Spune stop comentariilor penibile!

Probabil ca nefericitii fani ai Formulei 1 din Romania care au urmarit cursa din Bahrain pe postul de televiziune TVR isi amintesc ca, intr-un moment de maxima inspiratie, celebrul comentator Miki Alexandrescu a facut o noua afirmatie antologica.

Undeva spre finalul cursei, cand Jenson Button mai avea unul-doua sau trei tururi pana la final, Miki ne anunta cu mare bucurie (citez din memorie): “Sunt sigur ca Brawn GP va castiga multi fani in Romania in perioada urmatoare”.

Timp de cateva secunde s-a asternut linistea, probabil pentru a ne face curiosi. Incepusem sa ma intreb daca reprezentantele sexului frumos care privesc F1 sunt atat de fascinate de fizionomia lui Button sau daca baietii tehnici sunt atat de impresionati de mana dibace a lui Ross Brawn care a construit un monopost capabil sa atace titlul mondial.

Ei bine, nu. Brawn GP va avea multi fani in Romania pentru ca, citez din nou din memorie, “Mihai Marinescu va concura in Formula BMW cu un monopost in culorile Brawn GP”. Sau poate era vorba de Doru Sechelariu, dar asta conteaza prea putin.

Sa nu fiu inteles gresit, este foarte bine ca exista piloti romani in Formula BMW, dar cand urmaresc Formula 1 as vrea sa aud comentarii legate exclusiv de Formula 1. E ca si cand Mihai Mironica ar povesti despre Formula 1 in timpul unui meci de fotbal din Liga Campionilor…

Evident, nu cred ca este cazul sa aduc din nou in discutie nonsalanta cu care comentatorii TVR incurca pilotii intre ei, discutiile despre Max si Bernie cand se sting luminile rosii sau aluziile la tatal lui Massa cand Button tocmai trece prin fata steagului cu patratele.

Poate ca am avea pretentii mult prea mari sa pretindem un comentariu la fel de bun ca cel de pe BBC, insa cred ca fanii Formulei 1 din Romania merita sa se bucure de un comentariu decent. Iar daca nu gaseste altii, TVR poate sa transmita foarte bine cursele fara comentariu. Suntem cu totii suficient de inteligenti pentru a intelege din grafica de pe ecran cine este pe primul loc. Orice, numai sa scapam de Miki si Viki.

Daca sunteti si voi de aceeasi parere, va invitam sa semnati petitia lansata de colegii de la TopGear, prin care fanii Formulei 1 din tara noastra solicita indepartarea comentatorilor TVR. Pana acum s-au strans peste 3500 de semnaturi, iar la finalul campaniei baietii vor trimite petitia pe adresa TVR, in speranta ca se va intampla ceva.

Pentru a semna petitia trebuie doar sa faceti click pe butonul de mai jos:

Petitie TopGear

28 comentarii la “Spune stop comentariilor penibile!”

  1. ctlnmihai spune

    Este adevarat k miki&viki sunt penibili dar din cate mai citesc si eu nici BBC nu se ridica la nivelul ITV-ului si asta o spun telespectatorii din uk ..

  2. Matrixu spune

    semnat de cateva zile. Inceputul anului a fost promitator. O gramada de liniste si tocmai imi ziceam ca o sa vad toate calificarile linistit cand…au inceput sa vorbeasca.
    Avand totusi in minte ca TVR este una din organizatiile cu mentalitate extrem de invechita, inchisa si de stat, ma indoiesc ca se va intampla ceva cu acesti 2 penibili.

  3. vulpe andrei spune

    toti suntem de acord cu petitia , dar poate o trimitem la TVR si ne linistesc baietii definitiv si nu o sa mai transmita F1 , si de RTL ma indoiesc ca o sa avem parte prea devreme

  4. Ionut spune

    Cred ca ar fi mai interesant sa nu avem comentariu deloc , sa auzim motoarele , sa auzim comunicarile radio ca si asa nu prea ne ajuta cu nimic cei doi “maestri” in F1 , ba dimpotriva , aflam mai multe despre cei doi piloti romani din alte competitii decat despre cursa pe care o vizionam . Nu ca nu merita sustinuti dar sa existe o limita si respect pentru fanii F1 din romania care abia asteapta weekendul cu cursa.

  5. nwradu spune

    Daca tot facem o petitie, as vrea sa cerem si transmisia integrala a cursei. M-am uitat la inregistrarea BBC, e complet altceva. O ora de transmisie inainte de cursa, cu interviuri, imagini de la standuri, analize, prezentarea detaliata a circuitului, de il invatasem si eu. Daca tot a dat TVR-ul banii pe drepturile de televizare, as vrea sa o faca si cum trebuie.

