Efecte colaterale

Decizia FIA de a reveni la sentimente mai bune si de a permite echipei Renault sa concureze in Marele Premiu al Europei a nascut numeroase polemici in lumea Formula 1.

Pornind de la ideea ca in sfarsit a aparut si o alta echipa in afara de Ferrari care castiga un apel impotriva forului mondial si pana la ipoteza ca Renault trebuie sa stea acasa pentru ca au stiut ce pericol il paste pe Alonso, comunitatea F1 a intors pe toate fetele aceasta problema.

Singurul lucru cu adevarat cert este ca atat decizia initiala a comisarilor de cursa de la Hungaroring cat si decizia ulterioara a Curtii Internationale de Apel au fost marcate de evenimente colaterale.

Nu-mi spuneti mie ca Renault ar fi fost suspendata de comisarii de cursa daca accidentul stupid al lui Henry Surtees nu ar fi avut loc si, mai ales, daca arcul monopostului lui Barrichello s-ar fi odihnit pe marginea circuitului si nu l-ar fi “pupat” pe Felipe Massa.

La fel de bine, nu-mi spuneti ca FIA ar fi renuntat la suspendare chiar si daca Michael Schumacher ar fi concurat la Valencia. Sa nu mai vorbim de presiunile federatiei spaniole, care cu siguanta au fost mult mai puternice decat au aparut in presa, pentru ca Fernando Alonso sa piloteze in tara sa natala. Pana la urma, 2009 chiar nu este anul potrivit sa iti pui in cap cateva zeci de mii de fani care au platit bani grei pentru a-i vedea pe Schumi si Alonso.

Ca o concluzie, este foarte bine ca Renault va fi prezenta la Valencia. Pilotii care se tem de o noua ploaie de cauciucuri in portul spaniol sunt rugati sa stea acasa. In fond, fiecare dintre ei stie ca, atunci cand se urca in monopost, are o oarecare sansa sa nu mai coboare viu din el.

Etichete: / /

2 comentarii la “Efecte colaterale”

  1. PREOTU spune

    Vom vedea despre ce este vb. Dar nu inteleg ce legatura are asta cu revenirea lui SCHUMACHER in Formula1. As fii tare curios cine va avea castig de cau za in toataaceasta intoarcere in Formula1 a fostului si poate al viitorului campion mondial.
    Vom vedea dupa cursa de la VALENCIA.

  2. hasu spune

    esti pe linga subiect parinte.Schumacher nu mai vine.