Recolta de zvonuri

Userii F1 CHAMP au avut astazi o zi grea. Pe langa schimbarea grupelor valorice conform realitatii din teren, au aparut numeroase zvonuri pe cat de senzationale, pe atat de neadevarate. Rar mi-a fost dat sa citesc un numar atat de mare zvonuri intr-o singura zi… Iata-le pe cele mai reprezentative:

- Raikkonen renunta la F1 pentru WRC: Zvonurile pe subiectul asta circula de mai bine de doua saptamani, insa finlandezul a negat vehement informatia spunand ca va fi la Ferrari si in 2010. Chiar si asa, o publicatia anonima din Finlanda a reluat astazi subiectul, sub pretextul ca Raikkonen vorbeste cu prietenii sai numai despre WRC, nu si despre F1. [Sursa originala]

- Klien il va inlocui pe Heidfeld la BMW-Sauber: Un site anonim din Austria anunta ca Klien are o clauza in contract conform careia va deveni obligatoriu pilot titular in 2010. Evident, in fata lui Heidfeld, ca Robert Kubica mai avea putin si devenea campion in 2008. Intrebare legitima: ce echipa ar semna un contract pe 4 ani cu un pilot de teste introducand o clauza ca acesta va deveni titular in ultimii 2 ani de contract? Nu cred ca trebuie sa fii un mare specilist sa iti dai seama de gogomania baietilor care au inventat o noua povestioara. [Sursa originala]

- Alonso isi face echipa de ciclism: Sursa primara a zvonului este publicatia Marca, care nu citeaza nicio sursa si este recunoascuta pentru povestile pe care le inventeaza. Alonso nu a comentat nimic despre subiect, dar managerul sau deja a infirmat aceste speculatii.

Faptul ca in fiecare colt al lumii se gaseste cate un editor plictisit care inventeaza stiri in goana dupa cititori nu este o surpriza. Problema este insa ca agentia de presa GMM colecteaza toate aceste informatii si le transforma in stiri cu un grad mare de veridicitate. Informatiile sunt preluate ulterior de cateva zeci de site-uri care se rezuma la a da copy-paste si, in cel mai bun caz, la schimbarea titlului.

Astfel de zvonuri nu isi au locul pe Automarket.ro. Acesta este si motivul pentru care nu le regasiti in sectiunea de stiri. Iar ca sfat general pentru userii F1 CHAMP: zvonurile care nu au niciun fundament real nu vor fi publicate in cadrul concursului. Poate doar mentionate pe blog ca sursa de amuzament.

Referitor la zvonurile despre Bourdais si Piquet: acestea nu sunt simple zvonuri, ci informatii “transpirate” chiar din paddock-ul Formulei 1 de catre surse de incredere. Acestea urmeaza sa fie confirmate in zilele urmatoare.

3 comentarii la “Recolta de zvonuri”

  1. Andrei spune

    Se pare ca Bourdais a fost concediat deja.

  2. Daniel Popescu spune

    @Andrei: Inca nu s-a confirmat oficial, dar probabil ca maine site-ul ToroRosso.com va fi imbogatit cu un comunicat de presa in acest sens.

  3. ally_great spune

    am citit si eu toate aceste stiri. Cea despre Alonso si noua sa preocupare a aparut mai peste tot, de Klien am citit azi si stirea despre Kimi a pus capac! Bourdais si Piquet sunt 2 cazuri atat de discutate..cu Bourdais e aproape clar ce se va intampla, dar cu Piquet ce l-o fi apucat pe Brioatore?? Pana acum era sub aripioara lui dreapta :-S