    Scriam aici exact acelasi lucru:
    http://www.nwradu.ro/2009/04/formula-1-de-la-bbc/

  6. vulpe andrei spune

    am fost la cursa la spa anul trecut si cum zice si nwradu , inaintea cursei se face un tur de onoare , cu totii pilotii pe un trailer , nu am vazut asta la tvr niciodata , + multe alte lucruri care tvr-ul nu le transmite. oricum am auzit zvonuri ca o sa transmita si formula bmw >?

  7. scuderia spune

    chiar mi-a facut placere sa semnez aceasta petitie…DOAMNE AJUTA….sa scapam de mosii astia 2….

  8. alecstm spune

    am semnat petitia cu cateva zile in urma, desi de mult nu ma mai uit la ei, tocmai din cauza comentariilor penibile. BAFTA!

  9. Dpp spune

    Este pacat ca acestor doi idioti li se permite sa distruga 17 curse + calificarile aferente .Si asta doar intr-un an :) )

  10. ally_great spune

    La fiecare comunicare radio, BBC-ul o anunta si TACE tocmai pentru a intelege mesajul. Miki si Viki, pe langa ca nu inteleg ce se discuta in aceste transmisiuni (vezi cursa din Bahrain), vorbesc de foarte multe ori baliverne cand pe pista se intampla “ceva”. Am semnat petitia cu nr 2216, parca :D Am mai zis-o si in alte comentarii…incercati transmisie TVR (mute, bineinteles) si comentariu live de la BBC pe net. Apropo, a aflat careva cum se pronunta “Bahrain”??? :) )))))

  11. Bruno_Senna spune

    Eu folosesc stream video pe net BBC poate preia alta televiziune transmisia astia isi bat joc de noi!!!!TVR i mai si platim

  12. Mika Hakkinen spune

    Am semnat si eu…Doamne ajuta sa scapam de astia doi. Orice fan F1 din Romania cred ca ar comenta mai bine si nici nu ar face atatea greseli. Va dati seama daca astia nu tin minte 20 de casti un an de zile cum ar comenta fotbal, unde sunt 22 de jucatori la fiecare meci!

  13. MihaiD spune

    Foarte tare automarket! Ma bucur ca s-au unit fortele TG & automarket si nu a facut fiecare propria campanie.

  14. TeamClown spune

    STOP!

  15. wolful spune

    Eu sunt favorizat stau in West asa ca am acces si posibilitati lingvistice pentru a vedea cursele la altii. Vad cursele la TVR numai cand sunt undeva prin tara si atunci sufar cumplit. Eu as face rost de numerele de telefon ale mascaricilor si le-as pune pe net sa le multumeasca fanii pentru calitatea prestatiilor. Daca sunt nesimtiti de ce sa nu fie si altii cu ei.

  16. mad79 spune

    italienii au niste comentarii de iti sta matsa in coada…pacat ca sunt cu Ferrari,mai tot timpul la gura!mai nou vad si comentariul bbc…incomparabil si nepartinitor!a,era sa uit nici spaniolii nu se descurca rau!2281

  17. Andrei spune

    @mad79 Comentariul britanicilor este “incomparabil si nepartinitor” :P PPPP Cred ca te uiti la in alt an. Comentatorii de la BBC… ori de cate ori a gresit Lewis au spus, citez : “Probabil ca masina nu are aderenta” :P PPPPPPPPPP Sau are probleme mecanice. Daca asta este comentariu nepartinitor eu sunt popa.

  18. Attila spune

    Invatati-va si voi ungureste si urmarit formula unu pe RTL KLUB,unde formula unu este comentat de profesionisti !

  19. andrei spune

    ok eu am semnat petitia pe topgear si zic si eu doamne ajuta :) ) poate scapam de ei,sa vina baietii de la eurosport (moto gp) oricum tot ce tine de tvr este platit din buzunarul nostru asa ca macar sa avem parte de calitate,sunt curios si sper ca aceasta petitie sa schimbe ceva.

