Campionat de teste

Felipe Massa nu este unul dintre pilotii mei preferati, in ciuda a ceea ce ati putea crede cand vedeti headerul acestui blog.

Unul dintre motive este prezentat aici, brazilianul considerandu-se, se pare, buricul pamantului la Ferrari. Sa-i reaminteasca cineva ca actualul sau coechipier este un fost campion mondial…

Cu toate astea, nu pot decat sa sustin ideea promovata de brazilian, care doreste infiintarea unui campionat de teste. Antrenamentele de vineri sunt, in mare parte, o pierdere de vreme, mai ales pentru Ferrari. Nu de alta, dar vinerea pilotii Scuderiei ies foarte tarziu pe circuit.

Astfel, zilele de vineri ar putea fi utilizate drept sesiuni de teste, ceea ce ar atrage atentia tuturor daca s-ar acorda si ceva bonusuri in campionatul regulat.

Singura problema o vad la nivel de implementare: avantajul antrenamentelor de vineri este ca echipele testeaza (atat timp cat testeaza) pe acelasi circuit pe care vor concura in weekend. Daca elimini antrenamentele de vineri si faci un campionat de teste la Jerez, Algarve si Barcelona, ai o problema legata de … costuri. Pentru ca ajungem exact de unde am plecat: testele au fost interzise pentru a reduce costurile, iar campionatul de teste din timpul sezonului propus de Massa nu este eficient din punct de vedere financiar.

Etichete: /

15 comentarii la “Campionat de teste”

  1. Cyrus spune

    Ti-a scapat ceva din vedere. Felipe a propus ca antrenamentele sa fie inlocuite cu campionat de teste, deci oricum vor fi parcursi kilometri in ambele cazuri.

    Avantajul unui campionat de teste ar fi ca s-ar mari spectacolul si ar atrage noi fonduri de la sponsori

  2. alexandra spune

    felicitari pentru primele doua paragrafe!!! chiar ar trebui sa-i reaminteasca cineva la massa ca kimi e campion mondial!!!!

  3. scuderia spune

    apoi massa saracu….el ii numa vice -campion si s crede mare si tare…nu zic k nu ii chiar asa …dar de la kimi mai are multe de invatat+ ca, kimi ii si campiono del mundo:D

  4. alexandra spune

    pai sincer,daca massa vorbeste asa din postura de vicecampion,pai atunci sa ne fereasca Dumnezeu sa ajunga vreodata campion! oricum …caracterul lui massa e undeva jos ..jos de tot :|

  5. ctlnmihai spune

    Si se mai spune despre Hamilton k este arogant :D

  6. alexandra spune

    ohoooo…liui e mic copil pe langa asta.si barem el e talentat.dar massa asta? asta vorbeste ca sa-l bata vantu’n gura :lol: :-j never mind… sper doar sa revina kimi in forta in 2009 si sa-i dea cu figurile peste cap.sa-i arate unde-i adevaratul punct de referinta :D

  7. Jolerto spune

    Auziti cu comentariile haotice …. vedem dupa prima cursa cum stau lucrurile @

  8. alexandra spune

    sigur. :)
    “let’ wait and see what happens” :D GO ICEMAN :X

  9. ally_great spune

    Kimi = fost campion mondial + 2 x vice-campion, so…forta fie cu Kimi in 2009! And nothing else mathers ;)

  10. ctlnmihai spune

    Observ k ,Raikkonen are succes la femeile din Romania:D

  11. ally_great spune

    @ctlnmihai – In ceea ce ma priveste, nu cred ca aveai nici un dubiu. Esti gelos cumva? :) )

  12. cobra spune

    ma bucur enorm ca nimeni nu il ia in calcul pe felipe….. o sa vedeti ce poate ;)

  13. alexandra spune

    100% kimi are succes la fete:))

    ps: la cum arata zic si eu.dar cand mai vezi si supravirarea aia …:X:X:X te cucereste complet :D

  14. Andrei spune

    Felipe a avut o idee si a impartasito cu restul. Cat despre caracter, haideti sa nu exageram. Nu stim caracterul lui dar daca cineva isi spune o parere, nu inseamna ca are o problema de caracter. Pur si simplu, ca persoana avizatata isi spune cu pararea.

    Cat despre funboys… ati luat-o razna oamenilor. Si inca ceva… nu exista vice campioni in Formula 1. Exista doar campioni.
    Kimi a luat un titlul dar daca nu se face nimic, nu se concentreaza pe curse si nu depune efort pur si simplu o sa ramana doar un titlul.

  15. alexandra spune

    da,Kimi a luat un titlu.dar massa nu-l are nici pe ala.cat despre caracterul lui,spui ca a fost o simpla declaratie. serios?! nu e prima in care massa se crede mare si tare si vorbeste indirect urat despre colegul sau de echipa.daca era altul in locul lui kimi,asta nu scapa nebatut clar.i-a sa fi zis asa ceva de hamilton…atunci sa fi vazut circ adevarat :roll: