Kimi tace si face

La ora asta, probabil ca Raikkonen sta in camera de hotel si zambeste dupa ce Ferrari a anuntat oficial ca va miza pe serviciile lui si in 2010.
Anuntul oficial al celor de la Ferrari pune capat (in sfarsit!) zvonurilor referitoare la retragerea sa din F1. Ca sa nu mai zicem ca unii credeau ca Raikkonen va fi dat afara, chiar daca oricum avea contract pentru 2009.
Ca fan neutru al Formulei 1, cred ca decizia celor de la Ferrari este excelenta. Spun asta pentru ca Raikkonen a demonstrat in cele 30 de curse sub culorile Calutului Cabrat ca este un mare pilot, care nu cedeaza nici macar cand mai are sanse pur teoretice la titlu.
Dar motivul principal pentru care ma bucur de prezenta sa la Ferrari este reprezentat de declaratiile de joi facute de “cei trei mari”.
Massa si-a dat arama pe fata si a cerut in fata presei sa fie pilot numarul 1. Mai mult, i-a cerut in mod direct lui Kimi sa il ajute. Astfel de lucruri nu se fac prin declaratii de presa. Eventual, brazilianul se putea duce frumos la Domenicali sa discute intre patru ochi.
Ajungem la Hamilton, care s-a gandit sa faca misto tocmai de campionul mondial si a vociferat ceva de “bilute”. Cu “bile” sau fara “bile”, Kimi este campionul mondial si a demonstrat din plin ca merita acest statut.
Care au fost reactiile lui Kimi la toate aceste acuze? Spre surprinderea multora, nu l-a atacat pe Massa. Nici macar pe Hamilton. A spus doar ca isi va face treaba in continuare asa cum stie el mai bine. De aceea, un astfel de pilot merita sa fie la Ferrari.
Asteptam un nou duel pe pista intre Raikkonen si Hamilton, exact ca la Spa. Data viitoare, s-ar putea ca “bilele” sa fie in posesia lui Kimi.
PS: Presimt ca Raikkonen nu il va ajuta pe Massa in lupta pentru titlu, iar brazilianul va fi atat de ofticat incat va sari la bataie dupa cursa de la Interlagos. Oare ce reactie ar avea Kimi intr-o astfel de situatie? Atentie, vorbim de un duel intre un brazilian si un finlandez :)

13 comentarii la “Kimi tace si face”

  1. Cyrus spune

    Nu uita si de un britanic, Hamilton, care este liderul clasamentului. Probabil si principalul favorit la titlu

  2. michelle_b spune

    Eu, personal, ma bucur foarte mult ca s-a prelungit contractul lui Kimi. Indiferent ce zic rautaciosii, Kimi este un pilot foarte talentat si, a dovedit (de nenumarate ori) ca are “bile” si ca sunt la locul lor :D . Este foarte ambitios cind isi doreste sa fie, este un pilot cum ar fi bine sa existe multi in F1, pentru noi, spectatorii. Ca a avut probleme mari cu echipa, e adevarat, e si vina lui (a recunoscut singur ca e lenes :P ) si a refuzat sa invete limba italiana, ceea ce i-a suparat pe cei din echipa, dar , probalemele cele mai mari zic eu, le-a avut cu fosta conducere (pro-Schumi) si cu “dragul” coleg Massa. Echipa il sustine pe acesta, iar Kimi este mult prea demn si bine simtit sa iasa in fata presei cu declaratii si vaicareli lacrimogene. Il admir si il respect ca pilot si ca om (si daca isi traieste viata extrasportiva in asa fel incit sa rida unii de ea, as vrea sa vad cit de impliniti si realizati sunt acestia, cit de corecti si “sfinti”).
    Cit despre o asa-zisa “bataie” intre brazilian si el, desi as opta pentru o privire rece (de gheata) din partea lui Kimi si un spate intors cu demnitate, l-am vazut in situatii in care a fost cam badaran verbal, deci, s-ar putea sa il invete pe Massa niste vorbe noi de “duh”. Dar nu il vad sarind la pumni ca ultimul golan! Go Kimster … bafta la Monza :D

  3. alin spune

    eu ‘presimt’ ca odata cu semnarea contractului Kimi va fi oarecum obligat sa-l ajute pe Massa… pe de alta parte niciunul dintre simturile mele nu este prea dezvoltat :)

  4. Aur spune

    Mda… Tace si face… Va face ce a facut si pina acum :D
    Goooooooo Massa. :)

  5. kimifinish spune

    desi sunt fan ferrari…mai bine ar tacea massa…el tot zice ca l ajutat pe kimi la titlu anul trecut…nu l-a ajutat decat in ultima cursa …cand i-a cedat o pozitie la interlagos…pana akol kimi a facut-o singur

  6. alexandra spune

    @kimifinish ,exact,ai dreptate.dar massa trage semnale disperate cum ca vrea ajutor =)) saracu’ e atat de incapabil incat nu poate castiga un titlu fara ajutor =)). si @aur,nu avea tu grija a ceea ce a facut kimi…ca te referi la cursele mai putin stralucite…deocamdata e campion mondial si fanii lui se bucura prea mult pt el pt a da atentie comentariilor tale deplasate de sustinere a” marelui” massa…=)).Thank you Kimi for be what you are :D

  7. Ooa spune

    Kimi merita totul in F1 pentru ca este cel mai fair-play pilot al tuturor timpurilor. Ma poate contrazice cineva?

  8. Jolerto spune

    Da domnul cu bile , maestrul apelor , liderul, cel mai cel mai , este pe pozitia 15!

  9. Atti spune

    Hamilton e prea agresiv care provoaca multe accidente n prea poate sa se mandreasca, eu totusi FAN Ferrari oricare ar castiga titlu tot bucuros as fii…….. sa vedem maine ce va fii.

  10. Petrica spune

    Daca nu ar fi avut atitea ghinioane Kimi azi era macar pe locul 2 aproape de LH. Dar nu uitati ca pina la sfirsit mai sint etape iar Massa ar trebui sa stie ca daca nu pleaca primul nu stie sa depaseasca, asa ca …

  11. Aur spune

    :D :D Raikkonen a tacut, insa nimic nu a facut…

  12. hakkinen spune

    Kimi tace dar din pacate ,nu mai face…..
    Ce se intampla cu el? Se spune ca a plecat de la McLaren pentru ca nu i-au putut oferi o masina competitiva.S-a transferat la ferrari si a castigat campionatul.Sa fi avut Kimi dreptate?Eu cred ca nu.Campionatul 2007 l-a pierdut McLaren,nu l-a castigat Kimi……Se spune ca a plecat de la McLaren pentru ca atmosfera era prea apasatoare pentru el si disciplina de la echipa nu-i placea……Dar poate chiar acea disciplina il impingea spre performanta.Am crezut cu totii ca primul an i-a fost greu sa se adapteze cu masina,cu pneurile iar anul acesta va rupe gura targului…….Ne-am inselat.
    Unde e acel Kimi care in 2005 a pierdut campionatul,dar ce spectacol a facut.Doar ghinionul l-a oprit atunci (3 abandonuri de pe locul 1 din probleme tehnice). Va amintiti Suzuka 2005? Pleca de pe 17 pe grila.A depasit un sirag de piloti (printre ei Alonso sau schumacher),in ultimul tur il depasea pe Fisichella si castiga cursa ! Unde esti tu Kimi cel adorat cand erai la McLaren ?…….

  13. alexandra spune

    e aici .si tot adorat ramane pt ca e cel mai bun :-<