Unde vezi Formula 1 în 2011

Fanii Formulei 1 din România care nu sunt abonaţi la unul dintre serviciile RCS-RDS au primit astăzi o veste care în mod sigur nu le este pe plac: Digi Sport a preluat drepturile TV pentru Marele Circ începând din 2011 pentru o perioadă de trei ani.

Pentru aceştia există însă mai multe soluţii pentru a putea viziona în continuare Formula 1 din fotoliu. Cele mai multe sunt perfect legale, altele sunt la limita extremă a legii. Iată pe scurt opţiunile disponibile pentru cei care în prezent nu beneficiază de serviciile RCS-RDS, de la cea mai simplă şi legală până la cea mai complicată şi mai puţin legală:

  • Dacă nu te afli în aria de acoperire RCS-RDS, te poţi abona la televiziunea prin satelit Digi TV. Operatorul susţine că această opţiune este disponibilă oriunde pe teritoriul României.
  • Dacă niciunul dintre posturile TV recepţionate nu transmite Formula 1, poţi urmări competiţia pe internet perfect legal pe site-ul spaniol LaSexta, transmisia fiind disponibilă oriunde în lume.
  • Dacă transmisiunea LaSexta nu te mulţumeşte, poţi apela la unul dintre numeroasele stream-uri disponibile pe internet. Chiar dacă nu-ţi putem oferi niciun link pentru ca aceste transmisiuni sunt la limita legii, poţi apela cu încredere la cel mai bun prieten al omului: Google.
  • Dacă nu găseşti niciun stream video, poţi asculta cursa la radio prin intermediul BBC Radio 5 Live în comentariul lui Anthony Davidson, plus reacţii la cald la finalul Marelui Premiu.

Tu unde vei vedea Formula 1 în 2011?

38 comentarii la “Unde vezi Formula 1 în 2011”

  1. Mclaren spune

    Sigur nu la RDS. Nu au acoperire terestra in zona mea si nu stau sa imi stric casa si curtea cu “palaria” lor.

  2. Johann spune

    binenteles pe RTL, am o parabolica si un receiver adus de la ai mei si merge brici chiar si premierul , cred ca daca gasesc ceva key de satelit pentru Digi ma uit gratis la ei

  3. diesel spune

    Sunt de parere ca F1 in Romania va pierde mult la capitolul audienta si calitatea imaginii prin acest nou contract. Este un sport de mare anvergura care merita un canal national asa cum au alte tari din preajma noastra. Personal cred ca ma voi uita la maghiari.

  4. Gabriel spune

    RDS- digi tv se prinde in Bv abia astept sa pot sa ma uit la F1, fara comentariile idioate ale celor doi inapti.
    eu salut cu bucurie treaba de la Digi TV, dar intreb a trebuit sa cumpere alta televiziune drepturile pt F1 ca sa avem o transmisiune cu doi comentatori, sper, mai normali?

  5. unckle spune

    diesel.. de unde audienta man … de unde? .. ai uitat ca traim in tara manelarilor, a lu’ State de Romania, a lu’ aia de isi ia TDI ca sa fie in pas cu moda.. etc .. ??

    F1 are audienta cam cat are Trinitas TV la ore de varf … adica fix 0 …

    acuma.. mie personal mi-ar face un mare bine cei de la rcs-rds daca ar trage retea de fibra prin cartier :) … dar merge si cablul traditional ;)

  6. moa spune

    ma doare fix in c** cine transmite… aia doi dobitoci sa nu mai comenteze :( (

  7. Daniel Popescu spune

    diesel, audienta F1 in 2009 a fost de maxim 2.6%. Adica aproape inexistenta. Sigur ca la Digi Sport va fi mai mica, dar intre 1% si 2.6% nu nu este deloc o diferenta mare.

    Din pacate, F1 este mult prea putin promovata in Romania pentru a putea inregistra audiente rezonabile.

  8. Mocangii spune

    Din fericire pentru mocangii , canalele proprii DigiTV : DigiSport , DigiSport Plus, DigiFilm1 si DigiFilm2 , nu se mai pot deschide cu key . Au un nou sistem de codare .

