Spectacolul declaratiilor

Pe langa rivalitatea traditionala de pe circuit, Formula 1 a reprezentat dintotdeauna si un razboi al declaratiilor. Lucrurile au luat insa o forma cu totul neasteptata in aceasta saptamana, cand am avut parte de un optimism pe alocuri exagerat din partea mai multor echipe, dupa cum urmeaza:

  • Ferrari si McLaren vor sa-i depaseasca pe Red Bull Racing
  • Mercedes GP vrea sa intre in careul de asi alaturi de cele trei echipe de mai sus
  • Renault vrea sa-i devanseze pe cei de la Mercedes
  • Force India vrea sa depaseasca Renault.

Concluzie: Force India vrea sa lupte pentru titlul mondial cu Red Bull Racing.

In toata aceasta lume “nebuna”, exista insa si o exceptie: Fernando Alonso a reprezentat oaza de normalitate in Formula 1 in acest debut de sezon. Intotdeauna a vorbit frumos despre rivali, indiferent ca a fost vorba despre Massa, Hamilton sau, mai ales, Schumacher, chiar si atunci cand presa forta obtinerea unei declaratii razboinice,.

Poate ca cei din ligile mai mici ar trebui sa ii urmeze exemplul. Am avea un sport mai putin spectaculos in vorbe, dar un pic mai inteligent.

11 comentarii la “Spectacolul declaratiilor”

  1. vulpe andrei spune

    nu stiu daca ai remarcat ca intotdeauna pilotii de la Ferrari au vb frumos de altii , nu numai Alonso…fair play…

  2. ctlnmihai spune

    Dap pilotii Ferrari au vb frumos , dar Schumi era sa-l bata pe Coulthard in 98 la Spa

  3. scuderia spune

    @ctlnmihai. pai si nu a meritat coulthard sa ia vreo 2 palme atunci? sincer. oricum fapta este consumata, s-a petrecut acum 12 ani. mult de atunci.

  4. coman norbert spune

    De nu era Coulthard magar, Schumi avea 8 titluri. Mama, ce omor le-a dat pe ploaie. Superba cursa, mai putin finalul.

  5. hasu spune

    Numai ca pe la sfirsit de cursa ,tataie a zbircit-o.Nu-l mai periati,ca il cunoasteti.Si-o mai lua si el din cind in cind ca o merita.

  6. Radcargt08 spune

    Toate 5 sant perfect fezabile,fiecare stie ce spune, nu ca romani.asa ca mucles’

  7. de ady spune

    8 titluri da frumos nu am ce spune dar in cate situatii au fost ajutati de FIA si de tatuca BERNY…………nu mai departe terminarea unei curse la boxe

  8. ady zice spune

    + ca si Shumi merita vreo 5 palme cand a incercat sa-i scoata pe altii din cursa………… banuiesc ca se stie cazul…asaca sa fim cinstiti si sa ne utam la ambele fete ale monedei

  9. ctlnmihai spune

    @scuderia.. Pai nu prea merita.. daca coulthard merita lucrul acela ,atunci si schumi ar fi trebuit sa fie tratat la fel
    de catre jacques villeneuve in 1997

  10. Schubler spune

    Frumos Articol! Sunt perfect de acord cu tine Daniel! Ca si in trecut de altfel!
    Insa nu sunt simple declaratii optimiste ci sunt strategii de marketing care sa atraga sponsori, sponsorii cautand intotdeauna ceva mai mult cu mai putin investit. Asta e lumea business-ului si Formula 1 nu face exceptie. Insa trebuie mentionata si sinceritatea de care da dovada Schumacher in ceea ce priveste evolutiile sale mai ales in modul recent de a explica problemele intampinate si diferenta fata de Rosberg. “Tataie” dar Mercedes are nevoie de experienta lui pentru a imbunatatii performantele monopostului. Poate ca nu va profiita Schumacher de pe urma acestui lucru dar macar Rosberg,care face o treaba fenomenala anul asta!

  11. the dude spune

    astia de la ferrari vorbesc frumos, dar nu conteaza vorbele. n-ati vazut ce “frumos” s-au purtat unul cu altul pe linia de la boxe? e o mare rivalitate mocnita acolo si massa nu e multumit cu pozitia a doua, spera sa fie si el numarul 1… el nu intelege ca asa va fi toata viata… a fost mai intai schumi, apoi raikkonen, acum alonso…