  20. hoyad spune

    Astazi se implinesc 15 ani de cand a disparut prematur fabulosul Ayrton Senna…Dumnezeu sa-l aiba in paza !
    P.S. Sper ca “linistea” in stirile acestei zile a fost pentru Senna si nu pentru micii si berea zilei de 1 Mai…

  21. pantera spune

    Eu unul nu pot sa urmaresc cursele de formula 1 din cauza acestui individ miki alex. si nu numai , mai sunt si altii in preajma lui, cu exceptia lui Sanyi parca , restul sunt varza. Se vorbeste despre orice numai de cursa in sine nu. urmaresc doar pe RTL Klub. Sa nu ma inteleaga nimeni gresit am un respect deosebit pt. TVR . Este singurul trust la care nu vad manelizarea , becalizarea si imbecilsmul care sta din belsug la posturile private. Dar au aceesta mica mare problema care ma macina tare de tot, ma scoate din sarite literalmente amatorismul cu care se transmite cursa, calificarile si tot ce este legat de F1. Sincer m-ar mira sa aiba vreun efect aceasta petitie dar orice inceput are un sfarsit, sper ca macar de data asta sa fie unul fericit. Nu de alta dar am mai trimis astfel de e-mail uri si nu ne-am ales cu nimic.

  22. horted spune

    Ma uitam mai devreme pe Eurosport la cursele de azi (duminica fiind). Renault World Series si WTCC. Cu siguranta comentatorii nu se aflau pe marginea circuitului sau intr-o sala de presa cu monitoare si volum extraordinar de informatii. Dar ceea ce am auzit (si nu e prima data) a fost extraordinar. Totul la subiect, detalii despre fiecare pilot sau masina care apare pe ecran, informatii prompte si corecte despre masina care se vede in departare ca opreste pe marginea pistei, detalii despre ce se intampla cand se da ceva in reluare (constienti fiind ca aceea e o reluare). M-a frapat exactitatea si promptitudinea identificarii tuturor pilotilor din Formula Renault, inaintea confirmarii grafice de pe ecran.
    Toate astea denota pasiune pentru motorsport si profesionalism.
    Si toate astea de mai sus lipsesc subiectilor petitiei. La ei pute a dezinteres, a lipsa de respect pentru cei carora li se adreseaza, a nesimtirea celui care isi stie locul asigurat indiferent de rezultate.
    Eu unul ma indoiesc ca cei doi suporteri ai lui Dorulet se vor misca de pe scaunele lor caldute, au dovedit pana acum ca nu le pasa de cei pe care ii exaspereaza cu comentariile. Mai grav e ca nu le pasa nici celor din TVR si nici politicienilor care ii tin in brate.
    Poate petitia asta ar trebui sa ajunga la Bernie Ecclestone, sa afle ca in Romania are o audienta de cateva sute de mii sau milioane (oare?) de oameni exasperati de doi amatori care ii fac de ras afacerea?

  23. vulpe andrei spune

    Mosley: “The sport could survive without Ferrari”
    ce faceti fratilor , v-ati luat vacanta prelungita de 1 mai ?
    uitati-va in jur si vedeti ce se intampla… mai bine facem o petitie si il trimitem pe mosley acasa …..ce faceti FUN FERRARI ??? DORMITI >?

  24. Bruno_Senna spune

    Ferrari va ramane in F1 da poate se va implica si in Le Mans nau mai fost demult ..de cand ford gt lea nimicit .
    De Miki si Viki nu scapam prea repede uitati de TVR!!!!!!!!!!!!!!

  25. westmclaren spune

    Eu sunt curios daca Miki&Viki au aflat de acest protest si daca vor spune ceva in acest week end.

  26. ShArKy spune

    toate ca toate dar e mai bine asa decat fara . De pilda , nici un post de televiziune din Romanica noastra nu s-a interesat de MOTOGP ! NU , ne trebuie emisiuni de toata jena in care cutarescu` il \ o inseala pe cutarescu` si de aici toata telenovela . La asta este axata prostimea care din pacate e foarte mare .

  27. Vali spune

    Salut, eu sunt un mare fan F! dar astia doi de la TVR chiar ma exaspereaza . Ar trebui ori fara comentariu , ori cum a zis cineva mai sus , adusi comentatorii de automobilism de la Eurosport. Aia chiar stiu ce vb , nu ca stau si scot ineptir dupa ineptie. Dar pana atunci recomand torrentu pt download si la F1 si la MotoGP.
    Multumesc mult

  28. dragos spune

    … mai sunt coment-uri pe această temă si după 5 Aprilie 2009?
    Iată că ne aflăm un sezon mai târziu, în aprilie 2010 deci, şi mai puţin competenţii fac din nou legea la TV Naţională Română cu remarcile lor de trotuar.

    Ruşine leprelor care ne iau banii cu japca(taxa TV) oferind nulitati. Măcar poate mai învăţaţi de la un pilot cănd şi ce anume trebuie să vorbiţi (cum am observat in acest inceput de sezon-2010)!
    Şi muţiţi odată pentru totdeauna măcar când se transmite un Team Radio !