Cum sa faci un spot pentru F1

Stie cineva cum a aratat spotul de promovare realizat de TVR pentru noul sezon de Formula 1? Hmm, nimeni?

Eu am vazut ceva, eram in trecere de langa TV si erau niste imagini din sezonul 2008 acompaniate de un fundal sonor. Niciun comentariu suplimentar, chiar daca erau multe de spus in avanpremiera noului an. N-am avut rabdare sa ma uit pana la final, dar nu cred ca am pierdut mare lucru.

In schimb, baietii de la BBC ne-au demonstrat in acest weekend ca stiu sa-si promoveze marfa pentru care au platit probabil cateva carute de bani. Un spot exceptional in opinia mea, care reuseste sa dezvaluie cele mai importante schimbari din F1 chiar si pentru un telespectator care nu mai stia nimic despre competitie din 2 noiembrie. Enjoy!

Apropo, mi se pare mie sau comentariul BBC este MULT mai slab decat cel realizat de ITV anul trecut?

Etichete:

14 comentarii la “Cum sa faci un spot pentru F1”

  1. crismar59 spune

    Cu adevarat un spot senzational. Este BBC nu TVR1. La TVR1 depasirile se comenteaza pe reluare ca si cum ar fi in direct si asta pe banii nostri. Fara alte comentarii.

  2. ctlnmihai spune

    Nici Romania Nu este UK

  3. scuderia spune

    @crismar
    :) ) da ai dpreptate..depasirile se comenteaza in reluare:))….apropo…all…nu stie nimenii cum se numeste melodia care este pe acest supeb clip?

  4. michelle_b spune

    scuderia: Melodia este “The Chain”, a formatiei Fleetwood Mac. Insa este prelucrata si au fost introduse efecte sonore :D

    BBC au avut si niste intro foarte reusite cu care si-au facut campanie destul de “agresiva” inainte de inceputul sezonului.

    Dani, nu pot sa ma pronunt despre comentariul cursei [pentru ca ma uit numai pe RTL :P ], insa la toate antrenamentele libere am fost placut impresionata de comentariul BBC. Au luat interviuri, au dat explicatii, mie una mi-a placut. Au fost prezenti si Eddie Jordan si “prietenul” meu DC, care au explicat si “circulat” prin paddock.

  5. H8r spune

    mie mi se intrerupe sonorul pe la 3/4 din clip … mai uitati-va pe youtube si la clipurile de promovare ale echipelor – si alea merita vazute

  6. scuderia spune

    @michelle_b
    merci mult:):P

  7. Cyrus spune

    Nu mi se pare foarte deosebit acest spot, imi pare chiar banal. Am vazut alte spoturi cu secvente din curse, cu depasiri, accidente, manevre uluitoare la viteze extreme, mult mai real. As avea impresia ca e reclama pt un joc video, nu o cometitie reala

  8. atti spune

    Super spotu cred ca merita vazut de mai multe ori, cred ca oamenii care preciaza F1 apreciaza si spotu….

  9. Dpp spune

    Exista si varianta completa a spotului : http://www.youtube.com/watch?v=FQWdDDrzogg&feature=related

    All in all , e un spot foarte reusit , (EVIDENT) cu mult peste ce fac televiziunile din Romania . BBC ramane , totusi , BBC , in timp ce TVR ramane o televiziune de duzina (deh , alti bani , alta distractie)

  10. Andrei spune

    Spot-ul asta imi aduce aminte de film Speed Racer. Un film pentru copii de maxim 12 ani, pe care ii impresioneaza cu viteza, culorile si mai ales fluiditatea curselor de GP. Cat de reusit este spot-ul? Depinde de gusturile fiecaruia, dar oricum nu este un spot care sa atraga lumea spre Formula 1. Este un spot pentru niste curse, viitoare, probabile, poate, foarte rapide si pe cale le vom vedea de acasa, candva. Mai bine zis, prea mult SF si prea multa atmosfera intunecata. Mai este si soare pe afara… dar smog-ul din Londra probabil ca isi face simtita prezenta prea mult :) ))

  11. wolful spune

    TVR este prin excelenta o institutie reprezentativa a mentalitatii romanilor fata de banul public. Acolo se aduna tot felul de nulitati, in toate domeniile audiovizualului care se verifica unul pe altul, pe considerentul: Lasa ca trebuie si el sa traiasca. Ce va mirati? Ei fac ceva ca sa poata primi banii cea, ca trebuie justificat salariul, nu conteaza cum e produsul, important e sa fie.

  12. mad79 spune

    ca tot veni vorba de spoturi,maestrii sunt cei de la redbull cu urmatorul spot:http://multimedia.f1-live.com/f1/en/videos/videos.php?num=2850.e uau!

  13. Liviu spune

    Sincer? Mi se parea mai bun ala de la ITV de anul trecut. Nu e rau, mai ales ca au reusit sa adapteze la anii 2010 o melodie gen The Chain, dar daca te uiti la genericul lor din 1991, cu secventa cu Senna, Silverstone iar apoi secvente din campionat parca e mai finut a asta. Oricum ne vom invata cu el si va fi placut.
    Cat despre TVR? Ei se straduie dar nu le iese. Michi si Vlad ar trebui sa isi dea singuri seama ca mananca bani publici degeaba. Cu telemetria de la formula1.com in fata e de mirare cum pot confunda pilotii de parca ar avea toti masini la fel..

  14. alecstm spune

    Daca nu ma insel am mai vazut pe careva post TV spotul de la TVR, deci nu e facut de ei ci preluat de undeva.