Citate care au marcat sezonul 2010

Ca în fiecare an, şi sezonul 2010 al Formulei 1 a fost marcat de numeroase controverse, care au generat la rândul lor declaraţii “delicioase” pentru fanii neutri. În opinia agenţiei de presă Reuters, doar două citate ale sezonului au meritat să fie incluse într-un top al celor mai savuroase citate din lumea sporturilor cu motor în 2010.

Primul dintre ele îi aparţine lui Mark Webber, care după ce a câştigat cursa de la Silverstone nu a ezitat să-şi exprime frustrarea pentru faptul că a fost obligat să-i cedeze lui Sebastian Vettel singura aripă faţă de specificaţie nouă: “Nu a fost rău pentru un pilot numărul 2″, a fost mesajul radio transmis de australian către echipă, în condiţiile în care Red Bull Racing a intrat în inimile a numeroşi pasionaţi de Formula 1 datorită insistenţei de a nu utiliza ordine de echipă.

Al doilea citat îl are ca protagonist pe Rubens Barrichello, care l-a atacat dur pe Michael Schumacher după ce fostul său coechipier de la Ferrari a încercat să-l împingă în afara pistei la Hungaroring: “Nu-mi pasă dacă Schumacher vrea să meargă în rai, în cazul în care va merge în rai. Dar nu vreau să merg înaintea lui”, a declarat la vremea respectivă pilotul brazilian.

Din punctul meu de vedere, citatul anului în Formula 1 nu îi aparţine nici lui Webber, nici lui Barrichello. De fapt, nu aparţine unui pilot, ci unui inginer. Cred că v-aţi dat deja seama că mă refer la Rob Smedley, inginerul de cursa al lui Massa, care în timpul cursei de la Nurburgring Hockenheim l-a avertizat că interesul echipei este mai presus de interesul personal. “Felipe, Fernando is faster than you!” va rămâne pentru mult timp primul lucru care ne va veni în minte atunci când ne vom gândi la sezonul 2010.

Această declaraţie este motivul pentru care celebrul articol 39.1 din regulament, care preciza negru pe alb că ordinele de echipă sunt interzise, a fost pur şi simplu şters cu buretele. Fie numai şi pentru contribuţia avută la modificarea regulamentului sportiv, acest citat este cel mai important din sezonul 2010 al Formulei 1.

8 comentarii la “Citate care au marcat sezonul 2010”

  1. moa spune

    si poti sa adaugi in continuare fraza cu “Good boy …”

  2. Luci spune

    Imi pare rau ca trebuie sa te critic cum a fost criticat senna la suzuka in ‘90 sau schumacher la jerez in ‘97 sau monaco 2006 :D dar incidentul cu ordinele de echipa a fost la Hockenheim nu la Nurburgring.

  3. ctlnmihai spune

    Daca n-au cucerit titlurile,Ferrari au iesit in evidenta cu fraza de mai sus si cu gestul lui alonso de la sfarsitul cursei la adresa lui Petrov..

  4. Flavius Maxim spune

    Mie cel a lui Barichello mi-a placut cel mai mult :) )

  5. Cristy spune

    Dar a lui Hamilton de la Monaco ,,De ce naiba nu ma lasati sa conduc ? ” ar mai fi multe citate care au marca 2010

  6. Cyrus spune

    Rob Smedley este cel mai popular inginer de cursa si autorul celor mai multe pierle in Formula 1 moderna:
    “Felipe baby stay cool”, “Who is dady in Brasil ?”, cea amintita mai sus – sunt doar cateva care vor ramane mult timp in memoria fanilor Formulei 1

  7. Daniel Popescu spune

    @Luci: Mie nu-mi pare rau ca ma critici, din contra, ma bucur ca mi-ai atras atentia :)

  8. mad79 spune

    @cyrus
    ai dreptate in legatura cu acele citate,doar ca nu sunt din sezonul 2010,iar articolul asta vroia sa sublieze!!!!
    cel mai tare e cu siguranta citatul lui Rubens de la Hungaroring”Nu-mi pasă dacă Schumacher vrea să meargă în rai, în cazul în care va merge în rai. Dar nu vreau să merg înaintea lui”!