Un francez pentru Renault

Renault F1 Team este inca departe de a decide numele coechipierului lui Robert Kubica pentru sezonul 2010. Ca orice echipa care se respecta si care a castigat doua titluri mondiale in ultimii 5 ani, Renault nu isi poate propune decat o linie de piloti cat mai competitiva.

In conditiile in care Kimi Raikkonen nu reprezinta o solutie din doua motive, Timo Glock este considerat principalul favorit la aceasta pozitie, insa nici Heikki Kovalainen nu poate fi exclus complet din ecuatie.

Situatia s-a complicat insa pentru ca Renault are ocazia rarisima de a miza pe un pilot francez in 2010. Spun rarisima pentru ca Romain Grosjean este primul pilot francez care concureaza pentru Renault de la revenirea constructorului in Formula 1 in 2001.

grosjean_renault

Renault nu poate da cu piciorul unei astfel de ocazii, insa se loveste de o dilema majora: trebuie sa aleaga intre a miza pe un pilot care a iesit in evident doar prin cateva prestatii rezonabile in calificari si un pilot mult mai bine cotat care a urcat de cateva ori pe podium (cazul lui Glock) sau care chiar a obtinut o victorie (cazul lui Kovalainen).

Pe de alta parte, Renault trebuie sa isi refaca imaginea dupa scandalul Crashgate, iar un pilot francez ar ajuta cu siguranta in acest proces. Tocmai de aceea, cred ca declaratiile lui Bob Bell despre lipsa de importanta a nationalitatii pilotului sunt doar praf in ochi.

Insa marea intrebare ramane:

Comments are closed.