Kimi si Red Bull

Ultima speculatie pe piata transferurilor este ca Raikkonen se indreapta spre Red Bull Racing. OK, inteleg ca este vorba despre “silly-season”, dar deja cred ca se exagereaza cu aceste bombe de presa inventate doar pentru a impulsiona vanzarile ziarelor. Sursa acestor “informatii” este tabloidul Bild, adica un fel de Libertatea, Click sau CanCan al Germaniei.

[UPDATE]: Intrucat Mihaela (a.k.a. michelle_b) este convinsa ca Raikkonen este in discutii cu Red Bull, am convenit urmatoarele: Daca informatia va “transpira” la o sursa suficient de credibila incat sa public o astfel de stire la categoria stirilor pe larg (nu la Flux F1 CHAMP), atunci Mihaela va scrie un Guest Post pe acest blog. Subiectul va fi la algerea ei. Si da, va putea chiar sa arunce cu “oua si rosii” in mine pentru ca nu am crezut-o :) [/UPDATE]

Pentru cine nu stie, Sebastian Vettel si Mark Webber au contracte cu Red Bull Racing pentru 2010, austriecii fiind de altfel primii care si-au anuntat linia de piloti pentru anul viitor.

Stiu, si Kimi a fost intr-o situatie identica la Ferrari, dar sa nu ne hazardam. Sa spui ca Raikkonen pleaca la Red Bull este ca si cum ai zice ca Hamilton va concura anul viitor in DTM.

PS: Fiti pe astazi, Renault va anunta cel mai probabil miercuri sosirea la echipa a lui Robert Kubica…

Etichete: /

22 comentarii la “Kimi si Red Bull”

  1. michelle_b spune

    Dani, te prinzi la un pariu ca sunt tratative intre RB si Kimster ? Nu spun ca semneaza 100% cu ei, insa ca au existat saptamina trecuta si inca mai sunt tratative ? Sa iti mai dau un hint: ai crede ca prestatia slaba, sub ceea ce ne-a obisnuit, cu multe erori personale, a lui Mark, poate avea la baza presiunea data de cunosterea faptului ca, Kimi este dorit de echipa ? [Am luat simbata prinzul la Viena cu cineva bine situat in lumea F1 care mi-a "oferit" aceasta informatie ;;) si eu am postat aceasta posibilitate inca de duminica http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/25269/grila-de-start-provizorie-de-la-suzuka-si-greutatile-monoposturilor.html :) ]

  2. Dpp spune

    uite inca o mutare : Kimi la Renault :)
    Despre asta inca nu s-a vorbit. Este posibila , Renault inca n-a anuntat decat jumatate din linia de piloti(adica fix unu), si vor sa isi recupereze din sponsorii pierduti in urma CrashGate , fapt posibil doar prin rezultate , pe care Kimi le poate aduce . Brawn GP este , iarasi , o optiune , daca pleaca Barrichello . Sau una dintre echipele noi , insa foarte putin probabil sa se ridice la nivelul asteptarilor lui Kimi.

  3. michelle_b spune

    Avind in vedere declaratiile, eu cred ca optiunile lui Kimi sunt 3: Red Bull, McLaren, Brawn. Nici una din celelalte echipe, privite la ora actuala, nu ii pot oferi un monopost cu care sa cistige campionatul. Sa le luam invers: Brawn: Rubens pleaca [se specualeaza numele Williams]. Avind in vedere un viitor “take-over” al concernului Mercedes, in locul lui va veni Nico. Jenson nu cred ca va pleca, deci Brawn nu e o optiune. McLaren: il vor pe Kimi, asta e clar. Insa nu cred ca se va realiza aducerea lui. Red Bull este o echipa care poate oferi un monopost fiabil si competitiv. Daca nu ar exista discutii intre Kimi si Red Bull, de ce ar fi declarat Whitmarsh ca “nu il vom astepta pe Kimi” ? Sa il astepte sa ce ? Practic, McLaren este singura echipa in conjunctura actuala, daca excludem Red Bull, care ii poate oferi ceea ce Kimi isi doreste …

  4. Dpp spune

    si totusi , sa fii nr2 in echipa , nu mi se pare o situatie cu care Kimi s-ar multumi. McLaren eu nevoie de un pilot mai bun decat Kova , insa mai slab decat Ham Ham. Kimi nu se incadreaza decat in prima categorie. Kimi pare destul de dornic de victorii , in special in ultima vreme , iar postura de nr.2 de la McLaren nu cred ca ii este pe plac . Ramane de vazut ce varianta va alege.

