbourne si sa ii oblige pe FIA-isti sa revizuiasca regulamentul sportiv…

11 comentarii la “Punem de-o greva?”

  1. alecstm spune

    mai aia ne lipseste, sa se amane cursa de la Melbourne. Nu va prostiti oameni buni!

  2. scuderia spune

    @alecstm
    nu se va intampla asa cv…

  3. ctlnmihai spune

    Nu o sa se intample nicio greva.Fia e prea puternica si ce spun echipele si pilotii conteaza mai putin .La fel s-a intamplat si cand s-au scumpit licentele pilotilor>Multi piloti au fost impotriva si deja cativa achitase aceasta licenta.

  4. TeamClown spune

    Problema se trage de la faptul ca echipele nu sunt unite. Iar acest rahat a inceput in 1994. 3 echipe au avertizat asupra acestui pericol: McLaren, Williams si Tyrrell. Williams nu a mai castigat niciun titlu de cand s-a opus semnarii acordului Concorde (al treilea parca), Tyrrell nu mai exista si McLaren are probleme constant cu FIA.

  5. ctlnmihai spune

    ai dreptate teamclown

  6. ally_great spune

    Ar fi un soc ca prima cursa, la Melbourne (pe care o asteptam nerabdatori cu totii) sa avem o reeditare a ceea ce s-a numit Indianapolis 2005 :D

  7. Gabriel spune

    Pe lângă faptul că Max şi Bernie mai nou sunt un fel de Stan şi Bran la ce decizi “inspirate” din aburii alcoolului au luat în ultima vreme.
    Ei vor spectacol şi bani “că doar e criză nene” stai să vezi ce spectacol şi pierderi de bani o sa fie de şi-ar băga picioarele toţi şi la Melbourne să facă piloti o cursă invers, în semn de protest pt semidoctismul de care dau acest duo dinamic. Dinamic ca o petardă care fără FIA ar face în cel mai mult un făs si o plimbare la sectie pt consumul de alcool în public.

    Adevărul este că visez frumos şi colţos. În final nu mai ei ştiu ce vor face.

  8. wolful spune

    Nu va fi nici o grevă!
    Deja toţi stau prin birouri şi săli de şedinta lucrând la noi strategii.
    Bernie arunca si el petarde, ba că Button are şanse să fie campion în 2009, la două zile afirma ca Massa va fi campionul din 2009.
    Tot Bernie zice că echipele fac ceva pe criză din moment ce anul acesta echipele au făcut cele mai multe acreditări oficiale din istoria F 1.

  9. ctlnmihai spune

    @wolful : Bernie si Mitica Dragaomir ce mai arunca petarde:)

  10. TeamClown spune

    Sa nu exageram. Daca era Mitica la conducerea F1 se intreceau astia cu Dacii 1100.

  11. mad79 spune

    Sa stii ca am sugerat o mini greva,celor de la McLaren si Ferarri in mailul pe care l-am trimis,in sensul ca sa trimita un singur pilot pe grila,pana cand FIA,nu regndeste modul absurd de a desemna un campion!Intr-un fel acum ca au realizat ce gafa fac si au dat inapoi cei de la FIA,ma simt un pic mai mandru ca le-am scris.nu stiu daca mailul meu a fost citit sau nu,dar ma simt tare vine de cand am citit comunicatul FIA!
    ps.intrebare pentru cei care pastoresc siteul:am incercat in 2 ocazii separat sa un comentariu care nu a aparut la”comentarii”!de ce?