Ghid de depasiri la Hungaroring

Circutul de la Hungaroring este considerat printre cele mai putin spectaculoase din calendar din cauza oportunitatilor rarisime de depasire. Nu a fost insa intotdeauna asa, iar cand ploaia si-a facut aparitia am putut asista la adevarate spectacole.

Si cine altcineva sa faca spectacol pe ploaie la Hungaroring daca unul dintre cei mai talentati piloti in astfel de conditii atmosferice: Fernando Alonso.

Plecat doar de pe locul 15 al grilei de start, spaniolul a reusit sa ajunga pana pe locul 6 dupa un singur tur (!), iar la un moment dat l-a depasit cu un tur din urma pe Michael Schumacher (!), un alt rege al ploii. In cele din urma, pilotul echipei Renault a abandonat din motive tehnice, ratand sansa de a lupta pentru victorie cu Jenson Button, insa acest lucru conteaza prea putin.

Important este ca Alonso a oferit cu trei ani in urma o adevarata lectie de pilotaj in conditii vitrege, iar materialul video de mai jos reda primele tururi ale cursei cu Alonso in prim-plan, depasind orice monopost care ii iesea in cale. Indiferent daca ati vazut sau nu cursa respectiva, imaginile merita fiecare minut prin prisma spectacolului oferit de Alonso.

Oare cand vom mai avea parte de astfel de curse?

Etichete: / /

5 comentarii la “Ghid de depasiri la Hungaroring”

  1. Aur spune

    da, imi aduc aminte foarte bine aceasta cursa….

  2. alexandra spune

    imi amintesc perfect toata cursa.raikkonen plecase din pole dar a incalecat in primul tur pe liuzzi si evident,a abandonat.mai tarziu au abandonat alonso si schumy.prima cursa castigata de button dupa 100 de gp’uri :)

  3. scuderia spune

    da…am vazut si io cursa…a fost bestiala…si schumi a facut o cursa buna..de pe cat a plecat…totusi cred k ai exagerat cand ai zis k la depasit pe schumi cu un tur…dar totusi..una dintre cele mai spectaculoase curse…stiu k am spart un geam cand a abandonat schumi…la mare am vazut cursa:)

  4. Daniel Popescu spune

    Nici eu nu m-ai eram sigur daca Alonso l-a depasit pe Schumacher cu un tur, dar am gasit un review in care scrie cam asa: In clear air Alonso was flying, lowering the fastest lap into the low 33s. On lap 23 he caught Schumacher to lap him – just as he had three years ago en route to his debut win. Although Schumacher briefly refused to cede, he soon succumbed to the inevitable.

  5. alexandra spune

    @scuderia .si eu tot la mare am vazut cursa :) ):)) eram in eforie sud :> :) )