  5. Daniel Popescu spune

    michelle_b: Daca Raikkonen semneaza cu Red Bull iti ofer un Guest Post pe acest blog, in care vei avea libertatea sa scrii ce vrei. E bine asa?

    In alta ordine de idei, unul dintre motivele pentru care nu cred in aceasta varianta este ca nicio publicatia credibila din sporturile cu motor nu a pomenit despre asa ceva (ma refer, de exemplu, la Reuters, AFP, Associated Press, Autosport, Autocar etc).

    In schimb, Brawn GP poate reprezenta o solutie. Dar foarte probabil va reveni la McLaren.

  6. Daniel Popescu spune

    Dpp, Kimi la Renault pare o relatie imposibila, intrucat finlandezul vrea sa lupte pentru titlu in 2010.

  7. Daniel Popescu spune

    michelle_b: Whitmarsh spune si el ce trebuie sa spuna… Sigur va astepta finalul sezonului pentru ca nu vrea sa il demoralizeze si mai mult pe Kova. BTW, si Renault pare sa faca asta cu Grosjean.

  8. michelle_b spune

    Hey Dani, trisezi :P Nu am spus ca semneaza, doar ca sunt trative. Si tu tot la asta te-ai referit: “Sa spui ca Raikkonen pleaca la Red Bull este ca si cum ai zice ca Hamilton va concura anul viitor in DTM.” “Sa spui”, nu “sa vezi” :) . Teoria ta ar fi valabila daca ar fi vorba de Alonso, care vorbeste mult. Kimi nu este tipul vorbaret, el tace si face, deci lipsa aparitiei stirii in diferite publicatii nu e un argument solid. In Bild a aparut doar ieri stirea. Mai e timp sa “afle” si alte publicatii …

  9. michelle_b spune

    Offf Dani … spunind “nu il vom astepta pe Kimi” l-a si demoralizat pe Kova deja. Adica daca Kimi nu se grabeste, esti bun si tu ! Spune clar de “asteptare”, adica il preseaza de fapt pe Kimi sa ia o hotarire, nu ii face deloc un favor lui Kova. Si apoi, no offence, dar la cum a mers Kova acest final de sezon, cu sau fara demoralizare nu cred ca este vreo diferenta.

  10. Daniel Popescu spune

    michelle_b: OK, atunci schimbam termenii :) Daca informatia va “transpira” la o sursa suficient de credibila incat sa public o astfel de stire la categoria stirilor pe larg (nu la Flux F1 CHAMP), atunci vei avea un Guest Post (daca doresti, evident).

  11. michelle_b spune

    done deal :)

  12. Dpp spune

    Totusi , daca nu merge la McLaren , pentru ca nu vrea sa fie locotenentul lui Ham Ham , daca la BrawnGP vine Nico Rosberg , in locul lui Barrichello , iar Jenson Button nu pleaca (ar fi nebun sa plece) , iar RedBull are ambii piloti semnati pana in 2010 , ce alta echipa mai ramane? Cu Papa Frank n-are nici o sansa la titlu , BMW e in dubii pt 2010 , mai raman , Force India , Toyota si Renault(TorroRosso nu se pun , pt ca sunt tot RedBull).
    Force India , c’mon?? Cade.
    Toyota , inca nu stiu daca raman in F1 sau nu , insa daca raman , ar fi o alternativa (au aratat sezonul asta ca sunt cat de cat competitivi).
    Renault e singura echipa care ii mai ramane , si a carei prezenta este destul de sigura in 2010.
    Renault au aratat (in trecut) ca pot sa fie competitivi .
    Iar echipele noi nu prea inspira incredere , motoare Cosworth si lipsa de experinta in F1 si un buget prea mic pentru Kimi.
    Deci , Renault nu suna chiar asa de rau pentru Kimi in momentul de fata.
    Parerea mea este ca va opta pentru una din astea trei : Renault , RedBull sau Toyota .

  13. Daniel Popescu spune

    michelle_b: OK, am updatat si postul sa stie toata lumea :)
    @all: Hmm, pare o idee interesanta asta cu Guest Post-urile. Poate n-ar strica sa invit ocazional cititorii fideli sa scrie aici. Ce parere aveti?

