Iluzia campionului

Hamilton a iesit miercuri la rampa cu o serie de declaratii suprinzatoare, sustuinand ca este foarte increzator ca poate cuceri titlul mondial si in acest an. Totusi, matematica este clar in defavoarea lui Hamilton, care spune ca:

- Jenson Button – 70 puncte
- Lewis Hamilton – 19 puncte

Este greu de crezut ca Hamilton va reusi sa castige toate cursele pana la finalul acestui an. Probabil ca s-a imbatat cu apa rece si uita ca Red Bull Racing si Brawn GP nu vor sta cu mainile in san sa vada o dominatie McLaren. Dar chiar si printr-o serie de 7 victorii britanicul ar ajunge la borna 89, ceea ce inseamna ca Button trebuie sa castige maxim 19 puncte. Adica o medie de 2.7 puncte, echivalenta unei clasari constante pe locul 6.

Daca analizam rezultatele recente, observam ca in ultimele trei curse Button nu a obtinut niciodata mai mult de locul 5, iar daca lucrurile continua in acest mod Hamilton ar putea sa il ajunga pe conationalul sau.

Numai ca Hamilton pare ca a uitat un lucru: Button este numai unul dintre cei minim trei piloti care lupta pentru titlu. Mark Webber si Sebastian Vettel stau la panda, colectioneaza puncte si mzeaza in fiecare cursa pe victorie pentru a reusi imposibilul: sa il detroneze pe Button. Teoretic, este imposibil ca Hamilton sa depaseasca alti sapte piloti in clasament pana la finalul anului, iar matematica nu ii este deloc favorabila.

Hamilton vrea sa spere la titlu pana cand matematica va spune in mod cert altceva. Poate ca asa trebuie sa gandeasca un adevarat campion. Insa probabil ca in adancul sufletului sau stie ca titlul in 2009 este doar o iluzie. O iluzie de campion.

6 comentarii la “Iluzia campionului”

  1. Aur spune

    Ham Ham viseaza….

  2. Deivid spune

    @Aur

    asa visa si cand zicea ca va castiga la Hungaroring :)

  3. RADCARGT08 spune

    Eeeee ..io fi facut Nicole vrun tratament special ;) ))isi revine cand da cu monopostu in parti;)

  4. RADCARGT08 spune

    Sa virusat dela ,,ilustrul campion ” Rubinho campion al declaratilor fanteziste

  5. scuderia spune

    mnoh…dreptul la vis nu a fost interzis…practic si schumi putea sa castige titlul daca venea:)))…asta e…dreptu la vis nu ii interzis

  6. mad79 spune

    nu imi vine sa cred ca nu v-ati prins!declaratia facuta de Hamilton,este facuta mai mult pentru echipa.decat pentru adversari.adica sa reusesti ca in mai putin de 6 luni,sa revii de la un deficit de 2 secunde pe tur si sa ai performante,care sa tina pasul cu echipe care au beneficiat de o masina,buna-relativ buna,pe tot parcursul anului e ceva,si de aceea daca ati observat Hamilton,multumeste de fiecare data cand are ocazia echipei,si banuiesc ca si aceasta declaratie este una tot indreptata spre echipa,sa ii motiveze,sa lucreze la fel de eficient ca si pana acum.
    asta am scris referitor la articolul,din sectiunea formula1,in momentul cand a aparut stirea.
    ps.am ras de numa cand am citit faza cu Nicole:)