In vorbe sa ne luptam

Care este diferenta dintre un atac sub centura si o lauda bine plasata? In cazul lui Flavio Briatore, raspunsul corect este 6 zile.

Iata faptele, foarte pe scurt:

“Sa pierzi cu 17 puncte avans cu doua curse inainte de final este ceva demn de Cartea Recordurilor. Daca cineva ajunge in Cartea Recordurilor in acest fel, poate repeta povestea si cu 5 puncte avans. In opinia mea, Massa va castiga titlul. Hamilton nu a invatat nimic, am vazut asta in Japonia. Ar trebui sa i se spuna ca este pilot de F1, nu martian. Nu este Muhamad Ali” – Flavio Briatore intr-o declaratie acordata Gazzettei dello Sport pe 17 octombrie.

“Am spus doar ca este dificil cand esti sub presiune. Anul trecut a pierdut 17 puncte in doua curse si uneori locul 2, 3 sau 4 este adevaratul obiectiv. Este imposibil sa castigi tot timpul. Uneori, cand lupti pentru titlu, este bine sa termini si pe 2 sau 3. Chiar si pe 5. A invatat de anul trecut pentru acest an. Am vazut cu doua-trei curse in urma ca a avut posibilitatea sa castige deja campionatul, dar nu a facut-o. Cred ca atunci cand lupti pentru campionat trebuie sa te gandesti la puncte, nu numai la victorii” – acelasi Flavio Briatore intr-o declaratie acordata publicatiei Autosport 6 zile mai tarziu.

Concluziile le trageti singuri; eu altceva vroiam sa scot in evidenta. Uneori, in urma anumitor declaratii date de diverse personaje, spriritele se incing foarte mult intre useri in sectiunea de comentarii. Fiecare incearca, cu sau fara succes, sa laude pilotul favorit, fiind convins de justetea afirmatiilor sale.

Adevarul este insa ca ar trebui sa privim toate aceste declaratii cu mai multa detasare. La nervi se spun lucruri urate, lucruri pe care mai tarziu le regretam si lucruri in care nici macar nu credem. La fel s-a intamplat si cu Briatore, care probabil s-a trezit cu fata la cearceaf in ziua in care a dat acea declaratie belicoasa. Pe care ulterior a regretat-o.

Prin urmare, sfatul zilei de astazi, cu numai 10 zile inainte de aflarea numelui noului campion mondial, este sa incercam sa privim aceasta lupta a declaratiilor luand in considerare si factorul uman.

Etichete: /

9 comentarii la “In vorbe sa ne luptam”

  1. kimifinish spune

    va zic cum se termina anul asta….hamilton ia titlu la piloti, iar ferrari la constructori

  2. Aur spune

    Nu zi hop pina nu ai sarit….

  3. Senna18 spune

    eu zic ca massa va castiga desi nu merita in viata lui sa castige vre-un campionat.lewis are si va avea mult ghinion!!!!

  4. michelle_b spune

    Dani, cred ca ai avut un succes imens cu aceasta tema :P . In loc sa recunoasca sau sa incerce sa incheie un armistitiu, au inceput din nou discutiile despre “tatal meu e mai tare”, “ba al meu” ! Da, e adevarat ca au fost “spirite incinse” mai tare decit nisipul in iulie pe plaja din Koukounaries (Jon imi da dreptate, stie despre ce vorbesc:D). Si daca dam de-o parte cite doi useri din fiecare tabara (pentru ca e evident ca cele mai “aprige” discutii au fost intre fanii McLaren si Ferrari) de la fiecare extrema (adica cei mai ponderati/civilizati in exprimare si cei mai virulenti/vulgari), cu toate ca o sa imi sara in cap cam “jde” useri mie personal mi s-au parut mai “aprinsi” cei din tabara McLaren (si nu aberez, sunt post-urile lor dovada). In viata mea nu am citit atitea invective, porecle, AKA-uri si batai de joc ca la adresa lui Felipe ! Si o spun cu toata sinceritatea si cu toata responsabilitatea. Macar acum, in ceasul al 11-lea si 45 :D daca si-ar da seama ca soarta titlului nu sta in aceste certuri/discutii/injuraturi si ca, oricum, nici una dintre tabere NU a schimbat vreo opinie a macar unuia dintre sustinatorii celeilalte (ba chiar a adus noi “rafale”, si ca, noi fanii nu avem absolut nimic de cistigat din asta si daca am reusi sa “convietuim” pasnic pina dupa ultima cursa (atunci sa vezi iures de epitete, metafore, comparatii si parabole !!!!) si sa ne bucuram de spectacol (poate unul dintre ultimele spectacole de formula 1 asa cum o stim si o dorim, ca doar “dinozaurii” muncesc la distrugerea formulei 1 din greu) ar fi o realizare extraordinara … Spun cu toata sinceritatea: Sa cistige cel mai bun DE PE PISTA !!!

  5. scuderia spune

    auz la senna..hai mah lasa-ma ca are lewis ghinion…massa a avut cel mai mai mare ghinion anul asta…..sa nu uitam la ungaria, sa nu uitam la singapore…va zic si podiumul din brazilia: massa, ham, kimi

  6. michelle_b spune

    Dani, daca tot nu abordezi alt subiect :P , macar schimba numarul de zile pina se afla cine va fi campion mondal in F1. Nu de alta dar induci userii in “eroare gresita” :D . Ar putea unii sa se gindeasca la faptul ca stii ceva cum ca se va stabili campionul la vreo masa colorata (verde, galbena, albastra, mai stiu eu … ) dupa alte 5 zile de la cursa de la Interlagos =)) =))

  7. cleo345 spune

    podium: massa, kimi, hamil

  8. scuderia spune

    @cleo345

  9. scuderia spune

    kimi nu va terfmina pe 2