KERS, Hamilton si Danica Patrick

Dupa ce anul trecut v-am speriat putin prin faptul ca Michael Schumacher este noul presedinte al FIA, anul acesta mai multe site-uri de specialitate au pregatit “retete” speciale pentru ziua de 1 aprilie, cunoscuta in multe tari drept Ziua Pacalelilor.

Indraznesc sa spun ca am reusit sa evit publicarea pe site a unor pacaleli, si nici nu vreau sa-mi imaginez cum ati fi reactionat daca as fi acordat puncte in F1 Champ pe baza unor informatii false.

Totusi, la propunerea userului hoyad, cred ca ar fi interesant sa facem o scurta recapitulare a celor mai interesante pacalile care au circulat astazi pe internet.

Cea mai reusita pana la un punct a fost cea realizata de site-ul oficial al Scuderiei Toro Rosso, care a anuntat ca va utiliza sistemul KERS in cursa de la Sepang. Stirea trebuia privita inca de la inceput cu precautie, pentru ca echipa anuntase anterior ca va introduce KERS undeva pe la jumatatea sezonului. Ar fi fost mai interesant ca cei de la Toro Rosso sa nu inventeze povestea cu scaderea temperaturii corpului prin utilizarea KERS, pentru ca atunci sansele de a pica in capcana ar fi fost mult mai mari.

KERS este subiectul pacalelilor si pentru cei de la Pitpass, care, citand surse anonime, au dezvaluit ca trei dintre cele patru echipe care au utilizat tehnologia la Melbourne sunt suspectate ca au incalcat regulamentul tehnic in privinta tehnologiei. Informatia ar putea parea veridica daca nu ar fi 1 aprilie si, mai ales, daca nu luam in considerare ca pana in prezent nu s-a pus niciodata o astfel de problema.

Trecem mai departe si ajungem la PaddockTalk, care a anuntat ca Danica Patrick a semnat un contract cu USGPE, echipa care va debuta in Formula 1 in 2010. Oricat de mult mi-ar placea sa vad o femeie in Formula 1, va trebui sa mai asteptam putin pentru a vedea daca o astfel de informatie va deveni sau nu realitate.

Am pastrat pentru final probabil cea mai fantezista pacaleala: plecarea lui Lewis Hamilton la Brawn GP, relatata de cei de la F1-Live. Genul de “stire” despre care nu ai cum sa nu iti dai seama ca este o pacaleala, poate doar daca nu stii nimic despre Formula 1.

Acestea au fost principalele pacaleli pe ziua de astazi, sau mai bine zis cele care mi-au atras cel mai mult atentia. Cu siguranta au fost mult mai multe, asa ca daca vreti sa faceti completari aveti la dispozitie rubrica de comentarii.

LATER UPDATE: De astazi forumul este din nou disponibil. A sosit intr-o versiune imbunatatita, pentru intregul site Automarket. Pentru Formula 1 exista o sectiune separata, plus un sub-forum pentru F1 CHAMP. Mai multe detalii sunt disponibile aici.  Si nu, asta cu forumul nu e pacaleala de 1 aprilie :)

9 comentarii la “KERS, Hamilton si Danica Patrick”

  1. fara importanta spune

    You don’t have permission to access /forum/ on this server.

  2. michelle_b spune

    Dani, multumim pentru forum. e minunat. de inexistent. :D . mesajul de “intimpinare” e foarte original : “Forbidden. You don’t have permission to access /forum/ on this server.” – lolicei … and a nice first april to you too…

  3. Daniel Popescu spune

    Acum ar trebui sa mearga :) Daca aveti totusi probleme in continuare, let me know :)

  4. michelle_b spune

    Dani – it works :D

  5. mad79 spune

    eu am cazut in caapcana cu ham-ham la brawn,m-ai ales dupa ce am vazut ca,respectivul comunicat era sustinut de ron dennis,a.hamilton si norbert haug!pentru ca mai apoi sa caut si pe celelaltesurse si sa vad ca stirea nu exista si abia atunci mi-a picat fisa!

  6. hoyad spune

    Multumesc pentru sustinerea acestei idei ! De fapt ideea mi-a venit dupa ce fara sa fiu atent la descrierea functionarii modulului KERS al echipei Toro Rosso, mi-am bifat itemul respectiv…Dupa putin timp cand am citit cu atentie ceea ce facea sistemul cu pilotul scuderiei…am pufnit in ras…(numai conta ca facusem o schimbare inutila…) ! Dupa aceea m-am amuzat la declaratiile reprezentantilor echipei Red Bull cu privire la o substanta activa “miraculoasa”, un aditiv care introdus in combustibil, ajuta monopostul RB5, dar partea cea mai tare era faptul ca acea componenta era adusa din bautura energizanta cu acelasi celebru nume…Puteti sa va amuzati cu aceasta stire “bomba”pe link-ul : http://www.f1network.net/main/s111/st142375.htm.
    De fapt cred ca cea mai mare parte a stirilor aparute pe acest astazi, au fost pacaleli (asa cum cred si despre terminarea contractului lui Kubica la BMW in iunie). Oricum au fost comunicate “dragute” astazi cu ocazia zilei de 1 Aprilie…! Bafta pe mai departe si cat mai putine “pacaleli” pe viitor !

  7. ally_great spune

    @glume si farse :D Cred ca azi a fost o zi prielnica in care nu am avut acces la informatii de nici o natura, fie ele adevarate sau false. Oricum, am facut schimbari la marea arta, inainte sa devin internetless =)) Nu e chiar atat de placut sa afli previziunea meteo dupa ce a trecut furtuna, nu? dar niciodata nu e tarziu!

  8. scuderia spune

    :) )
    mai multi au pus botu la stirea cu hammy:))…a fost tare faza

  9. DULGHERU DRAGOS MARCEL spune

    sincer incepe din ce in ce sa nu imi mai placa formula unu daca pina acum nu dormeam nopatea sa nu pierd cursa acum, dupa cum arata monoposturile si dupa regulile bagate de FIA incepe sa nu mai imi placa.
    FERRARIST convins pina in maduva oaselor stau si ma gandesc ce are face idolul meu SCHUMACHER daca ar mai fi acum in campionat….
    BRAVO TIE SCHUMI CA TE-AI RETRAS CAND TREBUIA HAI FERRARII