De ce pleaca Raikkonen in WRC

Recunosc, titlul este putin fortat. Inca nu este nimic oficial in acest sens, insa toate informatiile indica faptul ca Raikkonen va concura anul viitor in WRC.

Pentru multi este probabil o mare surpriza. Insa prietenii apropiati, care il cunosc foarte bine pe finlandez, considera ca pasul pe care este pregatit sa il faca este unul cat se poate de firesc.

Nu este un secret pentru nimeni ca Raikkonen a preferat sa plece cu 17 milioane de euro in buzunar decat sa ramana cu numai 10 milioane si un loc la McLaren care i-ar fi adus inca 6. Insa nu cred ca Raikkonen a refuzat McLaren doar prin prisma banilor.

Sa nu uitam ca numele coechipierului sau la McLaren ar fi fost Lewis Hamilton, iar finlandezul nu este atat de ignorant incat sa nu realizeze ca ar fi devenit un fel de al douilea pilot al echipei.

Pe de alta parte, Raikkonen a vrut sa scape de toata “nebunia” din jurul Formulei 1, dupa ce a declarat frecvent in ultima perioada ca vrea doar sa concureze, nu sa discute ore in sir cu reporterii si sa participe la evenimente de marketing.

Ultima fraza cred ca a contat mai mult pentru el decat banii, pentru ca in WRC urmeaza sa castige cu siguranta mult mai putini bani decat in Formula 1. Insa WRC este o competitie care a pierdut destul de mult in popularitate in ultimii ani, iar interesul jurnalistilor si al sponsorilor nu este atat de ridicat.

Cu alte cuvinte, WRC ii ofera lui Raikkonen oportunitatea de a se bucura de sporturile cu motor asa cum isi doreste el, chiar daca prezenta sa in raliuri va atrage un nou val de simpatie pentru competitie.

Etichete: /

7 comentarii la “De ce pleaca Raikkonen in WRC”

  1. Dorin spune

    E pe bune stirea? N-am stiut ca va fi in WRC in 2010; eu unul ma bucur :) )

  2. Daniel Popescu spune

    Asa cum am mentionat, nu este inca nimic oficial. Dar sansele sunt destul de ridicate.

  3. unckle spune

    imi aduc aminte de un interviu in care kimi spunea ca daca nu ar mai pilota F1 ar merge la WRC … memoria este insa prea incetzoshata :P

    interesele financiare din pacate dicteaza cine piloteaza in F1 si cine nu … asta este o realitate de multi ani si nu prea cred ca va aparea o schimbare in urmatorii ani .

  4. Flavius spune

    Raikkonen a fost fascinat toata viata de WRC, doar e finlandez :P , are talent, deci sansele sunt ft bune.
    Personal o sa-mi fie dor de Kimi, mi-a placut din primul moment cand a venit la Sauber in F1.
    Succes

  5. Alexandra1710 spune

    Intr-adevar Dani,nu doar banii conteaza pentru Raikkonen asa cum spun multi si asa cum ar putea parea daca privim desfasurarea evenimentelor “in mare”.El e pilot si vrea sa piloteze cu vrea jurnalisti,fotografi,activitati de promovare etc.Chiar a spus o data ca “Races aren’t driven in the newspapers” . Pentru F1,daca va pleca,va fi o pierdere uriasa.Dar poate pentru Kimi e mai bine asa…s-au intamplat multe lucruri urate in ultimul timp ,iar el sigur e dezgustat

  6. Alexandra1710 spune

    “We will calmly watch suitable and available candidates. Almost everyone wants to do have this seat. If we get to me is Kimi Raikkonen to us. From me he can start tomorrow. He knows I prefer to have my number and may I always call. I’d like to welcome a new driver “, said Nick Fry.

  7. cobra spune

    E un mare castig pt WRC, campionat care este de 100 de ori mai spectaculos decat formula 1.