Glock vs. Glock

Modul in care a negociat Timo Glock ultimele tururi ale Marelui Premiu de Formula 1 de la Interlagos au suscitat multe comentarii, majoritatea celor care tin cu Ferrari afirmand ca Timo i-a facilitat lui Hamilton victoria.

Si daca n-a fost asa? Analizand declaratiile date imediat dupa MP al Braziliei de catre principalii actori ai Formulei 1, uitam cateva lucruri:

1. Dupa parerea mea, Glock nu i-a facilitat victoria lui Hamilton. De altfel, nici macar nu l-a vazut pe acesta atunci cand a trecut pe langa el. Cum nici multi dintre noi nu l-am vazut, de altfel. Ba mai mult, avand in vedere ca nu avea niciun target in aceasta cursa, consider ca Glock a stat pe pista cu pneurile de uscat tocmai pentru a-i ajuta pe cei de la Ferrari. In acest sens amintesc o declaratie a sa (“Eu am comandat intrarea la boxe, insa cei de la pituri nu au raspuns”), care ma face sa cred ca inginerii Toyota au vrut sa impuste doi iepuri in acelasi timp: sa intre cu un pilot in fruntea cursei si sa rastoarne logica de pana atunci din cursa.

2. Campionul mondial a fost decis intr-o cursa in care cel incoronat la final a terminat, cu chiu, cu vai, pe locul al cincilea. S-a chinuit sa faca asta si nu a dat in niciun moment dovada faptului ca ar fi cel mai tare din Marele Circ.

3.  Vettel. Genial. Vom mai auzi de el.  Multe. Consider ca este mult mai talentat decat Hamilton si Massa la un loc, Timpul va hotari asta. Sa nu uitam ca un monopost Toro Rosso, o echipa inexistenta pana in acest an, pilotat de un baiat care la prima vedere pare coborat de pe skateboard, a reusit lucruri de neimaginat pentru echipe mult mai mari din Marele Circ.

4. Alonso. Daca sezonul ar fi inceput acum sase curse, Fernando ar fi fost campion mondial. Concluzia mea e una singura, extrem de simpla: Renault va face parte dintre echipele Platinum in editia 2009 a F1 Champ.

5. Felipe Massa a reusit sa castige sase curse in acest sezon. Adica o treime. In plus, a realizat in Canada o depasire pe care, personal, o incadrez intre cele mai spectaculoase din intreaga istorie a Formulei 1.  La final, a plans. Si acum, va intreb: de ce sa dam cu totii vina pe Glock in conditiile in care titlul a fost decis de o pancarta Stop/Go la boxe? Prietenii stiu de ce.

6. Good bye, DC!

26 comentarii la “Glock vs. Glock”

  1. ctlnmihai spune

    Sa nu uitam de punctele primite la masa verde de catre cel care a suferit din cauza pancartei Stop /Go…

  2. mircea spune

    Nu are legatura. Acolo e o chestiune discutabila. Poate fi si ca Massa, si ca Hamilton. Insa prostia celor de la Ferrari in contextul “bomboanei” nu poate fi discutata. E evidenta si clara ca lumina zilei.

  3. ctlnmihai spune

    Sezonul nu s-a decis acolo din pacate..
    Imi spuneti si mie turul in care a facut Massa depasirea respectiva? Cat despre faptul k Lewis s-a chinuit este adevarat..
    S-a chinuit din cauza strategiei gresite alese de Mclaren.2.Inconjurat de atati ,,amici”poate k a facut bine k s-a chinuit pana la urma..

  4. ctlnmihai spune

    @mircea : la Spa Hamilton n-a gresit – lucru sustinut si de Niki lauda comentar F1 ptr. RTL plus k la Fuji cand trebuia k ,pilotul penalizat sa fie Massa nu Bourdais..
    a fost invers..cand iesi de 7 ori de pe pista k la Silverstone..hmmm cam greu sa aspiri
    la titlul de campion mondial..intr-o cursa gresesti o singura data..Plus k la Fuji ,massa care stia k oricum hamilton trebuia sa fie penalizat ptr. incidentul de la start ..practic a intrat in el ,fapt care a dus la penalizarea lui si la pierderea de puncte pretioase in lupta ptr. titlu, massa fiind avantajat de strategia pe care o adoptase ptr. cursa de la Fuji..

  5. silviukimi spune

    De adăugat este faptul că dacă glock ar fi intrat la boxe n-ar fi ieşit în faţa lui hamilton.

  6. ctlnmihai spune

    Ai dreptate silviukimi..

  7. sharky_raduku spune

    @silviukimi

    multi din telespectatori nu vor sa recunoasca asta .

  8. ctlnmihai spune

    @sharky_raducu..cred k ai vrut sa spui multi dintre fanii Ferrari..:D oricum cinste lui silviukimi

  9. DRAKo spune

    Depasirea lui masa din Canada era cam pe dinafara pistei …..

