Campion in F1, anonim in WRC

Kimi Raikkonen a debutat in acest weekend in Campionatul Mondial de Raliuri cu o clasare pe locul 30 in Raliul Suediei.

Desi este un rezultat modest pentru un pilot care concureaza cu aceeasi masina pe care o utilizeaza si Sebastien Loeb, trebuie sa remarcam ca finlandezul a stabilit al saselea timp intr-o proba speciala si, de cele mai multe ori, s-a “invartit” pe locurile 8-12 in celelalte probe speciale.

Probabil insa ca rezultatele brute nu ne ofera o imagine completa asupra diferentelor dintre Kimi Raikkonen, pilotul de raliuri, si Kimi Raikkonen, pilotul de Formula 1, asa ca m-am gandit sa apelez la cateva imagini reprezentative din Raliul Suediei.

In Formula 1, Raikkonen trebuia sa se urce in cockpit si sa piloteze pe un “un cerc” cu lungimea de 4-5 km. In cazul unui accident, iesea rapid din monopost si era preluat de comisarii de circuit intr-o masina pentru a fi dus in garajul Ferrari, acolo unde se relaxa de multe ori cu cate o inghetata.

In WRC, Raikkonen a constatat pe propria piele ca trebuie sa se descurce singur in orice situatie. Dupa ce a lovit o gramada de zapada si a ramas blocat pe traseu in PS 6, finlandezul a fost nevoit sa puna mana pe sapa la propriu si sa-si deszapazeasca masina.

Raikkonen3

Raikkonen2

Raikkonen1

Via | MaxRally

Etichete: /

33 comentarii la “Campion in F1, anonim in WRC”

  1. din mihai spune

    Cata dreptate ai…un caz nefericit. Ce credea? Ca vine in WRC si fluiera? Se pare ca nu. Inca o cariera ratata.

  2. unckle spune

    hei, nu-i chiar o cariera ratata … pana si marele Leob mai da cu masina in gard :)
    probabil lipsa de experienta isi spune cuvantul … daca vrea sa concureze cu cei mai buni nu are decat sa invete din greseli – ca nu devii campion mondial peste noapte :)

  3. scuderia spune

    ii trebuie cateva speciale pana cand se acomodeaza cu masina. orice pilot care intra in wrc sau in f1 greseste. nu compara f1 cu wrc. pune-ti-l pe leob intr-un ferrari. apoi pe raikkonen. sa vedem cum sta treaba. aia era o lopata nu sapa :)

  4. scuderia spune

    la masina de f1 m-am referit

  5. Matrixu spune

    Este unul din raliurile grele. Pilotajul pe zapada nu e pentru cei noi. Eu zic ca s-a descurcat onorabil in conditiile in care si Sordo a iesit in decor (dar a fost mai noroc sa iasa repede).
    Pozitiile obtinute per etapa (sarind peste cea cu probleme) sunt totusi bune pentru un debutant.
    Hai sa vedem in Mexic ce face.

  6. scuderia spune

    si raikkonen nu a fost campion din primul an in f1. asa ca aveti rabdare

  7. Cyrus spune

    Mi-a placu fraza:

    “In cazul unui accident, iesea rapid din monopost si era preluat de comisarii de circuit intr-o masina pentru a fi dus in garajul Ferrari, acolo unde se relaxa de multe ori cu cate o inghetata.” :D

    Chiar mi-am adus aminte de una din primele curse pe ploaie sezonul trecut, cand pista era practic inundata. Probabil Malaezia… daca nu ma inseala memoria

  8. scuderia spune

    @cyrus:)) da ai dreptate. toti stateau in ploaie, in vant…el la adapost cu o inghetata si un cola in mana:)) om destept.. nu?

  9. Drako spune

    Sa puna mana pe sapa? Domnu’ Daniel ar trebui sa mergeti pe la tara! Aia e lopata toata ziua!

  10. diesel spune

    Ca in orice profesie, si pilotii au specializari diferite. Un designer de interior foarte bun e posibil sa nu performeze in urbanism:). Kimi e un foarte bun pilot de F1, insa “mancarea” numita WRC se gateste altfel. Eu il astept, dupa aventurile prin zapezile Suediei, macadamurile Turciei, Scotiei..sa se-ntoarca unde stie cu-adevarat. La radacini. Cat despre unitatea de masura a talentului in stiinta pilotajului..eu stiu ca inca nu este cuantificabila, haideti sa nu mai comparam merele cu perele, sau pe Loeb cu Raikkonen:).

  11. Alexandra1710 spune

    S-a gandit cineva ca va termina pe podium in prima cursa,sau? Adica,nu inteleg de ce trebuie sa fim rautaciosi sau sa vorbim despre “o cariera ratata” :roll: .Stim bine ca omul nu a avut si nici nu va avea parte de o cariera ratata pentru simplu fapt ca stie sa se descurce.Iar eu sunt prima care nu e de acord cu aceasta mutare din F1 in WRC insa,nu e problema noastra sa-l “tragem de urechi” si sa-l trimitem inapoi in F1.Cat despre “deszapezitul” masinii,nu cred ca Raikkonen s-a plans de ceva pana acum asa cum nu cred ca e unul dintre baietii “crescuti in puf” care n-ar pune mana la lucru.Pana acum,nimeni din echipa nu s-a plans de el,DIMPOTRIVA! Si chiar daca mi l-as fi dorit pe grila de start in Bahrain,pozele din Suedia m-au surprins in mod foarte placut pentru ca am vazut un Kimi fericit,relaxat,scapat de toate lucrurile care l-au determinat sa paraseasca Formula 1.El stie ce e mai bine pentru el asa ca nu e cazul sa intervina nimeni :)