  14. michelle_b spune

    Dpp, la McLaren e mai mult decit a fi sau locotenentul lui Lewis. Este vorba de bani. Multi. Iar despre echipele de care spui tu, eu spun ca e exclus si ma bazez strict pe declaratia clara a lui Kimi, care spune ca ori concureaza pentru o echipa care ii ofera un monopost cu care sa cistige campionatul [si aici, atentie, este inclusa si sugestia ca nu va fi locotenent, ci vrea "drepturi egale"] ori se retrage din formula 1. Ori Renault iese din discutie. Si suna rau, din punct de vedere a ceea ce isi doreste kimster. La Brawn este indoielnic si din punct de vedere financiar. Daca ei se eschiveza sa ii mareasca cu 5 milioane salariul lui Jenson, nu vad de unde ii vor oferi bani lui Kimi. Cit despre Jenson, nu e vorba daca vrea el sa ramina sau nu, ci daca echipa il tine … Red Bull chiar pare optiunea “fiabila”. In plus, fiindca Mark nu vrea sa renunte la managerul sau si, cum bine stim, acesta este “banat” in lumea Formulei 1, se pare ca are probleme cu echipa …

  15. michelle_b spune

    erata !!!! “la McLaren e mai mult decit a fi sau nu locotenentul lui Lewis”

    Dani – nu folosesc datul cu oua si rosii, deci, poti sta linistit :)

    E blogul tau, deci faci ce vrei. Insa ideea e buna si rea. E foarte buna deoarece un user “fidel” ar avea ce spune [zic eu] si ar aduce “aer proaspat”, adica alt punct de vedere. Rau, deoarece subiectul ar putea fi [lolicel]: “ce nu-mi place la Dani” sau mai rau de atit :) [stai chill, chiar daca cistig – si nu imi doresc acest lucru pentru a posta, dar imi doresc acest lucru pentru Kimi. Mi-ar place un Red Bull cu Kimi si Seb “batindu-se” pentru titluri :) – nu voi alege aceasta tema :P

  16. RADCARGT08 spune

    Kimi va fi la McLaren..by cooool !!!cum zice Aly Great.Kimi vreaa sa lupte la titlu.. nu vrea sa aiba aripi;)) .Mclaren cumpara divizia de motoare BMw f1,,isi face echiap ei ..si Mercedes ramane solo cu Brawn…deci ..inca 2 locuri de piloti.bosberg &…..!!! Si vrem stiri mai cu viatza postate…

  17. Dpp spune

    michelle_b , ai si tu dreptate , la McLaren ar avea cele mai mari sanse la campionat , insa ce te faci cu Ham Ham ?? McLaren ti s-a parut tie genul de echipa cu piloti cu drepturi egale?? (vezi 2007) In Ham Ham au bagat prea multi bani ca sa il faca locotenentul lui Kimi si nici viceversa nu va functiona din aceleasi doua motive :
    1. Nici unul dintre ei nu ar accepta asta.
    2. A trecut de mult vremea in care o echipa isi permitea sa aiba doi piloti de top , in directa competie , gen Senna – Prost.
    Btw , daca Mercedes cumpara BrawnGP , McLaren raman cam cu fundu in praf , scuza-mi expresia , motoarele nu vor mai fi ca pentru echipa ce reprezinta Mercedes in F1 , ci ca pentru orice alta echipa .
    Parerea mea este ca la aceste 2 echipe (Renault si Toyota) Kimi va ajunge ca pilot nr1.Despre partea cu sansele la titul este discutabil . Renault au mai avut antecedente (vezi Alonso, care l-a batut pe Schumy in monopostul lui cu sute de caluti + unu pe bot , dintr-un monopost cu un romb pe bot) , iar Toyota au mai zvacnit sezonul asta , insa le lipseste experienta (in cazul lui Glock) si inca putin talent (in cazul lui Trulli). Din acest punct de vedere spun ca Renault sau Toyota par alternative mult mai OK decat ce a patit Alonso in 2007.

    @dani : foarte interesanta ideea cu Guest Post-urile .

  18. marian0904 spune

    Kimi, cel mai probabil, va fi la McLaren in 2010. Motive: 1. Revine Ron Denis, iar Ham l-a cam calcat pe bataturi pe boss, asa ca nu-si va putea impune dorinta de a avea un locotenent, cu atat mai mult cu cat anul asta a avut rezultate sub pretentii (este sub locul 5); 2. Caracterul lui Kimi – mi se pare un tip deasupra mancatoriilor si aranjamentelor (il intereseaza doar cursa) si a dat un raspuns de om de caracter celor de la Ferrari care l-au sapat; 3. Lui Ron Denis ii plac provocarile; sa ai 2 campioni mondiali poate fi dificil, dar mai rau este sa ai o mana moarta (vezi Kova); 4. Ham a mai crescut si da semne tot mai vadite ca-si stie lungul nasului; nu cred ca va indrazni sa se dea la Kimi daca va avea ocazia pentru ca stie ca va plati scump, nu in fata lui Kimi (in primul rand), ci in fata echipei; 5.McLaren isi permite doi CM pt ca 1 (Kimi) e platit de Ferrari.