    Asa ca mocangii trebuie sa plateasca fabuloasa suma de cativa lei pentru a se abona oficial .

    Romanul cand aude de abonament , parca aude de dracul . Furtul e pasiunea lui . MOCA MOCA MOCA MOCA MOCA .

    O tara , foarte tare , Romania asta ….. Sau Mocania ?

  9. diesel spune

    @Daniel-eu sunt abonat RDS si ma mai uit la unele din evenimentele sportive transmise de ei insa nu mi se pare cine stie ce calitate la transmisie. Poate la anul sa schimbe ceva..vom vedea, oricum, alternativa exista.

  10. Lexas spune

    Daniel Popescu – NOTA 10!
    Un articol scris ca la carte, pertinent si la obiect!
    Este exact ce aveam nevoie cu totii!
    BRAVO !!!

  11. roxana spune

    sunt sigura ca cei care sunt fani si au fost fani dintotdeauna F1 vor face cam orice se poate pt a urmari in continuare cursele. Nu se va schimba mare lucru in audienta, pt ca noi care am urmarit F1 si la ProTV si la TVR, tot noi ne vom uita si la Digi. De pe teritoriul Romaniei tot atatia fani se vor uita la F1, chit daca vor urmari cursele la posturi din Alaska sau din Patagonia, ce naiba?!

  12. prudentul spune

    Dasniel Popescu, nu puteai să ne fi spus mai demult de La Sexta? Nu d-alta, dar scăpam de penibilii ăia doi de la microfon. Culmea că cel mai pertinent comentator este tânărul Marinescu.

  13. Daniel Popescu spune

    @prudentul: Si eu l-am descoperit cu numai cateva saptamani in urma si nu eram sigur daca transmit chiar toate cursele.

  14. ctlnmihai spune

    @ wb diesel :)

  15. KalEl spune

    totusi, sa dam cezarului ce e al cezarului. nu isi va mai bate nimeni joc de noi: vom vedea probabil antrenamentele libere fara sa fim nevoiti sa cautam pe net pe diverse siteuri si in era tehnologiei HD sa ne uitam la niste rezolutii penibile si nu in ultimul rand vom avea parte de conferinta de presa !

  16. alecstm spune

    Deobicei ma uit la rtl Klub, in cazuri extreme ma uitam la TVR. Acum va fi la fel, unde nu pot prinde rtl Klub ma voi uita la Digi TV. Singura multumire e ca nu voi fi nevoit sa-i ascult pe aia 2. Audineta la MotoGp la noi este in crestere de cand difuzeaza DigiTV, vreau sa cred ca asa se va intampla si cu F1.

  17. dacian t spune

    una din cerintele FIA pt licitatiile de difuzare f1 intr-o tara anume este ca televiziunea respectiva sa aiba acoperire nationala de 70% in cazul RCS iese din discutie acoperirea postul fiind receptionat pe tot cuprinsul Romaniei prin serviciul RCS satelit pe 3 canale din care unul in format HD in cazul suprapunerii marilor premii cu alte competitii de anvergura ne fiind cazul GSP-urilor din cauza acoperiri si TVR din cauza LIGI lui MITICA

  18. dacian t spune

    Mclaren nu iti strica casa ca nu esti fan f1 cu adevarat si diesel arunca dracu teveul ala cu tub si nu mai vb prostii ca nu e calitate hd la MOTO GP de iti bati copii ca se transmite in HD da sigur stirile din liga lui MITICA nu sant in HD pe DIGI HD

  19. diesel spune

    @mihai-:)

  20. Daniel Popescu spune

    @alecstm: Atata timp cat nicio publicatie din Romania nu scrie despre MotoGP (decat atunci cand Rossi are vreun accident spectaculos), e greu de crezut ca audienta sportului va creste semnificativ in Romania, chit ca avem cursele pe Digi Sport.

  21. dany spune

    stie cineva ce programe trebuie instalate pt a vedea La Sexta sau alte site-uri care ctransmit F1?
    multumesc!

