O lansare Lotus în stilul lui Raikkonen

Revenirea lui Kimi Raikkonen în Formula 1 în 2012 a fost primită cu entuziasm de fani, pentru că finlandezul aducea acel ceva care lipsea competiţiei începând din 2010: un pilot neconvenţional, care să nu dea declaraţii PR-istice şi care să facă unele acţiuni ieşite din comun.

Totuşi, după modul în care a decurs colaborarea lui Raikkonen cu echipe precum McLaren şi Ferrari, nimeni nu se aştepta ca Lotus să se comporte altfel. Surpriza a venit atunci când Lotus nu numai că a acceptat comportamentul “bizar” al finlandezului, ci mai ales atunci când s-a mulat pe personalitatea campionului mondial din 2007.

Lansarea noului monopost E21 pentru sezonul 2013 a avut o puternică componentă “raikkonistică”, iar echipa a demonstrat din plin că are simţul umorului.

Totul a început după dezvelirea noului monopost, când pe partea din spate, chiar sub numele lui Kimi, apărea scris #ImSexyAndIKnowIt (I’m sexy and I know it – Sunt sexy şi ştiu asta). Acest hashtag, foarte popular la un moment dat pe reţeaua de socializare Twitter, era vizibil însă doar pe monopostul de la lansare, nu şi în fotografiile oficiale.

e21-imsexy

A doua surpriză a venit în kit-ul de presă al echipei pentru 2013, în care exista un capitol special despre calendarul sezonului. Cum Nurburgring şi Hockenheim au şanse aproximativ egale să găzduiască Marele Premiu al Germaniei, cei de la Lotus ne-au prezentat circuitul de la Nurburgheim, care include viraje din ambele circuite germane.

e21-calendar

Cireaşa de tort a fost însă o fotografie cu noul volan al lui Raikkonen, evident special concepută doar pentru lansare. În loc de denumirile criptice care de multe ori sunt de neînţeles pentru fanii ocazionali ai Formulei 1, butoanele de pe volan aveau nume precum “Deploy Angry Bird“, “Like“, “Banana” sau “Jenson” (o aluzie directă la numele de “buton” al lui Jenson Button. Cel mai mult mi-a plăcut “Open gate”, o altă aluzie fină la excursia lui Raikkonen în afara pistei de la Interlagos, întreruptă de o poartă închisă cu lacăt.

Pe restul vă las să le descoperiţi singuri (click pe poza pentru dimensiunea maxima).

e21-steering-wheel

Etichete: /

8 comentarii la “O lansare Lotus în stilul lui Raikkonen”

  1. andrey_1293 spune

    Lipsesc butoanele Finlandia si Vodka tonic si ar fi fost perfect. Original acest Kimi, ma bucur ca s-a intors :X. Sper sa castige mai multe curse anul asta

  2. adycd11 spune

    Nap Mode,Mute,Mum si Smile mi se par cele mai tari butoane.Ma bucur sa vad o usoara “raikkonizare” in F1.

  3. ymy spune

    Simpatici si cu simtul umorului, cei de la Lotus. I-am admirat si apreciat si anul trecut, ca si echipa. M-am bucurat si pentru faptul ca Kimi s-a intors in F1, si am ramas placut surprins sa vad ca inca este un pilot in forma, cu apetit pentru victorii. Succes in 2013, intregii echipe!

  4. Vlase spune

    Foarte tari cei de la Lotus. Bravo lor. M-a distrat mult butonul Sat Nav si Mute…ultimul special pentru echipa :) )
    Ii urez mult succes lui Kimi, dar sper ca la final Hami sa fie primul :P

  5. eee spune

    foarte tare e butonul Jenson … oare ce o zice Jenson de butonul lui?

  6. Dan Tudose spune

    dar e regulamentar nasul masinii? se zicea ca anul acesta nu vor mai fi “in trepte”. intr-adevar, este muuult mai lin, dar tot in trepte…..

  7. Daniel Popescu spune

    Da, este regulamentar. Echipele au primit permisiunea de a monta un panou care sa elimine aspectul inestetic, dar nu sunt obligate sa faca acest lucru.

  8. NuNRG spune

    e regulamentar, si au dreptate sa-l lase asa. Cine isi va incarca masina cu 200-300 grame de plastic/metal ca sa arate masina mai bine?

    vorbim de F1 aici, nu de curse de anduranda sau nascar.

    cat despre Lotus, tot anul trecut m-am distrat cu ei si merg si anul acest pe mana lor si a lui Kimi.