Exodul pilotilor

Pana acum am tot discutat despre pericolul reprezentat de potentiala retragere din Formula 1 a unor echipe precum Ferrari, Toyota, Renault, Red Bull Racing si Toro Rosso.

Cred insa ca a venit momentul sa ne indreptam atentia si spre… piloti! Fernando Alonso este cel care ne-a aruncat un pahar cu apa rece in fata pentru a ne da seama ca, pe langa echipele enumerate mai sus, Formula 1 risca sa ramana si fara cei mai importanti piloti ai sai.

In prezent, in Formula 1 concureaza doar 3 campioni mondiali. Doi dintre acestia, Fernando Alonso si Kimi Raikkonen, risca sa ramana fara echipe in 2010. In plus, Sebastian Vettel, unul dintre cei mai talentati piloti din actualul pluton si un viitor campion mondial, se afla in exact aceeasi situatie. Si nu cred ca Lewis Hamilton va fi motivat sa concureze impotriva unor americani anonimi adusi de USF1.

Daca FIA se incapataneaza sa fie impotriva echipelor, macar sa se gandeasca cat de mult va pierde acest sport fara o parte dintre pilotii reprezentativi ai Formulei 1.

Altfel, vom asista la un exod al pilotilor catre alte competitii si am impresia ca Le Mans le cam face cu ochiul…

6 comentarii la “Exodul pilotilor”

  1. Alexandra1710 spune

    tocmai asta ziceam in momentul in care am vazut declaratiile lui Kimi respectiv Fernando.si tind sa cred ca acel regulament stupid va fi modificat cat de curand posibil pentru ca nu se poate continua asa.toti oamenii de valoare vor pleca.si in cazul asta,nea’ mosley nu se gandeste ca acesti campioni,fie ca ne referim la echipe,fie la piloti,dispun de potentialul necesar adaptarii intr-o alta competitie ? e absud…daca se va continua asa,iar echipele importante se vor retrage,Ferrari au dreptate: acea competitie s-ar putea numi cu usurinta F1GP3 sau cum s-au exprimat…

  2. Andrei spune

    Eu cred ca Max o sa zica, citez: “Asa si pleaca, Fernando, Kimi… cine sunt astia doi in Formula 1?” Lasa ca avem talente si in GP2, GP 200 si in Formula BMW. O sa avem numai talente. Pacat ca noile echipe nu stiu ca o sa trebuiasca sa-si construiasca monopostul si ei cred ca in 40 de milioane o sa primeasca o masina de-a gata. Mama ce comedie o sa fie :)

  3. mad79 spune

    asa poate o sa se implineasca si visul lui miki alecsandrescude ai avea in f1 pe seche jr,beu marinescu si alti romani:)

  4. hornet spune

    In 1994, dupa ce a disparut Senna, nu era in campionat NICI UN ex-campion mondial de F1. Hai sa ne folosim si intelectul si sa ne gandim unde ar putea pleca Alonso, Lewsi si Kimi? De IndyCar putem uita pt ca acest campionat nu exista dpdv al audientei, nici in america si se invart f putini bani. atunci unde ?

  5. Alexandra1710 spune

    @hornet.nu conteaza unde ar pleca.sa fim seriosi,copiii astia ar castiga bani frumosi si doar din reclame.dar oricum,nu conteaza,ideea e ca nu vor asista sa participe intr-o astfel de mizerie.asa cum a zis Kimi “that won’t be F1 anymore”.si ei vor pleca.pentru ca sunt piloti F1 nu a unui sport devenit de cativa ani…O AFACERE

  6. hornet spune

    Stai tu linistita Alexandra ca f1 este o afacere de cand lumea,nu doar de cand o urmaresti tu.Sa-ti dau un exemplu mai aproape de intelegerea ta: nici Teo Trandafir nu ar insemna nimic in afara televiziunii si tot asa nici Kimi nu ar mai fi cautat nici pt reclame daca nu este cineva in F1 (sau in alta competitile de acelasi rang).