Noul print de Monaco

Victoria in Marele Premiu al statului Monaco reprezinta visul oricarui pilot care concureaza in Formula 1. Poate mai putin pentru Button, care isi doreste mai mult o victorie la Silverstone, in fata propriilor suporteri.

Nimeni nu poate insa nega farmecul si celebritatea de care se bucura cursa din acest weekend, printre yacht-uri si fete care se bronzeaza la cativa metri de sunetul motoarelor.

Cine va reusi insa sa se impuna in cursa de duminica? Aproape toata lumea mizeaza deja pe Button si Brawn GP, insa britanicul asteapta o replica pe masura din partea celor de la Red Bull. Nu cred insa ca Mark Webber va fi pilotul de referinta al austriecilor, asa cum sugereaza Button. Sebastian Vettel a demonstrat in primele 5 curse ca este intr-o forma mai buna decat coechipierul sau australian, astfel ca ma astept la un duel intre german si Button pentru victorie. Sau mai bine zis, pentru pole position, avand in vedere cat de importante sunt calificarile pe un circuit unde este aproape imposibil sa depasesti.

Ma bucur insa ca Button a ramas cu picioarele pe pamant. Intr-un moment in care se putea considera deja campion, pilotul Brawn GP ramane precaut. Probabil este de prea mult timp in Formula 1 pentru a-si face iluzii dupa numai 5 curse. Daca imi aduc bine aminte, Hamilton incepuse deja sa isi schimbe atitudinea dupa primele rezultate bune din cariera.

Un alt duel interesant in acest weekend va fi cel dintre McLaren si Ferrari. Scuderia a fost cu o clasa pentru britanici in Spania, insa roata se poate intoarce la Monaco. Ambele echipe vor utiliza KERS, insa McLaren pare sa aiba performante mai bune pe circuitele stradale decat Ferrari. La fel de adevarat este insa ca in F1 circula o vorba care spune ca daca ai un monopost bun la Barcelona, atunci acel monopost va fi competitiv pe orice tip de circuit.

Revenind insa la confruntarea pentru victorie, va invit sa raspundeti la sondajul de mai jos:

13 comentarii la “Noul print de Monaco”

  1. Bruno_Senna spune

    Tocmai am urmarit free1.si 2 Ham pare motivat,Rosberg sa specializat in antrenamente timpi ff buni,kova su Ham sunt pe val cum zice Aly..:)).Nici cu Ferrari nu mie rusine isi revin Massa si Kimi :) !!
    Pole positionul va fi greu de intrevazut nu excludem surprizele …Rubinhio ,Massa ,Rosberg. . Button ,Vettel au si ei sansa lor.Ne vedem la Grand Hotel ..ultimul plateste:))

  2. ally_great spune

    Am dat votul pt “altcineva”, dar daca ne uitam putin in urma, cei 2 si-au impartit, mai mult sau mai putin victoriile. Monte Carlo e mereu plin de surprize, si anul trecut a fost la fel (sincer, atunci nu ma asteptam ca Lewis sa mai castige cursa). Dar din cate imi aduc eu aminte, Ferrari nu au fost in ultimul timp “buni” aici, McLaren si-au adjudecat cele mai multe victorii in Principat in trecutul apropiat. Eu as vrea sa castige Kovalainen. Si prietenii STIE de ce :P

  3. Daniel Popescu spune

    @ally_great: Ferrari nu a mai castigat la Monaco din 2001.

  4. ally_great spune

    @Dani – inainte de a posta comentul, m-am documentat putin … rezultatele din ultimii 2 ani mi-au ramas mai proaspat in memorie :D Si da, Schumi a fost ultimul “print” Ferarrist.

  5. Andrei spune

    Mie tot nu-mi vine sa cred cat de rapide erau ambele masini Ferrari pe ploaie la Monaco si totusi… cam multe iesiri in decor pentru ele. Probabil celebra problema cu pneurile spate pe ploaie care i-a cam urmarit pana inainte de China. Sa speram ca anul asta se vor descurca altfel, nu de alt dar masina s-ar putea sa fie foarte puternica aici :) chiar si pe ploaie :)

  6. Bruno_Senna spune

    NU VA PLOUA !!!! BY KOOOOL INSTANTLY .. cum zice o sisko’:))

  7. Cyrus spune

    Interesant rezultatul sondajului :) S-a plictisit deja lumea de viictoriile in serie ale lui Button?

    Apropo, eu tot am votat “Altcineva” ;)

  8. Daniel Popescu spune

    @all: Am impresia ca trebuia sa pun mai multe variante pentru castigatori :) Nu credeam ca parerile vor fi atat de impartite.
    @Cyrus: Button chiar spunea miercuri ca exista pericolul ca lumea sa nu se plictiseasca de victoriile lui…

  9. marianescu spune

    Pare greu de crezu, dar eu chiar as paria pe Hamilton cursa asta! Parca are in sange traseul asta, se simte foarte bine aici. Si asta se vede mai ales anul asta cand – se stie – masinile McLaren sunt departe de a fi cele mai bine puse la punct… Oricum, e clar ca o sa avem spectacol duminica si cred ca de data asta sunt mai multi favoriti la locul 1. Cat despre Kova… nu ca nu mi-as dori sa castige (doar face parte din echipa mea preferata), el pare baiat fain, muncitor, la locul lui, dar… mi-e teama ca ii lipsesc ceva “ingrediente” in ADN ca sa fie un pilot “pur-sange”. Parerea mea!

  10. Andrei spune

    Nu cred ca McLaren sunt mai avantajati decat Ferrari, singura smecherie Ferrari este aripa fata. Din ce spun inginerii, masina este adaptabila pentru circuite rapide si pentru cele incete.

  11. ctlnmihai spune

    Button va castiga la Monaco..Brawn Gp sunt pur si simplu in forma buna

  12. cineva spune

    ferrari va castiga, trebuie sa se puna pe picioare , sa speram ca alonso aterizeaza pe acolo anul viitor, l-am vazut cateva zile in urma in valencia la un interviu si aproape ca se milogea sa-l ia ferrari , vom trai si vom vedea

  13. mad79 spune

    nu stiu daca stiti,dar McLaren,are o problema anul acesta!si nu anume masina lor nu este destul de rapida.pe virage si la iesirea din viraje,si asta ii face sa piarda timp pretios,pe circuitele care au curbe rapide,gen spania,turcia,italia,etc.de aceea un circuit ca cel de la Monaco le cade ca o manusa in aceasta perioada,in care se parafeaza sau se fac tatonari,in privinta actualilor sau viitorilor sponsori.nu ma voi mira sa ii vad pe cei de la McLaren urcand pe podium in Principat,poate chiar pe prima treapta.
    cum indrazniti sa spuneti ca va fi incoronat print button,barrichelo,massa sau hamilton,cand se sie ca Printul de MONACO,al Formulei1,este si va fi:mereu AYRTON SENNA!