  22. schumy1969 spune

    @ Daniel Popescu
    cunosti ce audienta are f1 in alte tarii, sunt curios ce audiente sunt in tarii care nu au legaturii cu f1(nu au un pilot, echipa sau circuit)

  23. popicul spune

    Sunt curios daca Digi Sport, care transmite si in Ungaria va transmite si acolo F 1 la concurenta sau in locul celor de la RTL Klub

  24. Jolerto spune

    RTL KLUB, RTL, La Sexta, RAI UNO :)

  25. Stroakle spune

    La Sexta se poate vedea fara sa instalezi programe aditionale, bineinteles ca trebuie sa ai principalele codecuri instalate. Cat despre trecerea transmisiilor la RDS, nu-mi fac probleme, sunt abonat la ei din 2005 si sunt foarte multumit, deocamdata. Si cum comentatori mai penibili decat cei de la TVR nu cred sa mai existe si pe la altii, astept cu incredere sezonul din 2011.

  26.   Formula 1 se muta la Digi Sport incepand cu anul viitor by MOTORSTORY spune

    [...] Aici vedeti si unde veti putea urmari F1 incepand cu anul viitor, avand in vedere ca Digi Sport este in proprietatea RCD-RDS si doar cei abonati la aceasta companie receptioneaza postul Digi Sport. [...]

  27. Dan-Timișoara spune

    CE BINE CĂ SCĂPĂM DE ”INTELIGENȚII” ALEXANDRESCU – BONIFACIU, IAR PENTRU AȘA UN PROGRES NIMIC NU MI SE PARE UN EFORT. Doamne ajută că nu vor mai comenta acești analfabeți!!!!!!!!!!!

  28. S.VeTTEL spune

    Digi astia sa ma cac pe ei…parca transmit din pivnita….ori transmit mai incet…trebuie sa faca ei ceva sa nu vezi cum trebuie!!TVR 1 era bine sa transmita in continuare ….cat despre comentatorii de la DIGI cred ca o sa fie cu mult mai prosti ca cei doi de la TVR !!!

  29. S.VeTTEL spune

    Cred ca o sa ma uit pe RTL si nu pe Digi cu toate ca am abonament la ei!!!

  30. S.VeTTEL spune

    Va spun sincer ca la Digi nu am vazut un comentator…bun..cei de pe EURO SPORT is prea buni..iar cei 2 care comentau formula unu nu vad cu ce deranjau?:-/

  31. andrey1293 spune

    am incercat de cateva ori sa ma uit pe LA SEXTA dar imi arata ca transmisiunea nu e disponibila. ce trebuie sa fac ca sa fie ok? ce programe trebuie instalate? trebuie sa platesc cva?:D

  32. Daniel Popescu spune

    @andrey1293: Iti trebuie doar plug-in-ul Adobe Flash, pe care il gasesti pe Adobe.com. In rest, transmisiunea este gratuita. Ramane de vazut ce va fi la anul.

  33. masivu spune

    fratilor din toata saracia miam luat un tv ful HD cu gandul ca din noul sezon ma voi uita elegant miam bagat de la dolce televiziunea interactiva sa am semnal HD si acuma tiapaaaa………pai astea de la tvr nor avut bani sa plateasca ca doar strang bani de la toata romania……

  34. Dani spune

    Nici comentariul de la BBC nu mai merge online !!! Daca n-ai Digi sau RDS ramane doar RTL-ul pe care-l dau toti dar cu comentariul in limba germana. Cred ca in masura in care RDS- Digi achizitioneaza si drepturile pt. urmatoarela 3 sezoane la fotbal … vrem-nu-vrem trecem la ei.

  35. Ionut spune

    datorita hotilor care au licitat intentionat peste tvr nu se poate uita tot romanu la F1 si liga1, tre sa renuntam la compania de cablu care e si asa scumpa, si sa mi iau antena de la ei si sa ma rupa de bani. ASTA DA MONOPOL!!! SA LE FIE RUSINE!!! NU SE MAI SATURA DE ATATA HOTIE…

  36. Monna spune

    Uitati.va pe RTL…..cei ce nu au DIGI tv !!!!!!

  37. eva888 spune

    Cei cu televiziune prin cablu pot viziona linistit circuitul Formulei1.

  38. asavei spune

    mutzumesc pt informatii!!!super exact ce aveam nevoie!!!