Aripa lui Hamilton

De ce a ramas masina lui Hamilton fara aripa fata in primul tur al cursei din Bahrain?

Aceasta este intrebarea la care oficialii McLaren Mercedes au evitat sa raspunda cand au explicat accidentul dintre vice-campionul mondial si Alonso. Camera video amplasata pe monopostul MP4-23 le-a aratat celor de la McLaren ca aripa fata a masinii lui Hamilton era deja cazuta in momentul impactului cu Renault-ul lui Alonso. Pana aici totul este bine.

Insa aceeasi camera de pe bordul masinii a inregistrat, mai mult ca sigur, si modul in care Hamilton si-a deteriorat aripa! Probabil ca oficialii McLaren au vazut doar ce au vrut sa vada, inchizand ochii la celelalte detalii “minore” care ar putea elucida misterul.

In fond, nu este exclus ca aripa fata sa se fi deteriorat tocmai din cauza lui Hamilton, printr-o manevra gresit executata la start sau imediat dupa start. De altfel, acest lucru nu ar constitui tocmai o surpriza, avand in vedere ca protejatul lui Dennis nu ar fi la prima gafa de acest gen.

2 comentarii la “Aripa lui Hamilton”

  1. sym spune

    De fapt nu ai zis nimic. In afara de chestia fumata cu “protejatul lui Dennis”. Pana la urma omul asta a demonstrat ceva. Si a mers prost in ultima cursa.Si a castigat-o pe prima. Sau tineti minte doar ce va intereseaza? Si, ca sa nu va raciti gura degeaba, eu tin cu Heikki.

  2. livelyF1 spune

    alonso zicea dupa cursa, referitor la acel incident, ca hamilton l-a lovit din spate de doua ori: o data destul de incet si o data atunci cand ’s-a urcat’ pe el; si asta a zis-o imediat dupa cursa, inainte de a exista ipoteza ca aripa fata a lui lewis era desprinsa deja in acel viraj. asa ca hamilton a gresit si s-a pripit, nu alonso a franat – cum eram absolut sigur, eu unul, la momentul respectiv :)