Dupa 20 de ani

McLaren are ocazia sa alinieze la start doi campioni mondiali in sezonul 2010, in cazul in care Raikkonen va reveni la echipa dupa aventura de trei ani de la Ferrari.

Ar fi pentru prima oara dupa 1989 cand o echipa are o linie de piloti formata din campioni mondiali. Iar performera de acum 20 de ani a fost tot McLaren, motorizata la vremea respectiva de Honda. Numele pilotilor? Alain Prost si Ayrton Senna.

Mi se pare mie sau la vremea respectiva un cuplu Senna – Prost era mult ma valoros decat ar fi un cuplu Hamilton – Raikkonen in 2010?

19 comentarii la “Dupa 20 de ani”

  1. RADCARGT08 spune

    ………………..Ar iesi scantei … ca intre Senna si Proust

  2. ally_great spune

    Ca sa raspund la intrebarea din final, DA. Senna era supranumit “asul pilotajului” iar Prost – “profesorul”. Aceste nume nu le-au fost date intamplator, iar Sir Frank Williams spunea la un moment dat despre Senna ca a fost un OM si ami mare in afara monopostului decat atunci cand il pilota. Desi sunt fana declarata a lui Kimi, nu cred ca numele de “Iceman” vorbeste despre un anumit stil de pilotaj…cat despre Hami…cum am putea sa il supranumim? S-a pierdut mult din stilul de pilotaj de acum 20 de ani cand lupta era crancena din primul viraj si pana la ultimul tur din cursa. In concluzie nu o sa vedem NICIODATA reeditarea vreunei curse din acele vremuri, desi un tandem Raikko-Hami ar fi interesant de urmarit, pe de o parte la Mclaren si Alonso vs. Massa la Ferrari. Sa vina 2010! Dar nu inainte de a afla campionul mondial al acestui sezon :P

  3. Alexandra1710 spune

    Nu ar iesi scantei pentru ca Kimi e calm si nu i-ar da atentie lui Hamilton chiar daca acesta l-ar ataca.iar de un razboi off track pornit de Raikkonen,nici nu poate fii vorba :)

  4. mobius spune

    Campionii mondiali de anul acesta se cunosc deja, dar ne place sa ne mai simtim emotionati o vreme, iar FIA ne mai ajuta si ea cat poate. In privinta cuplului de piloti, daca ar fi fost posibil un cuplu Alonso – Raikkonen acesta s-ar fi apropiat mai mult de cuplul Senna – Prost. Iar daca vorbim de stilul de pilotaj, e ca si cand ai compara un meci de tenis cu Nastase la fileu la vremea lui, cu un meci din ziua de azi avand la fileu pe oricare dintre fruntasii tenisului.

  5. dacian spune

    Alte vremuri alti piloti.ally_great spunea bine de acei piloti formidabili dar oare se poate intampla asa ceva KIMI (profesorul) , HAMILTON(cel tanar dispus sa riste ) la prima vedere un cuplu perfect daca ambii ar concura in spiritul echipei , DAR inca un dar amandoi pilotii sant fosti campioni in F1 si au o personalitate si asa ceva nu va fi posibil.Ham nu mai este un nou venit . Parerea mea cu Kimi la McLaren suna si arata frumos dar nu in contextul actual daca as fii in locul lui as alege Brawn sau TOYOTA (ca au multi bani )nu sant saraci cum zic ei sant nr 1 in state vb. de un manufacturier de pe alt continent.Daca nu in WRC m-as duce ca si acea competitie este de top singura problema este Loeb.

  6. hasu spune

    nu exista comparatie intre cuplul Senna-Prost si cuplul Ham-Kimi.Primii au fost prea buni piloti ca sa existe o comparatie.Duelul dintre ei (amindoi la Mclaren cu masini egale)era magnific.O TEMPORA !!!!

  7. unckle spune

    exact ce zice Hasu – nu se poate face o comparatie intre cele doua “cupluri” ( decat, poate, in privinta faptului ca sunt campioni) . ___ .

    Cum spuneam intr-un comentariu anterior – ma indoiesc de “dorinta” lui Ron Dennis de a avea doi “super” piloti in echipa … anul 2007 – Kimmi 110p / Hamilton 109p / Montoya 109p — treaba aia cred ca a durut mai mult decat orice pe lumea asta.

  8. scuderia spune

    la mclaren acest lucru nu este posibil…pentru ca intodeauna ei il vor favoriza pe unul dintre piloti…si in cazul acesta este hamham…dar noh…

  9. Andrei spune

    In 2007 pilota Montoya pentru McLaren? Ciudat rau de tot…

  10. @Andrei spune

    Era Alonso…dar fie :)
    Cuplul Senna-Prost ramane fara egal.
    Kimi pare un baiat destept, cu un singur tel in minte ,vicotria , deci slabe sanse sa semneze cu McLaren si sa devina locotenentul lui Ham .

