Kimi, secundul lui Massa

Cine ar fi crezut ca Raikkonen ar putea ajunge in situatia de a-l ajuta pe Massa sa devina campion mondial sa ridice mana sus!

Hmm… nimeni? Si totusi, insusi marele Kimi a facut o astfel de afirmatie joi, cu 3 zile inaintea cursei de la Spa.

Este evident ca Kimi trebuie, in mod obligatoriu, sa termine cursa inaintea lui Massa; in caz contrar, micutul brazilian se va distanta si mai mult.

Si vorbim despre acelasi pilot despre care se spunea ca va fi dat afara de la Ferrari dupa primele doua curse ale acestui sezon! Este cea mai buna dovada ca in F1 lucrurile se pot schimba radical in numai 3-4 curse.

Si nu vorbim de o situatie singulara. Heidfeld este la un pas de a spune la revedere celor de la BMW, dupa ce anul trecut era vioara intai a echipei…

Voi il vedeti pe campionul mondial din 2007 cedandu-i victoria lui Massa pentru a-i facilita brazilianului obtinerea titlului mondial?

33 comentarii la “Kimi, secundul lui Massa”

  1. ally_great spune

    Nu!

  2. alexandra spune

    niciodata!kimi e cel mai bun pilot al timpului lui si asa va ramane pana se va retrage.sa nu uite nimeni cum a ajuns kimi la acest nivel si cata experienta avea … :roll: .a demostrat tuturor cat poate inca din primele sale curse in F1 si asa a reusit sa obtina superlicenta de pilot.kimi e campionul ! massa e…zero pe langa el :roll:

  3. Senna18 spune

    Am stiut eu oricum proasta iddea celor de la ferari sa-l puna pe massa pilotu nr 1 !!!

  4. alexandra spune

    teoretic nu l-au pus inca… :roll: dar cine stie… oricum il prefer pe hamilton campion in locul astuia :roll:

  5. Senna18 spune

    Imi place cum gandesti alexandra pacat ca ti cu ferarrari si eu stiu de ce ti u cu ferrari pentru ca arata bine si asta e adevarul!!!

  6. Drako spune

    Inca e prematur sa vorbim de ajutor. masa are doar 7 puncte in fata lui Kimi. E de ajuns o ploicica pe SPA si o clasare minim pe pozitia 2 a lui Kimi ca situatia din clasament sa se schimbe. Daca ploua se stie pe ce loc va termina “micutul”

  7. alexandra spune

    nu tin cu ferrari.defapt…ii urasc si imi pare foarte foarte rau ca kimi a plecat de la mclaren… :( dar asta e…nu am tinut niciodata cu ferrari si nici nu o voi face pt ca sunt niste idioti toti,eu tin cu kimi pt k e un talent deosebit si sper sa-i ia fata la massa pt ca ala e nu merita sa castige,nu are stofa de campion… :roll: tot ce vreau e sa castige kimi titlul la piloti si mclaren la constructori pt ca merita.si daca nu ia kimi titlul atunci sa-l ia liui dar nu massa :roll:

  8. max spune

    Daca s-ar ajunge la o situtie de acxest gen, de ce nu? Nu sunt fan Massa dar cred ca se numeste campion mondial, cel care la sfarsitul sezonului este pe primul loc in clasametul genera. Deci, daca acesta va fi Massa, atunci el va fi campion mondial indiferent de opiniile celor din jur (si chiar ale noastre). Si la drept vorbind, Massa a avut catava curse catastorfale dar si unele in care a fost perfect. Asa ca sa lasam clasamentul sa vorbesca…

  9. Senna18 spune

    daca vrei sa mai vb id de messenger rocca_616@yahoo.com (cine tine cu Ferrari va rog nu ntroduceti acest id).

  10. NeoGalaxy spune

    Alexandra si Senna18 sunteti rau de tot frustati. “nu am tinut niciodata cu ferrari si nici nu o voi face pt ca sunt niste idioti toti” si “tot ce vreau e sa castige kimi titlul la piloti si mclaren la constructori pt ca merita”
    dar mai ales “Imi place cum gandesti alexandra pacat ca ti cu ferarrari si eu stiu de ce ti u cu ferrari pentru ca arata bine si asta e adevarul!!!” asta da fani.