  12. ally_great spune

    Raikkonen s-a descurcat in orice situatie si REMEMBER ca nu s-a lamentat niciodata, din contra. In toate conferintele de presa nu a invinuit niciodata echipa sau coechipierul, ci s-a concentrat mereu pentru rezultate. A scos tot ce se putea din “caruta” de anul trecut si a contribuit la 2 campionate mondiale pentru Scuderie. Se descurca si in WRC, chiar in imaginile de mai sus arata ca lupta si doreste sa se afirme, sa aiba rezultate. Alexandra are dreptate, acum Kimi are acea putina libertate de care nu putea (si stim ca nu o agreeaza) sa se bucure in F1. Si atata timp cat toate in toate specialele “s-a invartit” pe locurile 8-12, asta spune cam tot. Rabdare si sunt sigura ca Raikko nu ne va dezamagi si ne va creea surprize …pe toate planurile! Relax all …il vom avea pe grila F1 la anu’! ;)

  13. ctlnmihai spune

    :) mi-ar fi placut sa am admiratoare si eu ca raikkonen :D

  14. Alexandra1710 spune

    @mihai.asa-i? :D suntem o adevarata comoara pe capul omului :) ))))

  15. ctlnmihai spune

    da desigur: D daca punem la socoteala si modestia …:D

  16. ally_great spune

    @mitza – Mereu ai fost gelos pe sustinatoatele lui Kimi. Si uite cat de bine ne intelegem. Nu putea fi asa de la inceput?

  17. ctlnmihai spune

    temperamentele opuse intotdeauna se atrag :)

  18. Alexandra1710 spune

    Alina mea,intr-o zi ne va angaja ca avocate :) )))) Ne facem treaba cu atata daruire incat iese de fiecare data :) )

  19. ctlnmihai spune

    da, dar din oficiu ca sa plateasca statul onorariul :)

  20. hasu spune

    fetelor ,vreau sa va ajut putin ptr. ca cei de mai sus se asteptau sa cistige de la prima cursa ?!Baiatul nostru,s-a distrat putin,a mai tras o Finlandia ,a mai invatat putin si probabil ca la urmatoarea cursa va fi mai bine.Fanii lui il asteapta insa in F1,acolo unde este magistral si unde ne-a incintat prin evolutiile lui.Sper sa revina si sa ne incinte cu evolutiile lui.

  21. ally_great spune

    Sa revenim…tind sa cred ca blogul a fost scris expres pentru a sublinia extremele. Adica parerile celor care au fost fanii lui adevarati, au “mers” cu el, s-au “mutat” in WRC si ceilalti, care il vad doar un fost pilot Ferrari, McLaren, Sauber sau fostul campion mondial de F1 din 2007. Gresesc?

  22. ctlnmihai spune

    …hasu ,c’est un vrai gentilhomme :)

  23. silviukimi spune

    Am urmarit destul de atent prestatia lui Kimi in suedia. Am vazut ca in general a fost pe langa Al Quassimi. Al Quassimi este de cativa ani in WRC (deci are experienta). Daca luam acest reper ca si punct de plecare ne dam seama ca e destul de sus pentru un debutant si ca o data cu experienta si increderea in copilot si masina voe veni si rezultate mai bune (poate chiar surprinzator de bune).

  24. florin spune

    Cred ca rade Massa de lesina cand il vede pe Kimi cu lopata in mana….

  25. ciuruitu spune

    mie mi se pare absolut onorabil pentru el ca om; il vedeti pe marele lewis sau marele alonso sau marele massa etc facand acelasi lucru?
    iar la un moment dat ca fi rapid si in wrc poate dupa inca vreo cateva ture de dat la lopata

  26. Speed george spune

    F1champ2010 ce se mai aude cu mult ravnitul si asteptatul nostr concurs :) ?!

    timpul trece..a trecut pauza…se apropie prima cursa si noi nu avem nici macar un regulament pentru f1champ2010…nimic…

    de ce ne lasati sa asteptam atat :) ?!

    go go go f1champ !! :)

    p.s:cat despre raikkonen in wrc…cred ca acesta este sfarsitul carierei sale… :) .sezonul viitor cred ca o sa renunte la motorsport… :(

  27. ally_great spune

    @Florin – Hai sa nu il amestecam pe Massa in povestea asta! campionatul de F1 nu a inceput inca …si stii ca mereu cel ce rade la urma va rade mai bine :D

  28. roadempire spune

    e de la vodka !

  29. NeoGalaxy :P spune

    @offtopic :) Cobra, ti-ai bagat Need For Shift Ferrari DLC? :) )))

  30. Cristian spune

    1:24.762 pentru Hamilton !!!

  31. Cristian spune

    1:23.204 pentru Massa !!!

  32. Speed george spune

    unde vedeti timpii din teste ?!

  33. Cristian spune

    http://directo.thef1.es/tests/ sau http://www.attwilliams.com/test-timings