Reverse grid

Citind aceasta stire, mi-a venit brusc o idee care ar putea rezolva partial problema spectacolului in Formula 1.

In loc sa se chinuie sa revolutioneze calificarile, ar fi mai bine ca FOTA sa instaureze doua curse: una sambata, cealalta duminica. In prima cursa se pleaca in functie de timpii din calificari, iar in cea de-a doua in ordinea inversa a pozitiilor din prima cursa.

De fapt, sistemul asta este foarte asemanator cu ceea ce avem in prezent in GP2. Imaginati-va ca ar fi mult mai tare sa ii vedem pe Hamilton, Raikkonen si Massa plecand in fiecare duminica de pe locurile 15-20. Spectacolul ar fi clar asigura, mai ales ca ar fi greu de anticipat pe ce locuri ar termina pilotii de top.

Opinii?

7 comentarii la “Reverse grid”

  1. Join spune

    destul de interesant dar nu cred ca s-ar ajunge la o asemenea decizie niciodata!!!!

  2. ccmax spune

    …am mai scris pe tema asta… sa aiba 2 curse (sau 1) in care sa se plece in ordinea inversa a Clasamentului… ce zici de asta :) ?

  3. scuderia spune

    suna bine ideea…dar bai daniel..cine o sa te ia in seama…ar fii super sa fie asa

  4. scuderia spune

    apropo…concursul lasa-i fara replica nu-si mai are rostul:(…adica….o multime de concurentzi…au o multime de adrese de pe care intra si se voteaza intre ei…:|…saptamana trecuta in 4 zile s-au strans 21 de voturi pentru primul…iar azi..intr-o singura zii sunt deja 21…atunci duminica seara cate voturi o sa aiba cel care castiga???.80?…trebuie facut ceva rapid

  5. mircea spune

    @scuderia: nu e nimic anormal. saptamana trecuta, voturile au fost distribuite catre 300 de replici, acum sunt doar 15 care primesc voturi. e absolut normal ca numarul de voturi sa fie mult mai mare pentru cei din frunte.

  6. Andrei Alexandru spune

    As minti daca as spune ca acest nou concurs este ceva macar interesant. Functia Edit si corectarea greselilor erau mult mai interesante dar… nu ma asteptam la ele. Oricum se observa si cat de mare este interesul pentru acest concurs.\

    Iar faza cu mersul in sens opus nu se poate pentru ca asa exista sanse ca si piloti consacrati sa fac figuri urate. Exista ceva asemanator prin acel balast care se pune in plus la masinile castigatoare.

    Oricum o masina de Formula 1 cu 50km mai mult sigur nu mai este rapida deci… nu cred ca oamenii ar fi interesati de asa ceva. Da sunt sigur ca ar if spectacol dar nu cred ca pilotii doresc asa ceva.

    Mi-este greu de crezut ca vre-un fan chiar crede ca cineva din Formula 1 doreste spectacol si depasiri. Astea sunt vise pentru muritori.

  7. TeamClown spune

    Bernie si organizatorii de mari premii sigur vor spectacol si depasiri. Fara spectacol castiga bani mai putini. Daca te referi la echipe si piloti evident ca ei nu vor asa ceva.