    Nu conteaza al carui echipe sunt fun dar sa spun ca anumite persoane tin cu o echipa pentru ca arata bine… eh… este o atitudine copilareasca.

    Nu stiu daca chiar sunteti fani dar faceti echipa la care tineti de ras, orica este aceea.

    Kimi are talent si este timpul s-o demonstreze pe pista. Daca v-ati gandi un pic stim si care este problema. A declarat acum catva timp ca s-ar putea sa se retraga. A vrut un salariu mai mare, poate si cei de la Ferrari nu i-au cazut la picioare. Pur si simplu s-ar putea sa fie dat afara pentru ce a spus atunci. In fiecare declaratie pe care a dat-o, a spus “Ferrari trebuie sa rezolve problemele, Ferrari sunt de vina si mai ales, Ferrari nu ma ajuta” La asa declaratii ma mir ca nu l-au dat afara mai de mult. Plus ca Fernando este liber sa vina la Ferrari si acum in limba.

    Daca stam sa judecam la rece, a facut niste declaratii gresite si doar faptul ca Luca Di Montezemolo este sef la Ferrari l-au pastrat in sinul echipei pe Kimi. Di Montezemolo este ceva mai fair play si mai onest cand vine vorba despre aceste chestii. Daca era Jean Todt Kimi zbura de mult, numai pentru aceste declaratii.

    Cred ca ca fani avem tot dreptul sa declaram orice ne trece prin cap, adevarat sau nu, dar daca ma gandesc ca de fapt conteaza doar ce se intampla pe pista, la sfarsitul sezonului o sa am un campion mondiat, oricare este acela. In acest moment avem 3 posibili candidati. Sa ne bucuram de aceste 6 curse si sa vedem cine castiga. Toti pilotii merita sa castige, o cursa sau un titlu, dar realitatea este doar unul castiga campionatul si doar o echipa castiga campionatul la constructori. Cel mai bun pilot si cea mai buna echipa. In noiembrie o sa stim care sunt aceste 2 necunoscute.

    Pana atunci… lasati fazele cu “aia sunt toti prosti”, “aia merita” sunt faze care nu-si au rostul. Dar pentru ca sunt din Romania.. exact la asta ne asteptam sa spuna multi pentru ca asta este Romania.

  11. Senna18 spune

    Apropo Neo Galaxy am avut ceva treaba cu tine ???????te rog nu te mai baga!!!!

  12. Senna18 spune

    ai darul de a enerva oamenii te rog cand comentez eu vreo stire sa nu mi te mai adresezi ok ?????

  13. alexandra spune

    @neogalaxy pe rog eu mult sa-mi dai tu mie o declaratie a lui kimi in care a dat vina pe echipa,in care a spus ca nu il ajuta.chiar vreau sa vad.si ce expresie e asta :”Daca era Jean Todt Kimi zbura de mult, numai pentru aceste declaratii” la tine ala care te crezi perfect si ne dai noua lectii?nu stiu si nici nu sunt curioasa cu cine tii dar incearca sa comentezi la subiect nu sa te iei de altii… :roll: si da…ai dreptate…asa e in Romania…multi specialisti…asa ca tine… :roll:

  14. kimifinsih spune

    sa speram ca cei de la ferrari nu il va pune pe massa pilotu nr 1…..sper k kimi sa-si revina si sa castige din nou titlu

  15. cobra spune

    alexandra si senna mi-e mila de voi….voi tineti doar cu cei infranti
    [...] f1 nu a foast si nu va fi niciodata un sport pt femei :)

  16. alexandra spune

    =))=))=)) nu am de gand sa ma cobor la nivelul tau cobra =)).stiu prea multe despre sportul asta si il respect mult prea mult pentru ca sa iti zic tie vreo doua …as jigni sportul… ;) si apropo:ai fost vreodata la o cursa de F1 sa vezi cat la % dintre spectatori sunt femei? nu cred… ;) asa ca… :roll:

  17. Senna18 spune

    mai cobro mi mie mila de tine ca esti un ferrarist sa fi ferrarist este cel mai josnic lucru pe acest pamant. si nu inteleg ce ai cu alexandra?????ti-a facut ceva ????