  10. ctlnmihai spune

    @Drako .imi spui si mie in ce tur?

  11. DRAKo spune

    ctlnmihai
    http://www.youtube.com/watch?v=HUeqylGWjq8

  12. scuderia spune

    2 imi place cel mai mutl:)…asta e..probabil cei de la toyota au vrut sa-i ajute pe cei de la ferrari insa au dat gres…cred ca daca intra glock la boxe nu mai era atata zarva impotriva lui…asta e…trebuie sa vedem partea plina a paharului….bv lewis…bravo massa & ferrari

  13. DRAKo spune

    la punctu’ 2. Campionul nu s-a chinuit, era cu 7 puncte avans. Merita sa riste ca anul trecut?

  14. ctlnmihai spune

    A fost frumoasa depasirea insa a iesit de pe pista intr-adevar,Massa cand a facut-o..Daca lewis facea depasirea aceea sigur era investigat de catre comisarii de cursa :)
    oricum cea mai frumoasa depasire din pct. meu de vedere ramane cea a lui hakkinen intr-un duel cu schumacher la Spa 2000
    http://www.youtube.com/watch?v=kWX71EZe9S4&feature=related

  15. scuderia spune

    poi nu merita sa riste deloc…zic eu…dar cand s-a vazut inainte cu un tur de final pe locul 6…s-a cam taiat..si el si cei de la boxe,,,mai ales cand a vazut ca, cu vettel nu este de joaca….oricum…aceasta este una dintre cele mai slabe curse ale lui ham

  16. hakkinen99 spune

    a fost un sezon frum….mai ales ultima cursa…desi sunt fan massa trb felicitat hamilton….pt k dak nu era bun avea aceleasi rezultate k si kovalainen…si toti cei kre va tachinati intr-una nu sunteti dekt niste inapoiati mintali….

  17. ctlnmihai spune

    Cred k strategia a fost gresita totusi. si destul de riscanta

  18. sharky_raduku spune

    @ctlnmihai

    da , asta am vrut sa spun . majoritatea fanilor ferrari :)

  19. Ghiri spune

    La 4 ai gresit. Daca sezonul ar fi inceput acum 9 curse Alonso ar fi fost campion mondial. Fanii echipelor Mclaren & Ferrari puneti-va acum intrebarea : ce s-ar fi intamplat daca Renault ar fi avut aceleasi performante de la inceputul sezonului ? ! ? !

  20. Ghiri spune

    Inca ceva in ultimele 9 curse Alonso a strans 48 pct , Massa 43 , Hamilton 41

  21. ctlnmihai spune

    @sharky_raduku :)

  22. csaba spune

    Hamilton si Mc. Laren s-au luptat in acest an , ca si anul trecut dealtfel, nu numai cu Ferrari ,ci si cu FIA .NU observati treaba asta ?

  23. ally_great spune

    1. Daca nu ploua, Glock nu mai putea fi ajuns, iar finalul cursei si a campionatului erau altele. Dupa primul pit-stop a lui Glock,orice cunoscator, chiar si amator putea sa isi dea seama ca tocmai asta a fost strategia Toyota : de a-l mentine cat mai mult in pista. Mama Natura a jucat insa rolul decisiv.
    2. Mare dreptate ai!
    3.Vettel – intr-adevar le-a demonstrat deja celor 2 ca e mai bun decat ei la un loc, in conditii meteo nu prea favorabile unei curse de GP.
    4.Fernando i-a incurcat pe finalul sezonului pe pretendenti. Rau de tot. Bravo Alonso!
    5. Felipe a castigat daca a plecat din pole, in proportie de 95% , poate mai mult…
    6. DC, Respect 4 ever!

  24. hakkinen spune

    draga Ally,daca nu ploua,Lewis nu mai facea ultimul pitt-stop…………….

  25. Daniel Bogdan spune

    Ar trebui ca toata lumea sa se bucure ca la anul exista mari sanse sa existe 4 echipe rivale, in loc de 2, si ca avem acum 6 piloti foarte talentati in formula 1: Vettel, Alonso, Kubica, Hamilton, Raikkonen, Massa, intr-o ordine oareca, si ca probabil vom avea un sezon 2009 foarte animat.

    In loc de asta va certati intre voi si emiteti pareri care nu pot fi sustinute. As zice ca cel putin 3 de mai sus sunt frati cu Hamilton, desi probabil ca nu sunt.

  26. Andrei spune

    Felipe a castigat cand a plecat din pole ceea ce fac si declara cam toti pilotii care au castigat. Ca vor sa fie in pole ca sa castige. Nici unul nu ar vrea sa fie in spate si sa lupte. Daca nu ar vrea sa fie in pole nu s-ar chinui sa ajunga acolo. Asa ca faza cu castigul din pole este de gargara :)