  11. Alexandra1710 spune

    @Andrei.aia ma intrebam si eu.in fine…in primul rand Montoya nu a fost in 2007 in F1,probabil ai vrut sa zici Alonso,iar “Kimi” se scrie cu un singur “m”.si nu inteleg de ce ai pus “super” intre ghilimele.Kimi si Lewis chiar sunt niste super piloti :)

  12. wolful spune

    Hai sa nu ne hazardam sa folosim pluralul cand vorbim de superpiloti.
    Sunt foarte curios cat va cere Kimi pentru a sta in postura de vioara a doua langa un individ impins de la spate. Ma tem ca cei de la McLaren nu au bugetul necesar.
    Daca va exista aceasta pereche, cu toate ca eu nu cred, de ochii lumi se va fixa o data undeva la mijlocul clampionatului, la care se va face nominalizarea pilotului principal functie de situatia din clasament. Dar in realitate va fi tot timpul un prim pilot, si ala nu va fi finlandez pentru ca pe celalalt l-a crescut Rom Denis de mic.

  13. guawar spune

    Sebastian Vettel e peste Kimi si Hamham-viitorul o sa demonstreze asta!!Il doresc din tot sufletul la FERRARI

  14. TeamClown spune

    Eu cred ca e meci de x2.

  15. michelle_b spune

    Cum am spus si saptamina trecuta, Kimi ar putea fi coleg de echipa cu Seb. Aceea ar fi o echipa “super”. Si daca Seb reuseste [nu are mari sanse, dar matematic e posibil] se poate realiza si ideea acestui articol “doi campioni mondiali in aceeasi echipa” . Doar ca echipa va fi Red Bull, nu McLaren. Parerea mea e ca niciodata, oricit de talentati si buni vor fi pilotii actuali NU vor putea egala “luptele” si cursele superbe de acum 20 de ani. Nu din cauza calitatiilor pilotilor, ci din cauza regulilor noi impuse, in special cele de securitate …

  16. Daniel Popescu spune

    michelle_b, eu n-as prea crede in “informatiile” publicate de Bild…

  17. michelle_b spune

    Dani – lol ;;) Bild a publicat saptamina asta. Eu am spus saptamina trecuta intr-un post de vineri mi se pare. Stiu din alta sursa :)

  18. Dpp spune

    @guawar : Foarte adevarat. Si poate vedem si de anul asta. Cine stie?. Inca mai are sanse.

    Kimi si Vettel la Red Bull suna interesant , insa nu cred ca e o idee asa buna. In mare parte din acelasi motiv ca si pentru Kimi cu Ham. Kimi are nevoie de un fel de Massa in 2007. A adus puncte echipei si l-a ajutat sa ia campionatul . In plus , ce ar face RedBull cu Mark Webber , care inca mai are cateva manevre de aratat.

    @Alexandra : cred ca era vorba despre “super” pilotii Ham si Alonso , nu despre Kimi (dar , ca de obicei tu doar pe Kimi il vezi) . Personal consider ca ghilimele nu isi prea aveau rostul in fraza aia , dar asta e alta poveste .

  19. ardude spune

    raikkonen a spus citez ” ori voi face parte dintro echipa de varf ori ma voi retrage din formula 1 “, deci, care sunt echipele de varf ? Si Hamilton, cand a vazut campionatul mondial in mana lui kimi, a confesat ca pt el ar fi o onoare al avrea precum coleg.
    Dupa parerea mea volanul si atmosfera lui iceman este mclaren, chiar daca el insusi spusese ca si.ar dori sa isi concluda cariera la Ferrari. Firea lui rece este inversul caracterului popoarelor latine. Este un pacat intradevar plecarea lui de la Ferrari, dar din pacare si acolo tot banii conteaza, deci … cum spunea kimi , cu toate ca am contractul pana in 2010 iclusiv, cand este vb.a de propriile interese nu prea se mai sta de vb-a… perechia Senna proust nu se poate compara cu preconizata pereche kimi hamilton. pt ca valoarea unui pilot in campionatele mondiale de formula 1 din ziua de azi sunt conditionate de severul regulament ( FIA ). Inainte conta foarte mult experientza pilotului pt ca masinile nu erau atat de performante( in sensul nu era atatea sisteme electronice care controlau orice miscare ), spus in cuvinte mai simple masinile erau mai salbatice. Observati numai cum un pilot precum Sutil pe Force India, cand are masina pusa la punct, cum zboara… deci singura mare differentza in ziua de azi este masina..