  18. Daniel Popescu spune

    @cobra: Fara atacuri personale la adresa altor useri! Este adevarat ca aici este un blog sica limbajul poate fi ceva mai liber, dar nu se poate trece peste o anumita limita! Multumesc.

  19. alexandra spune

    @senna18…lasa-l in pace…n-are rost sa te cobori la nivelul unora… :)

  20. alecstm spune

    @cobra de nu stiai, in F1 au concurat femei si probabil de la anu sau cel mult peste 2 ani va mai fi o femeie care sa piloteze un monopost. In 2010 Ferrari va schimba ambi piloti! (contractul lui Kimi expira, iar Massa pleaca cu familia Tod) Imi pare rau pt. Kimi ca e baiat de treaba, Massa va fi nr. 1. Kimi nici nu va putea concura cu Massa, e deajuns sa se schimbe “din greseala” presiunea in pneurile lui Kimi.

  21. alexandra spune

    daca as fii in locul lui kimi i-as lasa drq si as pleca.credeti ca nu l-ar lua cei de la bmw?e juma’ de echipa sauber acolo.chiar si la mclaren poate l-ar lua in locul lui kova pt ca oamenii aia il iubesc…il apreciaza.s-au obisnuit cu el in 5 ani.ron l-au iubit ca si pe copilul lui,..la ferrari isi bat joc de el :|

  22. alexandra spune

    ei isi permit ca il au pe “marele massa” :-”

  23. Senna18 spune

    Un lucru e clar daca kimi se va intoarce la Mclaren va deveni campion mondial de 10 ori nu de 7 ca schumi mai ales daca ramane si lewis atunci nici nu mai are rost sa existe f1 deoarece tot ce se poate castiga este castigat de Mclaren va fi foarte plictisitor.

  24. Andrei spune

    In Formula 1 au concurat femei? Poate singura femeie care a rezistat intr-o sesiune de antrenamente sau calificari adica. Eh trebuie sa va spun ca asa cum exista foarte putine femei pilot de avioane asa exista si 0-5 maxim femei piloti de orice chestie automobilistica.

    Exista o chestie biologica care le va face viata grea femeilor mai ales in F1.
    Asa ca pana sa vedem femei in F1, trebuie ca acestea sa acestea sa rezolve acesta “mica problema”

    In 2010 poate, la Ferrari v-a exista o alta
    echipa de piloti dar nu cred.

    La McLaren nu se v-a duce pentru ca si-ar bate joc de el Lewis si Ron asa cum fac cu Kova.

    BMW mai are pana sa fie o echipa de top, asa ca mai este ceva pana acolo

    Plus Kimi nu stie sa dezvolte o masina. Nu stie sa o seteze, sau sa explice inginerilor ce are masina. Este rapid si foarte talentat, dar mai are de lucrat la aceste setari, Cu setarile optime, si cu talentul lui poate face orice, daca pachetul este bun.

    Probabil ca pe F2008, Felipe este ceva mai talentat in setarea lui pentru ca lucreaza cu Schumi.

    P.S. Senna18 man, daca a fi fan Ferrarist inseamna “esti un ferrarist sa fi ferrarist este cel mai josnic lucru pe acest pamant” a spune ce spui tu… cum s-ar putea cataloga?

    Plus ca atat gusturile si preferintele nu se discuta, dar a incerca sa dai sfaturi cu cine sa tine sau cu cine sa nu tina cineva (oricne) tine de ceva mai grav.

    Da stiu ca esti frustrat si te inteleg. Dar de asta nu imi este mila de tine.

    Invata sa-ti ceri scuze pentru ceea ce spui aici si mai ales pentru cat de mult jignesti.

  25. Senna18 spune

    da mai [...] La McLaren nu se v-a duce pentru ca si-ar bate joc de el Lewis si Ron asa cum fac cu Kova. ?????????????????????ce e asta u vezi ce scri ???cu ce isi bate joc Ronn de Kova [...]!!!!mai andrei imi cer scuze cand imi dau seama cand gresesc ok ????si nu te astepta sa-mi cer scuze pt cea ce scriu acum si pentru cea ce voi scrie in continuare!!!

