Coincidenta anului

Probabil cea mai spectaculoasa coincidenta din Formula 1 din ultimii ani:

Interlagos, Brazilia, 18 octombrie 2009:

La volanul unui monopost cu motor Mercedes si avand inscriptionat numarul 22, un pilot englez a terminat cursa de la Interlagos pe locul 5 si a cucerit titlul mondial in dauna unui pilot brazilian.

Interlagos, Brazilia, 2 noiembrie 2008:

La volanul unui monopost cu motor Mercedes si avand inscriptionat numarul 22, un pilot englez a terminat cursa de la Interlagos pe locul 5 si a cucerit titlul mondial in dauna unui pilot brazilian.

Si sa mai spuna cineva ca istoria nu se repeta…

Via | GrandPrix

18 comentarii la “Coincidenta anului”

  1. vulpe andrei spune

    foarte adevarat , numai ca nu o sa se mai repete prea curand :) nu mai pupa buttonul la anul sa aiba numai ei masina cu deflector smecher jumate de sezon ,vom vedea adevarul cand vor fi toate masinile la fel si cand toti vor intelege de la inceputul sezonului regulamentul , nu ca anul asta , ia deflectorul nu e deflectorul .De cand au toti la fel aerodinamica spate dl Button nu a facut nimic , si anul trecut Glock i-a cedat locul dl Hamilton, asta se stie

  2. Daniel Popescu spune

    Pai Button va avea numarul 1 in 2010. Ideea ar fi ca un britanic sa aiba in 2010 numarul 22 si motor Mercedes :)

  3. vulpe andrei spune

    :) stiu daniel , ideea e ca tot mi-e ciuda si trebuia sa ma manifest :)

  4. Lampiou spune

    Ce e interesant ca Andrei zice ca “Se stie” ca Glock i-a cedat locul lui Hamilton. Nu pot sa bag mana in foc pentru nimic in F1 ca s-ar putea ca de fapt totul sa fie un mare show cu scenariu dinainte stiut, respectiv un mare CIRC. Totusi, din cate imi amintesc eu, Glock de abia se descurca pe cauciucuri de uscat pe o ploaie serioasa cand Hamilton l-a intrecut pe cauciucuri de ploaie. Personal am capatat o admiratie atunci pentru Vettel care l-a pus la respect pe Hamilton. Deci, ce se stie?

  5. ally_great spune

    Curios, imediat dupa terminarea cursei am discutat acelasi lucru cu un amic de aici…poate pare ciudat dar asa e. Nu am avut insa in vedere locul pe care a terminat cursa campionul si nationalitatea celui care a pierdut campionatul:) 22, pilot englez, Brazilia – etapa care a decis campionul mondial.

  6. scuderia spune

    zufall…asta e…@andrei…si eu sunt fan ferrari m-am uitat la cursa din brazilia din 2008 de 5 ori…asta a fost a fost pur si simplu coincidenta…massa a pierdut titlul in alte curse…nu l-a pierdut special din cauza lui glock…am trecut cu greu peste dar asta e…la anul cine stie ce va fi…

  7. Deivid spune

    @vulpe andrei

    inteleg ca frustrarea e inca la un nivel foarte ridicat .

  8. Loganel spune

    Completare…: si ca totul sa fie complet, amandoi au incheiat cursat pe locul 5 dupa Vettel, care a terminat pe locul 4 atat in 2008 cat si in 2009 :-) !

  9. diesel spune

    interesanta coincidenta,care,pana acum,mi-a scapat:)

  10. ally_great spune

    BTW,offtopic – si eu imi doream 22 pt placuta mea de inmatriculare, dar nu s-a potrivit :)

  11. vulpe andrei spune

    pai si atunci cum se face ca baietii de la brawn cu motor mercedes ,au fost deodata asa de amabilii si de milosi fata de kova si i-au scos bietului pilot furtunul de alimentare dupa ce l-a prajit pe kimi, si anul trecut la singapore massa a stat 22 secunde cu el infipt in masina fara sa il bage nimeni in seama .Asta a fost un fel de anticoincidenta , dar poate este doar parerea mea ca mecanicii de la brawn stiau deja ca in 2010 vor fi sub patronaj mercedes ,si ce au zis ca poate asa mai vad inca vreo 2000 euro la salar in plus pentru fapta buna…..

  12. wolful spune

    Coincidenta asta este dar ce ziceti de coinciudenta cu furtunul. Anul trecut cei mai zgomotosi au fost cei de la McLaren, cand se vorbea de mascaricii de la Ferrari. Acum avem piromani la Mc Laren si asta taxata cu numai 50 de miare si o liniste de mormant in presa. Ce sa-i faci asta este soarta, Ferrari este tot Ferrari si cum zic unii la aia valorosi toti sunt atenti si vad orice amanunt pe care sa-l speculeze.
    Exista un circ dar din pacate este din ce in ce mai pe fata.

  13. vulpe andrei spune

    pai da wolful ai dreptate ,anul asta unu s-a operat pe creier cu un amortizor infipt in cap si altu pleaca de la boxe si ajunge barbecue ,da na ,daca era alta echipa inclusiv mc laren era ditamai scandalul frate , hamilton cred ca daca primea benzina in ochi nici nu mai concura , se ducea repede la ron dennis sa planga oleaca si dadea pe toata lumea in judecata ,da lasa ca vine 2010 acusica….

  14. ctlnmihai spune

    Numele campionului de anul trecut se termina in-ton (Hamilton) ,numelele actualului campion se termina tot in -ton..PS. N-am vazut atata ofuscare ca la fanii Ferrari..sa o tineti tot asa

  15. wolful spune

    pai stimabile ctlm eu nu sunt Ferrari-fan ci sunt McLaren-fob ca deh sunt roman autentic, iubesc sa bag de vina !

  16. ctlnmihai spune

    @ wolful ..din partea mea poti sa fii suporterul oricarei echipe doresti.. dar totusi a trecut un an de la pierderea titlui de catre Massa si unii nu au incetat cu aceste comentarii ..Inteleg ca Ferrari doreste sa castige mai mereu dar nu se poate …ca s-a intamplat la Mclaren ce s-a intamplat
    la Ferrari anul trecut asta este..Mclaren nu era in lupta ptr. niciun titlu asa ca nu e o tragedie..si in plus haosul de la Ferrari a iesit mai mult in evidenta ptr. ca intr-adevar Ferrari era renumita printre altele ptr. cele mai perfecte pit-stop=-uri.. si in ultimul rand dincolo de jocul frumos de cuvinte nu sunt Ferrari fan ci sunt Mclaren-fob eu recunosc ca sunt fan mclaren si ca mai presus de orice urasc aceasta echipa care se numeste Ferrari pot sa spun chiar si anul de cand , 1997 , dar nu am continuat k la 2 ani de cand a pierdut Mclaren titlul sa tot plang pe aici vezi doamne ce mare tragedie .
    Si inca ceva am cel mare respect ptr. cei care recunosc ca sunt fanii unei echipe fie ea si Ferrari fata de cei care se dau de obiectivi si o dau la intors
    ba ca nu e sau ba ca e fan al vreunei echipe am unele indoieli

  17. wolful spune

    ctlm draga eu nu ma dau obiectiv, eu sunt alergic la o echipa care prin tot felul de metode si relatii incearca sa obtina un avantaj ( ECU de exemplu) si ma amuza ca din toata chestia asta ies altii in avantaj…….

  18. ctlnmihai spune

    @wolful -ok ai grija cu alergiile ca sunt periculoase..