  19. roadempire spune

    Pai redbull are o gramada de echipe !

    Poate la echipa RedBull din WRC ! ;)

  20. kDett spune

    Problema cu Kimi la McLaren nu este disputa cu Hamilton,s-ar descurca baietii cu ei..problema este cererea lui Kimi salariala..ar fi cerut 25 mil euro(chiar daca l-au despagubit si Ferrari) si se pare k echipa britanica nu ar fi dispusa sa ii plateasca acest salariu..
    Redd Bull se pare k ar fi..dar eu personal nu cred k Red Bull va fi competitiva anul viitor(deja de anul acesta motoarele lor renault au avut mari probleme de fiabilitate..vettel folosind cele mai multe motoare de pana acum dintre toti pilotii)..partea pozitiva,partile mai exact..ar fi una a mea persoanala..si anume..kimi este favoritul meu pilot ,urmat de sebi vettel(care va deveni lider dupa retragerea finlandezului :P ) si alta parte pozitiva..in paddockul pilotilor kimi si sebi sunt cei mai buni prieteni..s-ar intelege de minune..sebi are un respect incredibil pt kimi si nu ar exista sub nici o forma vreo problema..s-ar ajuta si fiecare ar intelege ce trebuie si cand trebuie facut fie ca pentru el,sau daca nu se mai poate..pentru colegul si prietenul sau..
    ramane de vazut ce va fi..sincer as vrea sa mearga la mclaren,cel putin stim ca vor fi competitivi si va avea sanse sa se razbune pe ferrari pt k l-au dat afara dupa ce le-a adus un titlu mondial la piloti,2 la constructori si anul asta ii tine singur pe umeri pe locul 3 la general cu o masina absolut jalnica..

  21. RADCARGT08 spune

    Poate sta un an pe bara…

  22. Andrei spune

    Ferrari nu il vor plati pentru anul viitor. S-a reziliat contractul de comun acord. Asta implicit inseamna ca s-a terminat contractul fara alte plati.

    Referitor la prietenii, toti pilotii sunt prieteni mai ales daca nu se baga peste felia altuia. Toti sunt prieteni pana vine vorba de bani, curse si mai ales facilitati. Acolo… prietenia devine afacere.

    Iar ca o referinta la cateva prostii spune mai sus… se pare ca se uita ca Kimi nu a concurat de unul singur in Formula 1. Probabil fanii cred ca Kimi conduce pentru echipa lui si ca Ferrari sunt sunt slujitorii lui personali. Sa nu exageram. Kimi nu a castiga nici un titlul pentru nimeni de unul singur, a castigat titlul intr-o masina Ferrari pentru el si Ferrari.

    Totul tine de atmosfera din interiorul echipei si asta se pare ca nu intelege lumea. Kimi nu lucreaza in echipa, nu este interesat de echipa lui si nu are nici o treaba cu ei. Dintr-un punct de vedere este bine, dar din pacate intr-o echipa ca Ferrari, care sunt obisnuiti sa lucreze in echipa, atitudinea asta este nedorita. Simplu si la obiect. Unele personalitati se muleaza bine pe identitatea Ferrari, altele nu. Nu tine de talent, pasiune sau alte caracteristici, tine de personalitatea pilotului si a echipei in particular.

    Lasati prostiile astea si incercati sa ganditi mai mult cand postati. Sunt si asa pline de prostiile spuse de alti fani care exagereaza, nu avem nevoie de asa ceva.

    Referitor la Ron Dennis acesta nu va mai reveni in cadrul echipei. Pentru ca daca este ales Jean Todt, o sa fie mai rau decat Max si Jean de abia asteapta sa continue ideile lui Max, care incep cu anihilarea celor care l-au stresat de-a lungul anilor iar Ron este in pole position. Deh si eu as lua in tinta o persoana care spioneaza restul echipelor, ataca echipele ca nu respecta regulamentul, iar cand sunt prinsi… dau vina pe altii.