  26. andre spune

    @Andrei
    INFO: Sezonul 1958 al Formulei 1 a reprezentat cea de-a 9-a ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1 organizat de FIA. Acesta s-a desfăşurat între 19 ianuarie şi 19 octombrie şi a fost alcătuit din 11 curse. Tot în acest an, Maria Teresa de Filippis a devenit prima femeie pilot de Formula 1.Maria Teresa de Filippis a fost un pilot italian de Formula 1 care a evoluat în Campionatul Mondial între anii 1958 şi 1959.
    Danica Patrick e pe cale sa semneze cu Honda. Mai sunt si alte femei care lucreaza in F1, din pacate nu ii stiu numele dar este si o romanca care e designer la Ferrari.

  27. cobra spune

    vai de capu’ vostru de mclarenisti……va inteleg ca de cand n-ati mai luat un titlu (mikka hakkinen 1999) se vor aduna deja 10 ani , si astfel comportamentul vostru de copii frustrati se explica aici pe blog

  28. Andrei spune

    “andre”

  29. Senna18 spune

    o sa-l luam anul acesta cobra stai linistit !!!

  30. Andrei spune

    “andre” deci… o femeie designer al Ferrari este “pilot de Formula 1 cumva”

    Danica Patrick nu are reusit nici macar sa fac un timp macar cu 20s dupa cel mai slab realizat de cel mai slab pilot ever din F1.

    Deci… Maria Teresa de Filippis a concurat in vreo 5 curse din care a luat start-ul doar in vreo 3. Cate a terminat? Cred ca nici una LOL :)

    Apropo… citeste pe net mane. Exista o cauza biologica care le impiedica pe femei sa concureze in Formula 1. Deci nu are nici o treaba cu faptul ca pot concura. Nu pot concura si nici macar nu pot termina o cursa de Formula 1.

    De aia exista femei doar in Indy Racing, deoarece acceleratiile si fortele implicate sunt alfel decat cele din Formula 1.

    O sa vezi cand va testa Danica Patrikc. Nu va face nici macar un amarat de test pentru ca ori va lesina ori i se va face rau. Pura biologie. Pura matematica si pura intamplare!

    “andre” citeste mai intai si dupa aia da-ti cu parerea :)

    Iar in 1958 erau cu totul alte conditii decat cele de acum :)

  31. Andrei spune

    Senna18, in caz ca nu stiai, titlul din 1999 a fost daruit de Ferrari pentru ca nu doreau ca Eddy sa ia titlul. Saracu Mika de abia reusea sa-i bate pe “locotenentii Ferrari” Eddy Irvine si Mika Salo. De aia in 2000 si 2001… Mika nici nu se mai vedea pe circuit si saracu era acasa cu copii lui.

    Cred ca a-ti uitat de faza cu cauciucul.

  32. Masha spune

    De ce il vedeti pe Kimi ca pe un “martir”?
    Eu sunt fan Ferrari de mult timp, dar comportamentul lui Kimi lasa de dorit.Ce vrea, sa i se sufle doar lui in ceafa? Felipe lupta din tot sufletul sa castige si el si m-ar bucura nespus daca ar reusi. Michael Schumacher s-a retras sa-i faca loc lui Kimi si drept rasplata nu il mai baga in seama cand ii da vreun sfat.De ce? s-a vazut campion ? Si Alonso a fost cu nasu pe sus cand a castigat de doua ori la rand campionatul si acum…..vinovati sunt masina si mecanicii.Imi place si Hamilton, este tare indraznet si insistent plus ca si-a revenit foarte repede si ara Alonso care se spunea ca il ajuta mereu sa -si seteze masina.
    Deci nu-l mai tineti pe Kimi in brate, daca nu-i mai convine sa plece, sunt destui piloti buni care ar devenii campioni cu FERRARI.
    HAI FELIPE.

  33. Senna18 spune

    prea putin conteaza mai bine cu copii decat sa te opresti la monaco in 2006 in penultima curba ca alonso sa nu ia poleul handicapat om e schumacher !!!!!